Het Gebruik van de iPhone Camera App: De Ultieme Gids

0
164
Apple

Volgens Flickr, de iPhone is de meest populaire camera in de wereld. Elk jaar, Apple tweaks en verbetert, dat is een van de meest overtuigende redenen om te upgraden naar het nieuwste model. Om de beste foto ‘ s met uw iPhone, hoewel, je moet master een aantal basisprincipes.

Het starten van de Camera-App

U kunt de camera-app snel van het scherm te Vergrendelen door het ontwaken van je iPhone en dan vegen met uw vinger van rechts naar links. Je hoeft niet om te ontgrendelen uw iPhone. Als je een model hebt met Face ID en geen home-knop, kunt u ook op de lange druk op het Camera-pictogram in de rechterbenedenhoek.

Wanneer je iPhone is unlocked, de snelste manier om te starten van de camera-app is in het Control Center. Op een iPhone X of later met Face ID, veegt u omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en zoek het pictogram Camera. Op een iPhone 8 of ouder met een Home-knop, veegt u omhoog vanaf de onderkant.

Er is ook een Camera-pictogram ergens op het Home-scherm en Siri kan ook de lancering van de camera; zeg maar “een foto Nemen.”

Als u een Apple Horloge, je kan gebruiken om te starten van de camera, ook. Tik gewoon op de digitale kroon ziet de lijst met apps en selecteer vervolgens het pictogram Camera. De Camera-app opent op je iPhone, en u ziet een voorbeeld van het frame op uw Horloge. Dit is geweldig voor geïmproviseerde groep foto ‘ s omdat u uw iPhone neer en kadreer de opname van uw pols.

Het beheersen van de Basiskennis

Na het opstarten van de Camera-app, zie je een scala aan functies. Standaard, lanceert in Foto-modus, zodat het klaar om te schieten direct. Maak een foto door op de Ontspanknop te drukken, of door op de toets Volume Omhoog/Omlaag op de zijkant van uw iPhone.

Langs de bovenkant van het scherm in de Camera-app, zie je de volgende opties:

 • Flash: hiermee schakelt u de LED-flitser aan de achterkant van de camera (en het scherm “flash” in Selfie mode) in-en uitschakelen.
 • Live Foto: Schakelt Live Foto ‘ s in-of uitschakelen. Wanneer ingeschakeld, wordt deze instelling slaat een paar seconden van de video samen met een afbeelding.
 • Timer: Schakel deze functie in als u behoefte aan een drie – of een vertraging van 10 seconden voordat de camera maakt een foto.
 • Filters: U kunt een voorbeeld van de beschikbare filters voor het nemen van uw foto ‘ s. U kunt ze verwijderen daarna als je niet van hen.

Langs de onderkant van het scherm ziet u verschillende modi beschikbaar. Standaard “Foto” is geselecteerd. Veeg naar links of rechts om te schakelen tussen deze. U kunt kiezen uit de volgende opties:

 • “Time-Lapse”: de Film een time-lapse-film en je iPhone automatisch steek en animeren.
 • “Slo-Mo”: Schiet een slow-motion video met een hoge framerate.
 • “Video”: een video opnemen in HD of 4K-resolutie.
 • “Portret”: Beschikbaar op iPhones met twee of meer lenzen in deze modus wordt de achtergrond onscherp voor het simuleren van een breed diafragma portret lens.
 • “Square”: Schieten in Vierkante Crop-modus, net als Instagram.
 • “Baki”: afkorting voor “panorama” je kunt een foto van een breed beeld van uw iPhone automatisch steek voor u samen.

Aan de onderkant van het scherm, zal er ook een voorbeeld van de laatste foto die je nam; tik op het zien van al uw foto ‘ s. Als u nog niet ontgrendeld uw iPhone, ziet u alleen de foto ‘ s die u hebt genomen sinds het ontwaken van uw apparaat.

Rechts op de bodem, er is ook een knop waarmee je kunt switchen tussen de voor – en achterkant camera ‘ s. Raak dit aan om een selfie, en tik er nogmaals op om terug te keren naar de andere camera.

Het beheersen van de Focus en Belichting

Uw iPhone zal automatisch de prioriteit van alle gezichten in de foto, inclusief foto ‘ s van gezichten.

Wilt scherpstellen op een bepaald object in het frame, tikt u erop. Je iPhone moet automatisch scherpgesteld op en bloot voor dat gebied. Als u uw telefoon en de samenstelling wijzigt, hebt u te concentreren of omdat de autofocus te activeren weer.

Soms, misschien wilt u het vergrendelen van de scherpstelling en de belichting zodat de iPhone niet verliest uw instellingen. Om dit te doen, tikt u op een gebied. Deze sloten zowel de scherpstelling en de belichting, zodat het beeld niet lichter of donkerder maken als u bewegen.

Het is handig voor het wijzigen van de waarde van de post handmatig. Bijvoorbeeld, je zou een foto nemen van de zonsondergang achter een object. In dit geval wilt u wat op de voorgrond te worden scherp in beeld, terwijl ook bloot te stellen voor de zonsondergang op de achtergrond. Om dit te doen, zou je tikt u op het object waarop u wilt focussen, en raak vervolgens in en schuif deze om de belichtingswaarde te wijzigen.

U kunt dit combineren met het vergrendelen van de scherpstelling. Eerste, tikt u op het object waarop u wilt focussen, en dan (in dezelfde beweging) schuif uw vinger omhoog en omlaag. Wanneer u schuift omhoog, de waarde toeneemt, waardoor meer licht. Glij naar beneden vermindert de hoeveelheid licht in het beeld, dat is perfect voor het nemen van een foto van een zonsondergang.

Dit kan ingewikkeld lijken in eerste instantie, maar het is vrij gemakkelijk zodra u de knie te krijgen. Probeer het mengen van deze technieken. Experimenteer en kijk wat er gebeurt. U kunt altijd verwijderen van alle foto ‘s die je niet in de app Foto’ s.

GERELATEERD: Hoe u Betere Foto ‘ s met Je iPhone

Schakelen Lenzen

Sommige iPhones hebben meerdere lenzen waarmee je kunt kiezen tussen grote (de standaard lens op alle iPhones) en ultrawide of tele perspectieven. Als je de iPhone heeft meerdere lenzen, je moet een “1x” of een vergelijkbaar label in de buurt van de Ontspanknop.

Tik op dit pictogram om te schakelen tussen de verschillende brandpuntsafstanden. Een “1x” geeft een breed, “0.5 x” is een ultrawide, en “2x” is een tele. Op dit schrijven, alleen de iPhone-11 Pro heeft alle drie, hoewel dit waarschijnlijk veranderen met de toekomstige modellen.

Experimenteren met de verschillende brandpunten voor u beschikbaar. De brede (1x) is een geweldige all-rounder en reis-lens, met een “echte wereld” equivalent van 26mm. De telelens is dichter bij een portret lens, en dat is gelijk aan ongeveer 52mm. De ultrawide is aan de andere kant van het spectrum, aan de grens met fisheye en gelijkwaardig aan een 13mm.

Maken van portretten met de ultrawide lens is een leuke, maar uw perspectief zal worden vervormd. Gezichten hebben grote neuzen, want wat is het dichtst bij het midden van het frame is overdreven. De telelens kunt u het comprimeren van de achtergrond van uw foto ‘ s. Het is veel meer een lust voor het vleiend portret fotografie.

Uiteindelijk, natuurlijk, er zijn geen regels. U kunt het maken van fantastische foto ‘ s in allerlei situaties gewoon door te experimenteren.

Optische en Digitale Zoom

U kunt in-en uitzoomen door twee vingers naar elkaar frame, net zoals je zou doen tijdens het bekijken van een kaart of een webpagina. Als je de iPhone heeft meerdere lenzen, u kunt in-en uitzoomen meer soepel door het grijpen van de “1x” knop en je vinger. U kunt ook gebruik maken van deze techniek om schoon inzoomen tijdens het filmen.

Inzoomen op een iPhone gaat meestal digitale zoom is, zelfs als het een telelens. De iPhone heeft het oprekken van de pixels om in te zoomen. Dit betekent dat je verliest beeldkwaliteit tenzij u gebruikmaakt van de “2x” preset dat gepaard gaat met de telelens.

Je zult ook merken een “breuk” effect wanneer u de zoom zo ver dat de iPhone heeft om te wisselen van lenzen.

Hoe meer je inzoomt, hoe meer de kwaliteit van de afbeelding uit elkaar valt. De iPhone heeft een verrassend goede werk van het opruimen van luidruchtige beelden, maar de software kan alleen zo ver gaan. Wij raden het gebruik van zoom voorzichtig.

Je bent beter af met je voeten op zoom—net beweeg dichter naar je onderwerp voor in de plaats.

Het Opnemen Van Video

Veeg naar links op de mode selector draaiknop om een Video-modus. Tik op de rode Ontspanknop om de opname te starten van een video. Terwijl je aan het fotograferen bent, kunt u op de witte knop in de hoek van het frame op te slaan foto ‘ s op de Camera Roll.

Op de iPhone SE, 11, 11 Pro, en 11 Pro Max, kunt u ook opnemen in een QuickTake video. Om dit te doen, drukt u op en houd de Sluiter-knop terwijl u in de modus Foto. Schuif met uw vinger naar rechts om het “lock” van de ontspanknop en het doorgaan met opnemen hands-free.

De meeste van de overige bedieningselementen van de camera vindt u hier ook van toepassing op de Video-modus, inclusief het wijzigen van het vergrendelen van de belichting en camera-instellingen.

Portret Modus

Portret modus is beschikbaar op iPhones met dual – en triple-lens camera systemen, zoals de iPhone X, XS, en 11 gezinnen. Portret modus berekent de diepte van uw onderwerp. Het geldt dan de soort van blur u zou krijgen met een breed diafragma portret lens op de achtergrond van het frame.

Op oudere apparaten, zoals de iPhone X, Portret-modus is alleen bedoeld voor het werken op mensen. Op de nieuwste iPhones, hoewel, Portret-modus werkt voor alle soorten onderwerpen, met inbegrip van huisdieren en niet-levende objecten.

Echter, zelfs een iPhone-X kan worden “misleiden” in de opname van een kat portret in de juiste verlichting.

Tim Brooks

Terwijl de Staande modus heeft de wereld door de storm, het is niet perfect. In het bijzonder, fijn randen (zoals haar of bladeren) kan resulteren in lelijke, ongelijke vervagen, vooral op oudere apparaten. Als u opnamen maakt in Portret-modus, Live-Foto ‘ s automatisch uitgeschakeld.

U kunt ook gebruik maken van Portret-modus na te bootsen bepaalde studio verlichting presets, die zal verschijnen aan de onderkant van het frame. Deze zijn handig voor het verbeteren van de verlichting in bepaalde situaties.

GERELATEERD: het Gebruik van de iPhone ‘ s Portret Modus

Fotograferen bij weinig Licht met Night Mode

De iPhone-11 kan schieten in de Nacht-modus met behulp van de reguliere breed (1x) lens. De iPhone-11 Pro en 11 Pro Max kan dat doen via de reguliere breed (1x) en tele (2x) lenzen.

Nacht-modus kunt u foto ‘ s maakt bij weinig licht door de sensor bloot te stellen gedurende enkele seconden. Dit zorgt voor meer licht in de scène. De iPhone steken alles samen en vormt een low-noise beeld.

Nacht-modus activeert automatisch op compatibele apparaten. Zie je een maan-pictogram in de hoek van het frame met een getal in seconden. Dit is hoe lang de iPhone raadt je blijft de sluiter open, zodat het schot zal zijn voldoende verlicht.

Tik op de Nacht modus pictogram om een schuifregelaar te openen. Om schakel de nachtmodus in, sleept u de schuifregelaar naar links totdat hij zegt: “0s.” Voor een langere blootstelling, sleep het naar rechts. U kunt niet “dwingen” Night mode in situaties die niet nodig, omdat de scène zou dan worden overbelicht.

Wanneer je schiet in de Nacht-modus, blijven nog steeds mogelijk. Als u bewegen te veel, je kan dat beeld onscherp zijn of inconsistent is.

Voor de best mogelijke resultaten te bereiken, investeren in een kleine smartphone statief om u te helpen uw apparaat nog steeds perfect. U kunt ook gebruik maken van de timer, zodat je niet verplaatsen van uw iPhone wanneer u op de Ontspanknop te drukken.

Mocht U Gebruik Maken Van Live Foto ‘ S?

Live Foto ‘ s kunt u het veroveren van een paar seconden van de video samen met een stilstaand beeld. De Live Foto ‘ s icon is een reeks van cirkels omgeven door een stippellijn. Het goud wanneer deze functie is ingeschakeld, maar het is wit met een streep erdoor wanneer het is uitgeschakeld.

U kunt Live Foto ‘ s op je camera roll door te tikken op het scherm en vasthouden wanneer u de “Live” overlay in de linkerbovenhoek. Op oudere apparaten met 3D Touch, gewoon 3D-Raak het scherm aan (kracht druk op) om een Live Foto.

Sinds Apple overgestapt beeld-en video-formaten naar de meer efficiënte HEIC en HEVC (die afhankelijk zijn van hardware decoding), bestandsgrootte hebben ongeveer gehalveerd. Dit betekent dat Live Foto ‘ s nemen niet zoveel opslagruimte als ze ooit deden. Nog steeds, het uitschakelen van deze functie bespaart ruimte op uw telefoon.

Een ander voordeel van Live Foto ‘ s is de mogelijkheid om te kiezen voor een nieuwe Sleutel Foto. Als een full-size stilstaande beelden niet te krabben, maar u ook opgenomen een Live Foto, gewoon het hoofd naar de Camera Roll. Tik op “Bewerken” en vervolgens op de Live knop Foto ‘ s. Blader door de klem totdat u een beter beeld, en tik vervolgens op “Key Foto.”

Live Foto ‘ s geven uw beelden nog meer context. Ze werken het beste wanneer u factor in uw workflow. Vergeet niet dat de 1,5 seconden voor en na het indrukken van de Ontspanknop worden opgenomen in uw Live-Foto ‘ s. Dit zal u helpen bij het maken van loops en plezier toe te voegen stuitert aan foto ‘ s.

Om de knie krijgen van de Live Foto ‘ s, schieten een paar en rond te spelen met hen. U kunt veeg met uw vinger omhoog op een Live Foto in de app Foto ‘s te zien van de opties voor het maken van loops, stuitert, of faux wazig lange blootstelling aan foto’ s. U kunt zelfs exporteren loop als een GIF met GIPHY.

Instellingen die U Wilt Wijzigen

U kunt de werking van de Camera-app onder Instellingen > Camera. In het bijzonder, kunt u de resolutie van video ‘ s onder “Video Opnemen” van 1080p naar 4K.

Er zijn verschillende frame rates u kunt kiezen uit: 24 voor een filmische look, 30 voor een TV-uitzending kijken, of 60 voor sommigen onnatuurlijk glad ogende video.

U kunt de instellingen wijzigen voor slow-motion opname ook hier. Hoe hoger de resolutie en hoe meer frames u per seconde vastleggen, hoe groter uw video bestanden zullen worden. Als je een mooie grote (200 GB+) iCloud abonnement met iCloud Foto ‘ s ingeschakeld, zal je waarschijnlijk niet nodig om te veel zorgen te maken over de ruimte, omdat alles zullen worden toegezonden.

Neem een kijkje op de “Preserve Instellingen” gedeelte, ook. Dit bepaalt of de Camera-app zal onthouden van bepaalde parameters van de vorige keer dat u het gebruikt. Standaard is de Camera-app terug naar de normale modus Foto. De Toggle-Op “Camera Mode” en het zal modi, zoals “Video” of “Slo-Mo.” De Toggle-Op “- Filter en de Verlichting” te behouden software-effecten.

Onder “Indelingen” zie je de “High Efficiency” optie, die minder schijfruimte en “Meest Geschikt, waarbij gebruik wordt gemaakt van traditionele JPEG en H. 264 compressie voor foto’ s en video ‘ s.

Wij raden “High Efficiency” als je wilt een snellere workflow.

De iPhone Is een Serieuze Camera

Er is geen reden om het gebruik van uw iPhone als primaire camera. In vele opzichten, het is handiger en efficiënter is dan ook een spiegelloze of digitale SLR camera. Wat je offer in beeldkwaliteit en uitbreidbaarheid, krijg je in de draagbaarheid, een directe verbinding met het web en steeds betere prestaties bij weinig licht.

Als u wilt dat om de camera van je iPhone naar het volgende niveau, overweeg een lens add-on.

GERELATEERD: Zijn Camera Lens Add-ons voor Smartphones Waard om te Kopen?

LEES VERDER

 • “Het Gebruik van de iPhone Camera App: De Ultieme Gids
 • “Hoe Gebruik Amiibo Kaarten in ‘Animal Crossing: New Horizons”
 • “4 Manieren om Snel een Notitie Maken op de iPhone of iPad
 • “Waarom ik Nog steeds Gebruik van een Oude PowerPC-Mac in 2020
 • “Hoe om te Schakelen van het Geluid van Apparaten op een Mac