Tusentals vaccinerade har smittats ändå

0
64

Publicerad 4 maj 2021 kl 14.58

Inrikes. Tusentals personer i Sverige har smittats med covid-19 trots att de blivit vaccinerade mot sjukdomen. Hundratals av dem har avlidit med sjukdomen, enligt nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Gilla artikeln på Facebook

Av de över 2 miljoner människor i Sverige som fått minst en dos vaccin har 0,3 procent eller 5.942 personer konstaterats ha covid-19 minst tre veckor efter sin vaccination. Av dessa har 20 fått intensivvård och 187 personer har avlidit med covid-19.

Av de drygt 700.000 personer som var fullvaccinerade med två doser, har 0,2 procent eller 1.624 personer konstaterats ha covid-19. Av dessa har 6 personer fått intensivvård och 67 personer avlidit med covid-19.

Det skriver FHM idag på sin hemsida. Myndigheten understryker dock att “de allvarliga fallen är få”.

– Inget vaccin kan undanröja risken att bli smittas helt. Men de allvarliga fallen är få sett till den höga smittspridning vi haft och hur många som är vaccinerade, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i ett uttalande.

Coronavaccin

  • Sverige "skänker bort" en miljon Astra Zeneca-doser
  • Få invandrare vaccinerar sig
  • Ryssland: Så mycket säkrare är vårt vaccin än de västerländska
  • Betalkrav om man tackar nej till Astra Zenecas vaccin
  • Här får Löfven första sprutan – från Pfizer

Visa alla