Apple Kommer att Stödja Intels Thunderbolt-på ARM Mac

0
127
Apple

I slutet av förra månaden, på Apples årliga Worldwide Developers Conference händelse bolaget gjorde en överraskande meddelande: det kommer att slå sina stationära datorer och bärbara datorer bort från Intel-processorer, till förmån för ARM-processorer. Om du undrar vad det betytt för Thunderbolt, oroa dig inte: Apple säger att det kommer stöd för Thunderbolt på sin ARM enheter.

Även om Intel leder vägen nu i utvecklare Thunderbolt, Apple bidrog till att utforma den ursprungliga specifikationen. Med att företaget har länge antagit Thunderbolt i sina bärbara datorer och stationära datorer.

Det är inte svårt att se varför, Thunderbolt är en överlägsen teknik som gör det möjligt för komplicerat display inställningar, även seriekoppling skärmar. Men, det är i första hand drivs av Intel på denna punkt, så frågan kom om Apples förändring innebar att förlora standard.

Men Apple säger att det kommer att ta Thunderbolt till dess ARM-baserade bärbara datorer och stationära datorer. Det är goda nyheter för alla som beror på snabba överföringar. Det kan även vara bättre nyheter för fans av Apple ‘ s iPad Pro. Att ARM-tablet för närvarande finns en USB-port C men inte har stöd för Thunderbolt. Det är möjligt att Apple kan ta tekniken över till tabletter också.

Apple planerar att lansera den första ARM-baserade enheter i år och säger att det kommer att övergången alla sina produktlinjer inom två år.

via Väg