Så här stoppar du Android-meddelanden från att slå på skärmen

0
31

Meddelanden är en viktig del av Android-upplevelsen, men de kan missbrukas . Vissa appar går ut ur deras sätt att bli märkta, vilket är väldigt irriterande. Vi hjälper dig att plocka upp de Android-aviseringar som slår på skärmen och stoppar dem.

En typisk Android-avisering ringer helt enkelt eller vibrerar din enhet. Om du aktiverar Stör ej-läge kommer dessa att tystas. Vissa appar slår dock på skärmen för att verkligen fånga din uppmärksamhet. Det kan inte bara tömma ditt batteri snabbare, men det är också bara irriterande och oförskämt.

Tyvärr har Android inte en systemomfattande inställning för att hindra appar från att göra detta. Vissa enheter gör att du kan få alla appar att väcka skärmen, men alternativet att göra det motsatta finns inte.

RELATED Så här ställer du in Stör ej på Google Pixel-telefoner < p> Så, vad är dina alternativ? Det finns två saker du kan göra. Gå först till källan till problemet och se om appen har möjlighet att inaktivera att väcka skärmen för aviseringar. Detta kommer att variera mycket beroende på appen.

Ett exempel är Snapchat, en populär Android-app som väcker skärmen för aviseringar som standard. Du kan inaktivera detta genom att trycka på din profilikon & gt; kugghjulsikon & gt; Meddelanden & gt; avmarkera & # 8220; Vakna skärm & # 8221; inifrån appen.

Meddelandealternativ för Snapchat

Om du inte har tur med själva appen kan du göra meddelandena tysta & # 8221; Meddelandet kommer inte att göra några varningsljud eller vibrationer, men du kommer fortfarande att kunna se det när du sveper ner från toppen av skärmen. Viktigast, det kommer inte att väcka din skärm.

Svep först nedåt från enhetens skärm (en eller två gånger, beroende på telefon eller surfplatta) och tryck på kugghjulsikonen för att öppna inställningsmenyn.

< p> Välj sedan & # 8220; Appar & amp; Meddelanden. & # 8221;

Tryck på & # 8220; Se alla appar [Antal] & # 8221; för en fullständig lista över installerade appar.

Hitta de kränkande app från listan.

Välj nu & # 8220 ; Meddelanden. & # 8221;

Om du inte vill lura med fina inställningar kan du helt enkelt stänga av alla aviseringar med växeln högst upp.

Men om du vill ha mer kontroll, nedanför finns listan över meddelandekanaler. Välj den kanal som är associerad med den typ av avisering som du vill tysta.

Välj nu & # 8220; Tyst & # 8221; alternativ.

När du väljer & # 8220; Tyst, & # 8221; en ny växling visas. Du kan välja att & # 8220; Minimera & # 8221; anmälan också, vilket innebär att den kommer att kollapsas till en rad längst ner i dina aviseringar.

Det skulle vara jättebra om det fanns en stor universalomkopplare för att förhindra att alla appar väcker skärmen. Men tills den funktionen läggs till (om någonsin), måste du ta saken i egna händer med dessa metoder.

RELATERAD: Vad är Android Meddelandekanaler?

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här hanterar och frigör du lagringsutrymme för Google Foto
  • & rsaquo; Så här använder du mallar för datatyper i Microsoft Excel
  • & rsaquo; Vad är en Echo Dot?
  • & rsaquo; Ta bort flikkategorier i Gmail
  • & rsaquo; Apple WWDC 2021 Keynote: Hur man ser och vad man kan förvänta sig