Boksporing av anti-apartheidaktivisme av Mahatma Gandhis nære medhjelper i Sør-Afrika lansert

0
35

& quot; Faktisk gikk bestefaren min i fengsel enda flere ganger enn Mahatma Gandhi i løpet av dagene til den passive motstandsbevegelsen i Sør-Afrika, sa Naidoos barnebarn Prema Naidoo til PTI etter lansering av boka.

En bok som sporer anti-apartheid-aktivismen til Mahatma Gandhis nærhjelp i Sør-Afrika, Thambi Naidoo og fire generasjoner av hans familie fra begynnelsen av 1900-tallet, er lansert her. Boken med tittelen & # 8216; Thambi Naidoo and Family: Struggle for a Non-racial South Africa & # 8217; beskriver historien om fire generasjoner av Naidoo-familien. Naidoo ble ofte referert til som en av Gandhis løytnanter.

& # 8220; Faktisk gikk bestefaren min i fengsel enda flere ganger enn Mahatma Gandhi i løpet av dagene av den passive motstandsbevegelsen i Sør-Afrika, sa Naidoos barnebarn Prema Naidoo til PTI etter lanseringen av boka.

& # 8220; Det var min bestefar som førte arbeiderklassen inn i folden til den Gandhi-ledede opposisjonen mot datidens diskriminerende lover. Faktisk ville Gandhi selv senere anerkjenne Thambi Naidoo som en av de viktigste figurene i historien til Satyagraha-kampanjen i Sør-Afrika.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

& # 8220; Bestefaren min var så engasjert i den gandiske saken at han til og med sendte min far Naran og mine tre onkler til ashramen som han opprettet da han dro tilbake til India. Etter at en av dem døde der, kom de andre tilbake til Sør-Afrika for å fortsette kampen, sa Prema.

Naidoo, som hadde ankommet Sør-Afrika fra Mauritius i en alder av 14 år i 1889, innpodet hele hans hele familie en lidenskap for å hjelpe undertrykte og motstå diskriminering, sa Prema.

Mens Prema fortsatte kampen mot apartheid i Sør-Afrika, gikk søstrene Ramnie og Shanti i eksil for å fortsette kampen fra Storbritannia. En annen bror, Indres, gikk i eksil i Mosambik.

Alle kom tilbake ved begynnelsen av demokratiet tidlig på 1990-tallet etter at Nelson Mandela ble løslatt fra 27 år som politisk fange for å bli den første demokratisk valgte. president i Sør-Afrika.
Prema husket hvordan familien hadde støttet Mandela og mange andre da de unngikk datidens sikkerhetspolitiet.

& # 8220; Mandela var veldig glad i morens krabburry, & # 8221; husket han.

& # 8220; Vi hjalp også Winnie Mandelas døtre ved å få dem registrert hos en lokal farget & # 8217; skole, men etter forfølgelse fra myndighetene ble de tvunget til å gå på skole i Swaziland, la han til. Premas sønn Kuben, som ofte sluttet seg til faren i opposisjonen mot apartheid som et lite barn, er assisterende guvernør i Reserve Bank of South Africa.

Disse og mange andre historier som spenner over de fire generasjoner av Naidoo-familien sivet i anti-apartheidkampen er inneholdt i boka. & # 8220; Gjennom historien om Naidoo-familien får vi en beriket forståelse av hvordan generasjoner bidro til slutten på apartheid og gjenoppbyggingen av Sør-Afrika, skrev veteranaktivisten og tidligere minister Mac Maharaj i sin innledning.

< p>& # 8220; Denne boken av Ismail Vadi er veiledende for den typen historie som må skrives i Sør-Afrika. Arbeid som finner bidrag fra vanlige mennesker som gjør ekstraordinære ting for å få ned et urettferdig system, la Maharaj til. Vadi sa at boken var en historie med målrettet og påfølgende generasjonsmotstand mot rasisme, segregering og diskriminering, og stål motstand mot apartheid av fire generasjoner fra 1889 til i dag.

& # 8220; De har krysset banen for passiv motstand, væpnet kamp og demokrati. Det er en fortelling om selvoppofrelse, utholdenhet, følelsesmessig smerte og materielle tap for fire generasjoner av familien. I hver generasjon ble et eller annet familiemedlem enten arrestert, torturert, fengslet, fengslet, utestengt eller tvunget til eksil, sa Vadi.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste bøkene og litteraturnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.