Apple brengt tweede beta van macOS Big Sur 11.2 uit

0
94

macOS Big Sur 11.2 beta

Big Sur bracht grote veranderingen voor de Mac, al was het alleen maar dat het besturingssysteem voortaan op twee processoren draait: M1 en Intel. Daarnaast kreeg Big Sur een visueel nieuw uiterlijk. Om de puntjes op de i te zetten brengt Apple nog de hele periode 2020-2021 nieuwe releases uit, die mogelijk ook nog wat nieuwe functie bevatten. Voordat ze op het grote publiek worden losgelaten volgt er eerst een betatraject en dit keer is het de beurt aan macOS Big Sur 11.2. Apple heeft de beta van macOS Big Sur 11.2 uitgebracht, zodat ontwikkelaars en publieke betatesters kunnen testen.

Meest recente macOS Big Sur 11.2

macOS Big Sur 11.2 Beta 2

13 januari 2021 – De tweede beta van macOS Big Sur 11.2 is nu beschikbaar. We verwachten dat de definitieve versie in januari uit komt. Heb je iets nieuws gezien? Laat het dan weten in de reacties!

macOS Big Sur 11.2 beta downloaden

Voor de beta van macOS Big Sur 11.2 is een macOS betaprofiel nodig. Je vindt het macOS 11.2 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS. De publieke beta van deze nieuwe versie verwachten we binnenkort.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS 11.2 Big Sur beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 11.2 Big Sur-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS 11.2 beta 2: 13 januari 2021 (verschenen)
  • macOS 11.2 publieke beta 1: 17 december 2020 (verschenen)
  • macOS 11.2 beta 1: 17 december 2020 (verschenen)
  • macOS 11.2 definitief: januari 2021 (verwacht)

Over macOS Big Sur
macOS Big Sur is een grote update voor de Mac. Het zit boordevol nieuwe functies, zoals een compleet nieuw design dat meer op iOS werkt, vernieuwingen voor alle standaardapps en meer opties om Catalyst-apps te maken. Safari krijgt een ‘privacy report’ en een aanpasbaar beginscherm. Ook is het Bedieningspaneel naar de Mac gehaald en lijkt de Finder meer op de Bestanden-app van iOS. Alles wat er nieuw is in macOS Big Sur lees je in een apart artikel.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 11 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 – 13 januari, 19:18: Download nu de tweede beta.
  • 2020 – 17 december, 21:03: Publieke beta nu beschikbaar.

WhatsappFacebookTwitterTelegramLinkedinPocketGooglePinterestFlipboardRedditPrintMailBufferTumblrSkype