Panchkula börjar förberedelser för monsun

0
26

Människor håller paraplyer för att skydda sig under kraftigt regn. (Expressfoto av Pradeep Kumar)

Mitt i den rasande Covid-19-pandemin har Panchkula-distriktet påbörjat förberedelserna för den kommande monsonsäsongen.

För att kontrollera förberedelserna besökte CMO Panchkula Dr Jasjeet Kaur onsdag flera byar inklusive Mandlay, Ganauli och Shyamtoo. Hon sa att deltametrin sprutas regelbundet i distriktet på landsbygden tillsammans med källreducerande aktiviteter för mygglarver. Gumbusia-fisken släpptes också i flera vattendrag i distriktet i närvaro av den civila kirurgen.

Distriktsförvaltningen har också lanserat ett IEC-program på landsbygden för att uppmana människor att rensa stillastående vatten från kylare och vattenlagringsskopor. & # 8220; Alla steg för att minska eventuella fall av denguefeber och malaria under de kommande monsunerna har initierats av distriktet, & # 8221; sade CMO.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Borgmästare Kulbhushan Goyal sa, & # 8220; Anbud för rengöring av vägar och galgar har redan flyttats och fungerar börjar inom en vecka. & # 8221;

Distriktet har också utfärdat en rådgivning som uppmanar medborgarna att inte låta vatten stagnera inuti hus i mer än sju dagar, kasta bort skräp som kan samla upp vatten i det, bära kläder för hela kroppen för att undvika myggbett.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste India News.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.