AIADMK MLAs møte fredag ​​for å velge lovgivende leder midt i OPS-EPS-krangel

0
30

AIADMK-lederne O Panneerselvam og Edappadi K Palaniswami. (Filfoto: PTI)

Et møte med den nyvalgte All India Anna Dravida Munnetra Kazhagam (AIADMK) MLAs er planlagt å finne sted fredag ​​i partiets hovedkvarter i Royapettah i Chennai.

Møtet finner sted på bakgrunn av forsamlingsvalgresultatene, der AIADMK tapte kampen mot DMK og banet vei for at de senere skulle komme tilbake til makten etter en periode på 10 år.

Den DMK-ledede alliansen vant 159 seter mens AIADMK tok 75 seter i huset med 234 medlemmer. På egen hånd vant DMK 133 og AIADMK nettet 66 seter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Over en tredjedel av AIADMK-statsrådene mistet plassene i forsamlingens avstemninger. Med unntak av den vestlige regionen, som alltid har vært en AIADMK-festning, var partiets opptreden i andre regioner avskyelig. I Chennai mistet partiet alle de 16 mandatene.

Mens partiet og dets kadrer fremdeles tar seg tid til å gjøre opp med tapet og analysere hva som gikk galt, har det vært få rumbling inne i AIADMK-leiren. Partiet er delt mellom partikoordinator O Panneerselvam og felleskoordinator Edappadi K Palaniswami fremfor å velge AIADMKs lovgivende leder.

De siste par dagene har det vært vitne til en linje for nyvalgte MLA i boligene til både Edappadi og Panneerselvam. B Valarmathi, et av senior AIADMK-medlemmene, besøkte også Edappadi i hans bolig. Etter møtet fortalte hun mediepersoner at de nyvalgte MLAene vil avgjøre opposisjonslederen. Da hun ble spurt om formålet med besøket, sa hun at det var en høflighetsanrop og la til at partiet er over enkeltpersoner og at alle vil følge avgjørelsen fra partiets overkommando.

Partiets talsmann Vaigaichelvan sa at det er absolutt ingen meningsforskjeller i AIADMK-leiren og prosessen med å velge Opposisjonsleder ville foregå på en jevn måte.

“Det er ikke noe problem i det hele tatt. En beslutning vil bli tatt i morgen (fredag). Seniormedlemmer besøker dem (EPS, OPS) som en høflighet etter valgresultatet, ”sa han til indianexpress.com.

Imidlertid er det få av seniormedlemmene, nær partiets overkommando, som sier noe annet. I følge dem hadde OPS uttrykt sitt ønske om å bli opposisjonsleder, men EPS forblir uberørt. I møtene med seniorledere etter valgresultatet hadde OPS hevdet at noen av beslutningene før EPS-avstemningen, som å kunngjøre reservasjonen på 10,5 prosent til Vanniyar-samfunnet, har slått tilbake for partiet.

“Det er sant at OPS uttrykte sitt ønske om å bli opposisjonsleder etter å ha fungert som sjefminister for Tamil Nadu i fravær av Amma. Han sendte sitt sett med representanter inkludert en av partikoordinatorene for å snakke med EPS om dette, men EPS er sta om å være partiets ansikt. Han føler at han har reddet partiet i tøffe tider, “sa en senior partileder.

I mellomtiden har DMK sendt en invitasjon til både EPS og OPS for MK Stalins avleggelsesseremoni planlagt å finne sted fredag ​​på Raj Bhavan i Chennai.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt Ltd