17 Cross-Plattform-Spel att Spela med Vänner

0
537
Phoenix Labs, Psyonix LLC, Mojang Studios

Plattformsoberoende multiplayer är mer utbrett än någonsin, och även om det kanske inte är tillgängliga för alla stora spel ännu, det finns fortfarande ett stort urval av titlar som har stöd för det. Inte alla crossplay är skapade lika, även om, som vissa spel kan begränsa vilka system som kan leka med varandra. Ibland, detta är helt enkelt eftersom spelet är endast tillgängligt på ett begränsat antal system, men andra gånger system är specifikt åtskilda för tekniska eller balansera skäl.

Vi kommer att redogöra exakt vad som system varje spel gör det möjligt för crossplay, så att du inte har att göra med att gräva själv. Förutom att även om det finns inte mycket mer att säga, så låt oss bara komma igång.

Kooperativa Actionspel

Phoenix Labs, Sällsynta Ltd

Det finns ingenting som en bra action-spel, och de där kan du arbeta med dina vänner för att slutföra ett gemensamt mål är ännu bättre.

 • Dauntless (Crossplay mellan PS4, Xbox, Switch, och PC): Starkt inspirerad av Monster Hunter-serien, Dauntless ser du samarbetar med en grupp vänner för att jaga och besegra skrämmande djur tillsammans. Och, som du besegra svårare och svårare monster, du kan craft alltmer kraftfulla redskap för att organiskt öka din avatar makt nivå.
 • Hav av Tjuvar (Crossplay mellan Xbox och PC): Är du redo att bli en pirat? Eftersom det i detta äventyrlig äventyr, du och dina vänner kan bilda en besättning och segla vågor från ö till ö samla in skatt eller, om du känner dig aggressiva, stjäla skatten från andra. Med vackra bilder och massor av charm kastas i, du är säker på att göra många minnen i Havet av Tjuvar. (Också värt att notera, Sea of Thieves är på Xbox Spelet Pass för både PC och Xbox, som är ett betydligt billigare sätt att prova ut det.)
 • Djupt Rock Galaktiska (Crossplay mellan Xbox och PC): Du har säkert gjort massor av gruvdrift i massor av spel. Tja, nu kan du verkligen sätta dessa vattenaktiviteter färdigheter på prov genom brytning av ädelstenar från hjärtat av farliga planeter och asteroider—samtidigt ta itu med massor av fiender, naturligtvis. (Obs: Djup Rock Galaktiska finns på både Ång-och Windows Store för PC. Crossplay med Xbox-versionen fungerar endast med Windows Store version.)

Konkurrenskraftiga Spel

Likvida Lite LLC, Psyonix LLC

Lite sund konkurrens aldrig skada någon. Så, när det kommer till dessa spel, du kommer att ha massor av roligt att antingen samarbeta med dina vänner för att ta ner andra lag, eller bara tävla med dina vänner för den härliga segern skärmen.

 • Raket League (Crossplay mellan PS4, Xbox, Switch, och PC): vet Du vad som skulle göra fotboll bättre? Raket-drivna bilar. Och, i så fall, Raket League fungerar som en underbar proof of concept. Gå ihop med dina vänner och ansiktet mot andra spelare online, eller ge dig in i hetluften bland er själva att klättra upp på ett effektivt sätt oändlig skicklighet stege.
 • Fortnite (Crossplay mellan PS4, Xbox, Switch, iOS, Android och PC): har Du förmodligen inte behöver oss för att berätta om Fortnite—det är en av de mest populära spelen i världen just nu. Men med imponerande antal plattformar Fortnite stöder, plus det faktum att det är helt gratis, det gör det crossplay spelet nästan vem som helst kan komma in på. Det är värt att notera att Fortnite är crossplay är lite mer komplex än andra spel. När det kommer till att gå lobbygrupper, Fornite har en hierarki av plattformar att det kommer att gå med din trupp med beroende på vilka plattformar du ska spela på. PC är den högsta, då Xbox och PS4, och då Mobil eller Switch. Så i grund och botten, även om du spelar på en telefon, om en av dina vänner är att spela på en PC, att ni alla ska gå med en DATOR i lobbyn, och så vidare och så vidare.
 • Paladins (Crossplay mellan PS4, Xbox, Switch, och PC): Medan Overwatch kan inte erbjuda crossplay stöd, Paladins gör ett ganska bra jobb med att fånga samma hjälte-baserade teamet gameplay. Paladins är också gratis att spela, så oavsett din väns system eller budget, kan du spela tillsammans.
 • Brawlhalla (Crossplay mellan PS4, Xbox, Switch, och PC): en Annan gratis att spela titel, denna gång med inspiration från Super Smash Brothers serien. Brawlhalla har du knackar dina motståndare ut ur arenan för att få poäng. Med en bred cast tecken och möjlighet att spela mot dina vänner, eller gå ihop med dem i rankas läge, det finns massor av bombastiska bråka här.
 • Killer Queen Black (Crossplay mellan PC och växel): snabbrörlig arcade spel är alltid en bra tid, och Killer Queen Black tar det actionfyllda spelet och omvandlar det till en team-baserad strategi fightingspel där du kan vinna varje match i någon av följande tre sätt. Det finns flera klasser för att bemästra, och basen rörelse mekanik kan vara förvånansvärt komplex. Så, ta din fyra mest strategiska vänner, bilda ett lag, och förbereda sig för att kämpa till slutet i pixelated bugg-off.
 • Street Fighter V (Crossplay mellan PC och PS4): Street Fighter behöver ingen närmare presentation, det är en av de mest ikoniska fighting spel alla tid. Och den senaste posten, Street Fighter V, är inte annorlunda med en blomstrande konkurrenskraftiga scenen både off-och online.
 • Apex Legends (Crossplay mellan PS4, Xbox, Switch, och PC): en Annan battle royale spelet, men Apex Legends är helt annorlunda från Fortnite i både gameplay och ton. Apex Legends är ett first-person-shooter och fokuserar mer på rörelse än dess tecknad konkurrent. Och, medan crossplay har inte genomförts ännu i skrivande stund, senare i Höst kommer det att införas med stöd för alla plattformar, tillsammans med övergången versionen släpptes.

Pyssel/Överlevnad Spel

Hej Spel, Mojang Studios

När väl konstruerade, en överlevnad (eller crafting-fokuserad) spel kan ge spelare hundratals timmar av innehåll. Och eftersom dessa spel är ofta om att spendera de många timmar arbetar mot långsiktiga projekt, lägga till några vänner till ekvationen kan snabba upp processen avsevärt.

 • Minecraft (Crossplay mellan PS4, Xbox, Switch, iOS, Android och PC): Minecraft var faktiskt en ledare i crossplay stöd, med crossplay mellan alla större plattformar med några komplikationer före många andra spel. Naturligtvis, Minecraft i sig är löjligt väl känt, men nu kan du vara säker på att oavsett plattform, du och dina vänner kan bygga upp din egen kantiga världen tillsammans. (Obs: Det finns två versioner av Minecraft på PC: Minecraft: Java Edition och Minecraft: Berggrund Edition på Windows Store. Endast Windows Store-versionen fungerar för crossplay.)
 • No Man ‘s Sky (Crossplay mellan PS4, Xbox och PC): Utforska en till synes oändliga universum i No Man’ s Sky, alla med ett par vänner vid din sida. Flyga ditt fartyg, för att utforska förfarandemässigt genererade planeter och kompletta uppdrag tillsammans, samtidigt som satsar ett namn för dig själv i denna stora sandlådan.
 • Arken Överlevnad Utvecklats (Crossplay mellan Xbox och PC): Ark Överlevnad Utvecklats faller i den svårare klassen av överlevnad spel, som det ser du och dina vänner överleva i en farlig värld full av dinosaurier. Men som du framsteg genom spelet och börja ta över en del av ön som din egen, att du faktiskt kan tämja de samma dinosaurier och befaller dem att göra en del av arbetet för dig. Det är ett tidskrävande spel, men om du är villig att lägga timmar på att du kan ha en bra tid här. (Obs: Ark Överlevnad Utvecklats och finns tillgänglig på både Ång-och Windows Store för PC. Crossplay med Xbox kommer inte att fungera om du spelar på Steam-versionen. Arken är också tillgängliga på PS4, men crossplay stöds inte på alla.)
 • Astroneer (Crossplay mellan Xbox och PC): Astroneer fokuserar på laid-back överlevnad och crafting. Det finns inte många direkta hot eller angelägna frågor, snarare du bara bygga din bas, i din egen takt, medan du experimenterar med de olika prylar som du kan skapa. Detta gör det till ett perfekt spel att spela om du eller dina vänner som är nya till genren. Men även för de som är veteraner i genren, Astroneer kan erbjuda dig en trevlig omväxling. (Obs: Astroneer finns på både Ång-och Windows Store för PC. Crossplay med Xbox kommer inte att fungera om du spelar på Steam-versionen. Astroneer är också tillgängliga på PS4, men crossplay stöds inte på alla.)

Övrigt

Chucklefish, Smart Sträva Efter Spel

Dessa spel kan inte passar in i någon speciell kategori, men de är ändå värt att titta på när det kommer till crossplay multiplayer.

 • Wargroove (Crossplay mellan Xbox, Switch, och PC): Harkening tillbaka till den nisch Nintendo serien Advance Wars, Wargroove är ett tur-baserade strategispel om att hantera olika enheter för att vinna dagen. I multiplayer, kan du och dina vänner kan antingen spela som ett lag eller spela mot varandra. Hursomhelst, du är säker på att ha en bra tid mikro-hantera dessa pixlad ut soldater. (Obs: Wargroove finns också på PS4, men crossplay är inte kompatibel med den nya versionen.)
 • Ultimate Kyckling Häst (Crossplay mellan PS4, Switch, och PC): Ultimate Kyckling Häst handlar om balans. Balansen mellan din önskan att vinna och din önskan att få dina vänner att misslyckas. I början av varje runda får varje spelare möjlighet att placera en scen element eller ett hinder. Scenen byggs upp, du måste se till att det fortfarande är möjligt för dig att slå samtidigt som det är för svårt för din motståndare. Du kan förmodligen redan se vart strategin kommer med det. (Obs: det Ultimata Kyckling Häst är också tillgänglig på Xbox, men crossplay är inte kompatibel med den nya versionen.)
 • Forza Horizon 4 (Crossplay mellan Xbox och PC): Open-world racers är en bra tid, och Forza Horizon 4 erbjuder en av de mest vackra kartor i genren, tillsammans med några av de djupaste bilen anpassning (för både trimma din bils prestanda och hur det ser ut). Så, starta motorn och gör dig redo att rippa genom storbritannien med vårdslös överge. (Också värt att notera, Forza Horizon-4 är tillgänglig på Xbox Spelet Pass för både Xbox och PC, vilket är ett betydligt billigare sätt att prova ut det.)

Det är fantastiskt att se crossplay i något spel, och det faktum att vi nu har en så hög kvalitet och varierat utbud av titlar att välja från är ännu bättre. Och, naturligtvis, att valet kommer bara att fortsätta att växa som crossplay blir en mer standardiserad aspekt av multiplayer-spel.