AWS Verborgen Prijzen: Managed EC2 Diensten

0
120

AWS is bekend zeer gemeten prijsstelling, maar voor sommige diensten, zoals RDS alleen kosten in rekening brengen voor de EC2 bijvoorbeeld de dienst gebruikt voor de berekening. Echter, deze diensten doen toeslag, en je krijgt minder prestaties per dollar, vergeleken met een DIY oplossing.

De Server Is De Service

Dit prijsmodel zin van AWS ‘ s end. Laten we eens RDS-als voorbeeld—een geweldige service dat maakt het runnen en managen van databases eenvoudig. Als AWS wilde verkopen dit als een traditionele PaaS toepassing, ze hadden een harde tijd te prijzen als een maandelijkse betaling.

In plaats daarvan, AWS merken in de prijs van de servers die de service draait op de top van, ze te plaatsen in de speciale klasse om de service. Bijvoorbeeld, m5.groot wordt db.m5.groot. Deze opmaak kan een hoop. Voor RDS, de prijs voor een m5.groot exemplaar gaat omhoog van $0.096 per uur naar $0.171 per uur, een stijging van 80%. Voor het geheugen is geoptimaliseerd r5 line-up, de opmaak is 90%.

Als u betaalt twee keer zo veel per maand voor het gebruik van een managed service, kan het verstandiger zijn om het te doen zelf op EC2. Databases zijn niet zo moeilijk in te stellen, terwijl de last niet op je vallen te houden met onderhoud, het snijden van de prijs betekent dat de dollar gaat naar meer prestatie als je het zelf doet. U kunt twee r5.2xlarge exemplaren voor de prijs van één db.r5.2xlarge.

Met dit alles gezegd zijnde, redenen bestaan nog steeds te gebruiken AWS s managed services. Als je een groot bedrijf, actief databases is een enorme opgave om dat vergt veel van de medewerkers om de dingen te doen die AWS RDS kan voor u doen. Je moet betalen voor die medewerkers, zodat, wanneer de arbeid zwaarder wegen dan de core-voor-core prijsverhoging, RDS goedkoper wordt op een bepaald breekpunt.

Maar als je eigenaar van een klein bedrijf, moet je waarschijnlijk overwegen het zelf te doen, en niet verende voor de duur enterprise oplossing.

Hoeveel Betaalt U?

Hier onderzoeken we hoeveel markup AWS is toe te voegen aan elke service. De prijzen worden berekend op basis van de huidige us-east-1 (N. Virginia) prijzen.

RDS—AWS premium database service. Algemeen doel exemplaren zijn gemarkeerd 80%, en met geoptimaliseerd geheugen exemplaren zijn gemarkeerd 90%. Als u in het voorjaar voor gereserveerde exemplaren, zelfs op een contract van drie jaar, RDS is nog steeds gemarkeerd 55%.

DocumentDB—AWS is een kloon van MongoDB, aangeboden als een managed service. Een r5.2xlarge bijvoorbeeld kosten 120% meer dan EC2. Een EC2 r5.4xlarge bijvoorbeeld kosten minder dan DocumentDB is 2xlarge variant.

Neptunus—AWS premium grafiek database. Het is 176% duurder dan EC2. Het is vermeldenswaard dat Neptunus in eigendom is, zodat u niet kunt uitvoeren op EC2. Echter, open source graph databases zoals Neo4j zijn beschikbaar als een alternatief.

Aurora—Al duurder dan RDS, Aurora is bijzonder slecht en begint 130% duurder dan on-demand EC2. Een termijn van drie jaar helpt een beetje, met de goedkoopste die je kunt uitvoeren Aurora kwam uit op 87%. Er is “Aurora Serverloze,” maar het is eigenlijk gewoon een autoscaling configuratie voor Aurora. AWS biedt een werkelijk serverloze database in de vorm van DynamoDB, maar het is moeilijk om te zeggen hoe veel duurder Dynamo is in vergelijking met EC2, als deze kosten gebaseerd op gebruik alleen.

Fargate—AWS ‘ s service voor het uitvoeren van container-managed applicaties zonder je zorgen te maken over servers. U betaalt slechts $0.04048 per vCPU en $0.004445 per GB, per uur. Dit maakt directe vergelijking een beetje moeilijk, maar het toevoegen van de specificaties van het algemene doel 16 core 64 GB m5.4xlarge aanleg totalen voor $0.93216 per uur. In vergelijking met de m5.4xlarge marktprijs van $0.768 per uur, dat is een stijging van 20%. Echter, Fargate toepassingen alleen gebruik maken van zo veel middelen als nodig, dus je bent waarschijnlijk aan het snijden van de marges naar beneden. Samengevat Fargate is redelijk goed geprijsd voor wat het waard is, en je zult zien nog meer besparingen met Fargate Plek Gevallen.

Elasticsearch—Een dienst voor zoeken door middel van log-bestanden. Het draait op EC2 op een 47% verhoogt. Ondanks de AWS-y klinkende naam, Elasticsearch is open source en is ontwikkeld door de Elastische NV, zodat u kunt het zelf op EC2 voor veel goedkoper.

SageMaker—AWS ‘ s service voor het uitvoeren van machine learning in de cloud. U meestal gebruik maken van GPU-versnelde instanties zoals AWS s p3 line-up. De prijsstelling is onderverdeeld in een aantal secties—voor het bouwen van modellen, het is een stijging van 40% over EC2. Training modellen is hetzelfde stijging van 40%. Maar, in beide scenario ‘ s kunt u alleen kosten in rekening gebracht terwijl de instantie daadwerkelijk wordt gebruikt om te bouwen of trein modellen, en niet voor alle setup time verbonden met het uitvoeren van het zelf. Bij het hoge uurloon van de kosten van de p3 line-up, dit compenseert de prijs genoeg om SageMaker goedkoper in de praktijk. Voor de opleiding van modellen ten minste, bij het uitvoeren van uw model in productie, zie je dezelfde stijging van 40% te doen in SageMaker.

Elastische Inferentie—Actief ML gevolgtrekking is vaak veel goedkoper dan het uitvoeren van de training, dus je kan niet nodig een volledige Tesla V100 GPU implementeren van uw ML modellen. AWS biedt GPU versnellers die kan worden bevestigd om uitgevoerd EC2 exemplaren. De goedkoopste p3 GPU, de p3.2xlarge, kosten $3.06 per uur te lopen, en wordt geleverd met 8 cores, 61 GB RAM-geheugen en 16 TFLOPS van de GPU-prestaties. Voor een nauwkeurige vergelijking met de GPU-alleen EI versnellers, af te trekken uit de vCPU en RAM kosten. De eveneens spec ‘ d m5.4xlarge kosten $0.768, zodat de geschatte kosten van een enkele V100 GPU is ongeveer € 2.292, te geven of te nemen, dat is ongeveer $0.143 per TFLOP. De goedkoopste EI accelerator, het verstrekken van een enkele TFLOP van prestaties, kosten $0.120—een 16% daling over de EC2 prijs. De 4 TFLOP optie is zelfs nog beter: een 40% afnemen in de EC2. Als u werkt met machine learning, EI is de weg te gaan.

Lightsail—AWS voor beginners. Ontworpen voor de no-nonsense prijzen, Lightsail biedt eenvoudige abonnementen en een veel eenvoudiger manier om servers te beheren voor de minder cloud-savvy mensen die er zijn. Het goedkoopste plan komt op slechts € 3,50 per maand voor 512 MB RAM, 2 vcpu ‘ s, en 20 GB SSD ruimte. Een t2.nano exemplaar kost $4, – per maand, met de 20 GB harde schijf kost $2 per maand, waardoor Lightsail 41% besparingen op dit niveau.

Gaat tot iets meer redelijke levert verschillende resultaten op. De $80 niveau omvat 8 vCPU, 16 GB RAM en 320 GB SSD ruimte. De eveneens spec ‘ d a1.2xlarge exemplaar kost $153 te voeren, en de EBS volume kost $32. Nog een overwinning voor Lightsail bij 56% kostenbesparing. Verleend, is het u waarschijnlijk zien dit soort besparingen met behulp van ofwel gereserveerde exemplaren of spot exemplaren met automatische schaling, maar Lightsail vereist geen verplichting of een technische installatie.