Forklart: Hva skumming av en rullebane betyr og kontroversen rundt den

0
24

Flyet nådde en nødlanding på Chhatrapati Shivaji Maharaj internasjonale lufthavn i Mumbai torsdag sterk> gjorde en nødlanding på Chhatrapati Shivaji Maharaj internasjonale lufthavn i Mumbai torsdag etter at et hjul på flyet skilte seg fra kroppen og falt på bakken på Nagpur flyplass under start etter at det hadde stoppet for å fylle drivstoff.

I noe ganske unikt i India, sprayet tjenestemenn i Mumbai flyplass skum på rullebanen for å forhindre brann da Beechcraft VT-JIL-flyet nådde en mage landing. Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hva er en skumbane?

En skumbane er en luftfartssikkerhetspraksis for å spre et lag branndempende skum på en flyplassbane før en nødlanding. Etter en krasjlanding begynner væsker som lekker fra flyet, som ennå ikke brenner, å fordampe, noe som resulterer i dannelse av en luftdampblanding som er brannfarlig eller til og med svært eksplosiv. I slike tilfeller brukes slokkeskum forebyggende, og væsken dekkes med et skumteppe som en dampsperre.

Flyplassbrannvesenene lager et skumteppe for å sikre en nødlanding hvis landingsutstyret til et fly ikke forlenges eller er ustabilt. Dette gjøres for å undertrykke gnistdannelse og brenning av flymetaller på grunn av friksjon med rullebanens overflate.

Mumbai lufthavn tjenestemenn sprayet skum på rullebanen for å forhindre brann da flyet gjorde en mage landing Coronavirus Forklaret

Klikk her for mer

Bekymringene rundt bruk av skum stier

Selv om det opprinnelig ble antatt at skumstier ville forhindre brann, er det ikke motet. United States Federal Aviation Administration (FAA) anbefalte skumstier for nødlandinger rundt 1966, men trakk den anbefalingen i 1987, selv om den ikke hindret bruken av den.

I 2002 ble det anbefalt et rundskriv mot bruk av forskumming bortsett fra under visse omstendigheter. FAA forklarte de operasjonelle spørsmålene knyttet til bruk av skumstier, at påliteligheten av informasjon om landingsteknikkene som skal brukes i forbindelse med vind- og siktforhold, pilotopplevelse og dyktighet, tilgjengelige visuelle og radiohjelpemidler og flyets operasjonelle problemer bør vurderes før ved hjelp av teknikken.

Videre viser data tilgjengelig fra en undersøkelse av nødlandinger gjort med og uten påføring av skum at det ikke oppnås signifikant reduksjon i risikoen for brann eller i skadeomfanget av skummingen av rullebanene. Fra alt som er kjent om skumets brannvernkvaliteter og skalaundersøkelsestester, er det tydelig at en skummet rullebane ikke vil ha noen merkbar effekt på brannfaren for drivstoffdamp i atmosfæren over skummet.

Den internasjonale sivile luftfartsorganisasjonen anbefaler heller ikke å skumme rullebanen i sin Airport Services Manual, og sier at effektiviteten av rullebaneskumming ikke er fullstendig underbygget av det virkelige beviset for operative hendelsesstudier.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Explained News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd