Dagelijkse briefing: Hooggerechtshof vraagt ​​regering om een ​​routekaart voor vaccins; Vijf senior Air India-piloten overleden in mei aan Covid

0
33

Een blik op het belangrijkste nieuws van vandaag, 4 juni 2021.

Goedemorgen,

Het grote verhaal

Oproep voor een “nieuwe recensie” van het Covid-vaccinbeleid, zei het Hooggerechtshof dat het vragen aan de leeftijdsgroep van 18-44 jaar om te betalen voor vaccinatie “prima facie willekeurig en irrationeel” was. De hoogste rechtbank vroeg binnen twee weken om een ​​gedetailleerde beëdigde verklaring over de routekaart voor vaccins van het Centrum.

En in een andere sterke aanklacht tegen het vaccinbeleid van het Centrum, zei het Hooggerechtshof van Delhi dat sommige mensen “beschuldigd moeten worden van doodslag” voor het zitten over het “ongebruikte potentieel” van de productie van Covid-19-vaccins.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Ten minste vijf senior piloten bij Air India stierven in mei aan Covid, zelfs toen piloten jonger dan 45 jaar herhaaldelijk vaccinatie eisten voor bemanning en hun gezinnen. Nadat aanvankelijk drie vaccinatiekampen waren geannuleerd vanwege een tekort aan vaccins, begonnen ze pas op 15 mei.

Alleen in de Express

In antwoord op een vraag op The Indian Express e.Adda over de vraag of de premier negatieve feedback verwelkomde, zei de hoofdminister van Assam, Himanta Biswa Sarma, dat hij door hem was geadviseerdeen concept als het 'Zero Hour' te introduceren tijdens kabinetsvergaderingen b> waar hij alleen de negatieve feedback over de regering te horen krijgt. “Hij (PM) luistert naar negatieve feedback, hij moedigt het eerder aan,” zei Sarma.

Een familielid zit bij een patiënt op de afdeling Mucormycose van het burgerziekenhuis in Ahmedabad. (Express Foto door Nirmal Harindran)

Vanaf de voorpagina 

India, een van de 14 landen die zich onthielden van stemming over een voorstel om de mensenrechtenschendingen rond de actie van Israël in Gaza, een scherp geformuleerde brief ontvangen van de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken die zei dat “uw onthouding belangrijk werk verstikt”.

De recente wijziging van het Centrum aan de pensioenregels voor ambtenaren heeft de veiligheidsgemeenschap in de war gebracht, en velen noemen het een virtuele spreekverbod. Volgens het amendement is het gepensioneerde inlichtingenfunctionarissen verboden om iets met betrekking tot hun werkplek te publiceren zonder ontruiming van het hoofd.

Moet lezen 

Bijna twee eeuwen nadat een Britse militaire officier de Trirashmi-boeddhistische grotten – ook bekend als Pandav Leni – in een heuvel in Nashik documenteerde, Archaeological Survey of India (ASI) heeft nog drie grotten gevondenin hetzelfde gebied. De archeologen achter de ontdekking denken dat ze zelfs ouder kunnen zijn dan de Trirashmi-grotten, die dateren uit de 2e eeuw voor Christus.

Meer dan 2.300 Uttarakhand-politiepersoneel testten positief voor Covid-19 tijdens de tweede golf, ondanks dat 93 procent van hen beide vaccindoses had gekregen, volgens gegevens gedeeld door de staatsautoriteiten. Onder hen zijn er al 2.204 hersteld en zijn er vijf doden gemeld.

Ondanks de door het coronavirus veroorzaakte lockdown die de verkoop in het hele land in mei beïnvloedde, waren Hyundai en zijn zustermerk Kia in staat de totale verkoop van personenauto's van Maruti Suzuki voor het eerst ooit in te halen. Terwijl Maruti die maand 32.903 eenheden op de binnenlandse markt verkocht, noteerden de Koreaanse spelers een gecombineerde verkoop van 36.051 eenheden.

En tot slot 

Rogue zangers werden herhaaldelijk onderbrokende virtuele hoorzitting van het Hooggerechtshof van Delhi over Juhi Chawla's uitdaging voor de uitrol van 5G in het land. Ze voegden zich bij de virtuele rechtszaal met namen als 'Manisha Koirala' en 'Janhvi' en zongen liedjes uit Chawla's hitfilms uit de jaren 90. Rechter Midha nam nota van de onderbrekingen en beval zijn staf om de personen te identificeren, zodat minachtende maatregelen kunnen worden genomen.

Delhi vertrouwelijk: Nu de pandemische situatie verbetert, keert de BJP terug naar de actieve modus. Als eerste op de agenda staat een tweedaagse inventarisatievergadering, die waarschijnlijk zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van de BJP.

Tot morgen, 

Leela Prasad G en Rahel Philipose

Express Cartoon van EP Unny.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van de laatste krantenkoppen

Download de Indian Express-app voor het laatste Live Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.