Varför Kopplar från en Enhet Fixa Så Många Problem?

0
118
studio23/Shutterstock

När man försöker fixa en trasig pryl, du har säkert läst eller fått höra följande: dra Ur nätkabeln från vägguttaget, vänta 10 sekunder och koppla sedan in den igen. Ofta, det är all tid det tar att lösa problemet. Vad gör detta, och varför fungerar det?

Du Utför en Påtvingad Omstart

Koppla ur något som oftast fungerar på grund av att många konsumenter-tech utrustning som kabel-tv-modem, routrar och streaming TV-boxar, har små datorer i dem. Koppla ur och koppla dem tillbaka i styrkorna dessa datorer för att starta om och rensa tillfälliga problem programvara.

Den interna datorer i de enheter som kör inbyggd programvara (kallas firmware) som kontrollerar beteendet hos enheten. Ibland kommer den fasta programvaran som innehåller fel som kan leda till fel stater, minnesläckor, eller kraschar. Starta om enheten krafter den interna datorn att starta om, som rensar ut enhetens minne och tvingar det att ladda om och på nytt köra program från grunden.

RELATERAT: Varför Inte Starta en Dator Fixa Så Många Problem?

Det är en Tillfällig lösning

Starta om enheten genom att koppla ur den kan fungera bra ibland, men det är faktiskt bara en temporär lösning. Det behöver inte rätta till det underliggande problemet som orsakade felet, hänger sig eller kraschar i första hand. För att göra det måste du ladda ner och gör en firmware-uppdateringen för just den enheten.

Hårdvara fel i en anordning som kan orsaka problem som att starta om kan tillfälligt lösa. Men en permanent lösning kommer att kräva reparation eller utbyte av produkten. I dessa fall är det bäst att kontakta tillverkarens support.

Enheter som Ofta dra Nytta av Ur/sätt Tillbaka Metod

Monster Ztudio/Shutterstock

I allmänhet är det bäst att bara koppla bort enheter för konsument-apparater som inte har On/Off brytare. Dessa enheter ladda sin mjukvara från firmware, som i allmänhet kommer inte att vara skadad från ett plötsligt strömavbrott.

Några exempel är:

  • Kabel-modem
  • Internet-routrar
  • Streaming och kabel-TV-boxar
  • Smart-Tv
  • Smarta hem-enheter

Vad händer om en Enhet Har en Strömbrytare?

Om den enhet du felsökning har en strömbrytare, prova med att först starta om enheten, eftersom det potentiellt skulle kunna lösa problemet.

Ibland, men övergången är inte tillräckligt. Dessa dagar, många prylar använder “mjuka” makt växlar som förlitar sig på programvara kontroll. Vissa av dessa växlar lägg endast en enhet i ett “viloläge”, medan andra kan starta en intern avstängning sekvens.

Att stänga av en “mjuk” power-knappen och slår på den igen på en felaktig enhet kommer inte nödvändigtvis att tvinga en inre starta om datorn. Så, du kanske fortfarande har att gå vidare till nästa steg: koppla bort enheten och ansluta den igen.

När Du inte Borde dra ut en Trasig Enhet

Det är oftast en dålig idé att plötsligt stänga av strömmen till enheter som skrivbord – eller bärbara datorer. Detta beror på att de lastar sina program från en re-writable källa, till exempel en hårddisk eller SSD. De har också ofta använda dessa enheter för att lagra temporära inställningar medan datorn är igång.

Om du plötsligt strömmen till datorn, det kan avbryta en skrivprocessen och korrupta filsystem på din maskin.

Ibland, om, en dator blir helt okänslig och det finns inget sätt att fixa det inom programmet. I dessa fall, det är okej att dra ut nätsladden och starta sedan maskinen som en sista utväg. Det kan vara någon förlust av data, men ibland du inte har något annat val.

Det finns också vissa typer av känsliga vetenskaplig och medicinsk utrustning som aldrig borde plötsligt kopplas ur. Att göra så kan medföra skada eller sätta någons liv i fara.

Naturligtvis vill du att se till vilken enhet som du vill koppla bort inte kommer att få någon säkerhet även om det går offline och befogenheter tillbaka på.

LÄS NÄSTA

  • “Vem Kan Se Mitt Löper och Rider på Strava?
  • “Varför Inte Koppla bort en Enhet Fixa Så Många Problem?
  • “Hur man Ställer in Återkommande Påminnelser på iPhone och iPad
  • “Hur man Gör OCR från kommandoraden i Linux med Hjälp av Tesseract
  • “Varför Folk Köper Fortfarande Har Telefoner i 2020