MyLab lanceert Covid-19-zelftestkit, beschikbaar in apotheken

0
25

De testkit kost Rs 250. (Foto: Twitter/Mylab)

Biotechbedrijf Mylab Discovery Solutions kondigde de commerciële lancering aan van zijn Covid-19-zelftestkit, CoviSelf , op donderdag na goedkeuring van de Indiase Raad voor Medisch Onderzoek (ICMR).

Het is de eerste testkit voor Covid-19 die thuis in India zelf kan worden toegediend. Deze testkit zal worden gedistribueerd naar 95 procent van de pincodes in de provincie en zal zonder recept verkrijgbaar zijn bij apotheken en drogisterijen, volgens een officiële verklaring die donderdag is uitgegeven. Het kan ook op Flipkart worden besteld.

Om veilige leveringen te garanderen, heeft Flipkart contactloze betalingen aangeboden aan consumenten en zal het gebruik maken van zijn veilige en gezuiverde toeleveringsketen, aldus de verklaring. Het bedrijf zal vanaf donderdag 1 miljoen zelftestkits uitrollen en op basis van de vraag van de consument zal het zeven miljoen eenheden per week beschikbaar stellen. Het product moet binnen 2-3 dagen in de winkel verkrijgbaar zijn. Het bedrijf is van plan de producten beschikbaar te maken op de e-marketplace (GEM) van de overheid.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

CoviSelf TM is geprijsd op Rs 250 en biedt een comfortabel, gebruiksvriendelijk en nauwkeurig alternatief voor de huidige testmethode. Het kan worden gebruikt door personen met of zonder symptomen en onmiddellijke contacten van bevestigde gevallen volgens de ICMR-richtlijnen. Ontworpen als de test met uitstrijkjes voor het midden van de neus, kan het positieve resultaten detecteren in slechts 15 minuten. Elke eenheid bevat een testkit, gebruiksaanwijzing (IFU)-folder en een zak om deze veilig weg te gooien na het testen.

Hasmukh Rawal, directeur van Mylab Discovery Solutions, zei: “Zelftesten zouden de verspreiding van Covid-19 aanzienlijk moeten vertragen. Het is van cruciaal belang om efficiënte massatests uit te voeren om niet alleen de verspreiding van het virus in te dammen, maar ook om de zorginfrastructuur te beschermen tegen extreme belasting.”

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.