De diversificatiepuzzel van Punjab: achter mismatch, gebrek aan goede gegevens, niet te veel mannen in het veld

0
48

Deze gegevens worden door de Belastingdienst in elk district verzameld en naar het Punjab Land Records-kantoor gestuurd en vervolgens doorgestuurd naar de Punjab Agriculture Department, die deze verder naar de Indiase regering stuurt, Ministerie van Landbouw.

De staatslandbouwafdeling beweert een groot succes te zijn in diversificatie-push en zegt dat er minder waterverbruikende gewassen worden gezaaid in een record van vijf lakh hectare dat onder de rijstvelden vandaan is gehaald. De inkomstenafdeling haalt echter cijfers aan om aan te tonen dat het areaal onder padie in twee jaar tijd is toegenomen. Waarom is er een mismatch?

Op het ministerie van Landbouw verzamelt het kantoor van de directeur Landbouw gegevens over het gebied onder Kharif en Rabi-gewassen van de kantoren van de Chief Agriculture Officers (CAO's) in elk districtshoofdkwartier. De CAO krijgt de gegevens die worden verzameld via haar veldofficieren die landbouwontwikkelingsfunctionarissen zijn en bedoeld zijn om elk dorp te dekken.

Bij de Belastingdienst worden de gegevens verzameld door middel van gewasinspectie (girdawari) die twee keer per jaar plaatsvindt .

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in uw inbox te krijgen

De normale periode van gewasinspectie (girdawari) door patwaris (revenue officers) vindt elk jaar plaats van 1 maart tot 31 maart voor Rabi-gewassen, terwijl het voor Kharif-gewassen is van 1 oktober tot 31 oktober.

Na deze girdawari door patwaris, wordt een kanungo (inkomensofficier net boven patwaris) verondersteld 50 procent van de totale girdawari te controleren die door patwari wordt gedaan, terwijl een cirkelinkomstenofficier 25 procent van het totaal moet inspecteren. De inspectieperiode van kanungo's en CRO's is van 1 april tot 10 april voor Rabi en van 1 november tot 10 november voor Kharif-gewassen.

WORD NU LID 📣: The Express Explained Telegram Channel

Deze gegevens worden verzameld door de belastingdienst in elk district en worden naar het Punjab Land Records-kantoor gestuurd en ze sturen het vervolgens door naar het Punjab-departement voor landbouw, dat dit verder doorstuurt naar de Indiase regering, het ministerie van Landbouw. De definitieve gegevens worden beschouwd als de gegevens die zijn verzameld door het Punjab Land Records Department.

Bronnen in de regering zeiden dat het Land Record Office vanwege de uitbraak van Covid niet op tijd details van alle districten kon krijgen en het stelde de gegevens voor 2019 en 2020 met vertraging samen en de gegevens van het ministerie van Landbouw werden overal geciteerd, wat sterk lijkt te zijn in het geval van maïs en katoen, en een “valse vermindering” onder het rijstareaal laat zien.

Bronnen die verder zijn toegevoegd vanwege een acuut tekort aan veldofficieren in zowel de Punjab Agriculture Department als de Revenue Department, hebben geen nauwkeurige gegevens verzameld.

Coronavirus Explained

Klik hier voor meer

“Hoewel de cijfers van Punjab Land Records worden beschouwd als de definitieve cijfers voor het land onder verschillende gewassen, maar ook dit bureau verzamelt alleen de rapporten die het krijgt van de 22 districten en op districtsniveau is er een enorm tekort aan patwaris, kanungo's enz. moeilijk om vast te stellen of cijfers komen na fysieke verificatie of niet ”, zei een hoge officier van de Punjab Revenue Department, eraan toevoegend dat een groot aantal dorpen in de staat de afgelopen maanden nauwelijks bezoek van de veldfunctionarissen van beide afdelingen heeft gezien samen.

Directeur Punjab Agriculture, Dr. S S Sidhu, zei dat het rapport van Director Land Record Officer, Punjab, wordt beschouwd als het eindrapport, aangezien het ministerie van Landbouw doelen stelt voor elk gewas, terwijl de fysieke girdawari wordt gedaan door het ministerie van Financiën. Over de opgeblazen diversificatiecijfers van het ministerie van Landbouw, voegde hij eraan toe dat hij op dit moment alleen kan praten over de huidige doelstellingen voor de Kharif-gewassen.

Een andere hoge functionaris in Punjab Agriculture gaf toe dat er een enorm verschil was in de gegevens van beide overheidsdepartementen en zei dat het de regering van Punjab in een gênante situatie heeft gebracht.

“Wie is nu de schuldige? Verder, wie is te geloven?” vroeg hij zich af.

Bronnen vroegen zich af waarom dit verschil in gegevens niet werd aangepakt in 2019, toen de cijfers van de Belastingdienst voor het eerst naar voren kwamen.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van de laatste koppen

Download de Indian Express-app voor al het laatste Explained News.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© The Indian Express (P ) Ltd