Zoals Naveen aan alle CM's schrijft, leent Kerala House veel voor 'gratis vaccin'-oproep

0
32

Odisha Chief Minister Naveen Patnaik schreef ook aan de CM's van alle staten over gecentraliseerde aanschaf van vaccins door de regering van de Unie, in plaats van door individuele staten. (Bestand)

NAAR MEER staten zich bij het koor voor gratis universele vaccinatie door de regering van de Unie voegden, kreeg de vraag woensdag een politieke impuls toen de Kerala-vergadering unaniem een ​​resolutie aannam dat het Centrum vaccins gratis beschikbaar zou moeten stellen voor alle staten in een tijdgebonden manier.

De resolutie die werd ingediend door de minister van Volksgezondheid van Kerala, Veena George, zei dat universele vaccinatie de meest geschikte preventieve stap tegen de pandemie was, maar staten vragen om vaccins van de open markt te kopen, was “uiterst verwerpelijk”.

“Het centrum zou een wereldwijde aanbesteding moeten uitschrijven om vaccins voor het hele land aan te schaffen. De financiële voordelen van zo'n stap zullen niet gering zijn”, aldus de resolutie. Op dinsdag had Kerala Chief Minister Pinarayi Vijayan de Chief Ministers van 11 niet-BJP-staten geschreven waarin hij er bij iedereen op aandrong om het Centrum aan te dringen op het verzekeren van gratis universele vaccinatie.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png

Mamata Banerjee, hoofdminister van West-Bengalen, beschreef de bewering van de ICMR dat het hele land tegen december gevaccineerd zou zijn als een “hoax”, zei: “BJP doet altijd dit soort politieke propaganda. Vóór de verkiezingen van de Bihar-vergadering zeiden ze dat mensen gratis zullen worden gevaccineerd, maar deden niets na de verkiezingen. Als je geen commitment hebt, breng je het probleem ter sprake om mensen tijdelijk tevreden te stellen. Maar een tijdelijke oplossing is niet de oplossing, het is vervuiling.”

Lees ook |Hooggerechtshof vraagt ​​regering om routekaart voor vaccins, roept beleid op voor 18-44 jaar om ‘willekeurig, irrationeel’ te betalen

Odisha Chief Minister Naveen Patnaik schreef ook aan CM's van alle staten over gecentraliseerde aanschaf van vaccins door de regering van de Unie, in plaats van door individuele staten. “Veel staten hebben wereldwijde aanbestedingen uitgeschreven … Het is echter vrij duidelijk dat de wereldwijde vaccinfabrikanten uitkijken naar de regering van de Unie voor de goedkeuringen en garanties. Ze zijn niet bereid om leveringscontracten af ​​te sluiten met de deelstaatregeringen. Terwijl de binnenlandse vaccinfabrikanten leveringsbeperkingen hebben en niet in staat zijn om de vereiste leveringen te plegen,” zei hij in de brief.

Banerjee zei dat ze de brief van Patnaik had ontvangen. “Niet alleen hij, Kerala CM en Delhi CM namen ook contact met mij op. Ze zeggen ook dat de centrale overheid vaccins moet aanschaffen. Ik heb al gezegd dat de centrale regering niet alleen vaccins moet aanschaffen, maar deze ook gratis aan staten moet verstrekken”, zei ze.

 

Eerder, in een interview met The Indian Express, had Jharkhand Chief Minister Hemant Soren gezegd zijn staat zou failliet gaan als het al zijn burgers gratis vaccins zou moeten verstrekken. Onder verwijzing naar Mizoram en de “noodzakelijke economische hulpbronnen” van Mizoram, schreef de hoofdminister van Mizoram, Zoramthanga, maandag aan premier Narendra Modi met het verzoek aan het Centrum om vaccins aan te schaffen en deze kosteloos aan staten te distribueren.

Onlangs, in een Idea Exchange-interactie met The Indian Express, zei de hoofdminister van Madhya Pradesh, Shivraj Singh Chouhan, dat de “perfect beleid is gewijzigd” onder druk van sommige staten. Hij zei ook dat de CM's van staten met de centrale regering moeten praten en samen moeten beslissen dat het centrum het moet doen. —(Met input van ENS, Thiruvananthapuram, Bhubaneswar, Kolkata, Guwahati)

📣 De Indian Express is nu op Telegram . Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.