Goa: 10 dager etter låsing, skritt tatt for å sikre jevn forsyning, sjekk oppsamling

0
27

En tom Goa-gate under portforbudet forrige uke. (Foto: Smita Nair)

I en av de første innleggelsene om hamstring og mulig svart markedsføring har Goa-regjeringen pålagt sekretær, sivilforsyning, å sjekke lagerstatus for grossister og forhandlere og hindringene i forsyningskjeden, og bestille de som er funnet skyldige under Forebygging av Black Marketing Act.

Som Goans klager over mangel på viktige forsyninger og butikker som går tørr – med varer viderekoblet av lokale ledere og politiske nettverk til deres valgkretser, og lar mange klare seg selv – regjeringen, 10 dager etter låsingen, har tatt skritt for jevn levering av forsyning.

Regjeringen har bedt alle enheter i forsyningskjeden om å åpne skodder og sikre at varene distribueres, og operasjonene begynner senest kl. > https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Eksekutivkomiteen som fører tilsyn med det offisielle svaret under låsingen, har også gitt tillatelse til sekretær, vekt og tiltak sammen med sekretær, sivilforsyning til å undersøke påstander om overpris , ettersom det fortsetter å komme rapporter om Goans som blir siktet to ganger og tre ganger MRP, mens de i fjerntliggende områder sliter.

I landsbyer nær de vestlige Ghats har folk også klaget over at medisin ikke når dem , og de som kommer med en heftig regning. På øyene i Goa fortsetter folk å vente, mens grønnsaker og annet lager selges til høye priser.

Etter at sentralmyndighetene tillot lastebiler å passere utdanningen, har Goa arbeidet med et system for å sikre at tilførselen til grossistaggregat overvåkes. Et eget team skal spore varer mellom grossister og forhandlere for å sikre at ikke hamstring eller avledning finner sted. Det forventes at tjenestemenn vil jobbe med IT-oppsett og bruke det sterke leveringsnettverket til Swiggy og Zomato og andre hjemleverandører.

Et av de største problemene med distribusjon av nødhjelp, nødvendigheter og medisiner var manglende transittkort, som ikke klarte å gå ut. Saker forverres med at sjefminister Pramod Sawant rekvirerer CISF, noe som skaper panikk og frykt blant Goans, med bilder av personell som slår og får folk til å sitte på huk.

Fra tirsdag vil 30 forskjellige kategorier mennesker få pass og tillatelser utstedt av forskjellige avdelinger, inkludert de som jobber på restauranter, og kjemikere og rusmidler.

Frivillige med frivillige organisasjoner og andre veletablerte borgerinitiativnettverk vil også motta pasninger som vil sikre at hjelp når alle hjørner – ved hjelp av kraftmultiplikatortilnærmingen.

Så langt tok de frivillige passene tid, med flere ordrer som skapte flere nivåer av begrensning og begrensninger. Med alle sammen nå utvannet, forventer tjenestemenn bedre levering av varer – selv om de fortsetter å håndheve de 21 dagers låsingsreglene.

Godsvogner og lastebiler som transporterer nødvendigheter, får lov til å legge på veier innenfor bygrensene. , som forventet.

To spesifikke saker som Goa-regjeringen tok opp, omfattet smidig arbeid innen farmasøytiske næringer, med spesielle kort som skal utstedes til alle som jobber i sektoren.

En annen bekymring som ble diskutert, var det økende antall samtaler om mat som hjelpetelefonnumrene mottok fra strandede arbeidere. Regjeringen har også fått telefoner fra arbeidsavdelingen i andre stater – og bedt Goa-regjeringen om å sikre at arbeiderne er godt matet og har riktig ly. 30. mars er det gjort rede for rundt 15 300 arbeidere, fra 1150 27. mars.

Av de 30 kategoriene, som inkluderer grossister, medikamenter, presse, gassleveringssystemer, viktige tjenester, inkluderer en kategori også de som kan gå ut uten noe dokument – enhver som deltar i en begravelse.

Regjeringen fortsetter å hold også fast at de som ikke passer inn i noen kategorier ikke skal gå ut av hjemmene sine, og vente på at mat og ting blir levert til dørstokken deres, nå som en ordentlig mekanisme er på plass.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Goa News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd