Dadra og Nagar Haveli: Foreningen krever medisinske fordeler for kontraktlærere

0
32

Notatet la til at lærerne som gjør Covid-arbeid også risikerer helsen til familiemedlemmene.

Contractra Teachers Welfare Association of Dadra and Nagar Haveli (DNH Union Territory) har krevd at lærere som gjør Covid-relatert arbeid, skal dekkes av helse- og terminforsikringsordningen.

Foreningen hevdet at den siste måneden døde ni lærere av Covid og en annen lærer døde torsdag.

President for foreningen, JR Rathod, og andre medlemmer av foreningen overleverte torsdag et notat til distriktssamleren, og nevnte at siden pandemien startet, hadde over 700 kontraktslærere fra statlige grunnskoler og øvre grunnskoler i DNH arbeid for dør-til-dør-undersøkelser og annet Covid-arbeid.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Rathod sa: ”Det er rundt 700 lærere som jobber i 282 grunnskoler og øvre grunnskoler i DNH. Faste lærere som tjener på skoler får en månedslønn på rundt 70 000 Rs mens kontraktslærere som har tjent 10 eller 15 år får rundt 30 000 Rs. Administrasjonen bør gi medisinsk økonomisk fasiliteter til lærerne som gjør Covid-arbeid. De fleste av dem er ensomme medlemmer i familiene. Fra april til dags dato døde ti lærere på grunn av Covid i DNH. ”

Notatet la til at lærerne som gjør Covid-arbeid også risikerer helsen til familiemedlemmene. Det krevde at kontraktslærere fikk de samme økonomiske fordelene som faste lærere.

De 10 lærerne som døde av Covid, i henhold til foreningen, er Kishan Patel (Othla landsbyskole), Vandanaben Dhimmer (Velu landsbyskole), Ramanbhai Bhansara (landsbyskole Sety) Savjibhai Bhoya (landsbyskole Naroli), Narendra Gaud (landsby Apti) skole), Sumitra Patel (landsbyskolen Chikhla), Panna Patel (landsbyskolen Khutli), Lakhibhai Jadav og Gulab Vaghad (landsbyskolen Mandoni) og Parag Vaghmare (landsbyskolen i Galanda).

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.