Waarom Moet Je een Grafische Tablet voor Photoshop

0
157
Romeinse Samborskyi/Shutterstock

Een grafisch tablet is een computer randapparatuur waarmee u het gebruik van een pen of stylus om te communiceren met uw computer. Ze nauwgezet na te bootsen pen en papier, waardoor ze nuttig zijn voor digitale en comic book kunstenaars, fotografen, ontwerpers, of iemand die wel enige vorm van digitale kunst, tekenen, of schilderen.

Als u besteden veel tijd aan het werken in Photoshop of een andere grafische applicatie een tekentablet is bijna zeker voor jou.

Welk Type Tekening Tablet Is goed voor U?

Grafische tabletten zijn te onderscheiden van tablet computers zoals de iPad (hoewel u kunt gebruik maken van een iPad als een grafisch tablet voor een Mac) en de Microsoft Surface Pro. Deze zijn ook computers, terwijl de grafische tabletten zijn gewoon randapparatuur voor de computer. Als u al gebruik van een tablet heb je Photoshop-werk, hoef je waarschijnlijk niet een grafisch tablet.

Er zijn twee soorten van grafische tabletten: mensen met een scherm en degenen zonder.

Tinxi/Shutterstock

Grafische tablets met schermen hebben een ingebouwde externe beeldschermen die hook-up van uw computer. Vervolgens kunt u tekenen of schilderen, direct op het scherm en in Photoshop.

Jammer genoeg, grafische tablets met schermen zijn bijna uitsluitend gebruik van professionele producten. Zelfs een entry-level model, net zoals de Wacom Één, zal u terug een paar honderd dollar. De monsterlijke Wacom Cintiq Pro 32 kosten meer dan drie grote. Tenzij je aan het doen bent van speciale effecten voor een Marvel film, een van die zou overkill zijn.

Romeinse Samborskyi/Shutterstock

Grafische tabletten zonder schermen komen vaker voor en betaalbaar. Ze zijn in principe groot, druk-gevoelige trackpads die u kunt bedienen met een speciale pen. Het kan een paar dagen duren om te wennen aan het trekken terwijl hij naar jouw computer scherm, maar het is natuurlijker dan je zou denken.

Hoge kwaliteit item modellen, zoals de door Wacom (die verschillend is van de Wacom-One), beginnen bij ongeveer $60.

Veel Gemakkelijker Motor Control

Het grote voordeel van een grafisch tablet over een muis, of, nog erger, een trackpad, is hoeveel controle je hebt. In de afbeelding hierboven, zijn we snel geschetst twee stickmen met behulp van een Mac trackpad (links) en een Wacom tablet (rechts). De Wacom stickman is aanzienlijk beter kijken en het kostte ons ongeveer een kwart van de tijd die het duurde tot het opstellen van de ander.

Met een grafisch tablet, het is aanzienlijk eenvoudiger om te werken met natuurlijke, vloeiende lijnen. U kunt tekenen nette kringen, nauwkeurig traceren van de omtrek van een model dat u wilt uitknippen van de achtergrond, en in het algemeen gewoon werken zoals u zou doen als u met een pen en papier. Als u ooit hebt geprobeerd om uw handtekening met een trackpad of muis, in plaats van een pen, je hebt het ervaren van het verschil.

Dynamische, Natuurlijke Besturing

Terwijl ze in staat zijn om te tekenen en trace meer nauwkeurig is leuk, het is slechts de helft van het verhaal. Grafische tabletten zijn ook druk-gevoelige en, soms, ze tilt-gevoelig, te. Dit betekent Photoshop kan zeggen het verschil tussen een licht geschetste lijn en een zwaar op de hand-mark.

U kunt precies bepalen hoe Photoshop gebruikt deze informatie. De meeste kunstenaars dat zo instellen dat het minder druk resulteert in een zachtere, minder ondoorzichtig, dunnere lijnen en steviger druk ontstaat harder, donkerder, dikkere lijnen. In de afbeelding hierboven, we gebruiken het penseel in Photoshop, maar de toegepaste anders druk om maken elke regel.

U kunt ook instellen kantelgevoeligheid te controleren wat je wilt, maar het is vooral handig wanneer u een penseel. Op die manier kunt u de hoek van de kwast door het draaien van de stylus.

Het beste te maken van een grafisch tablet, moet u dingen op een instrument-door-tool en app-voor-app basis. Ervan uitgaande dat u hebt geïnstalleerd de vereiste stuurprogramma ‘ s en tablet-software, kunt u een druk gestuurde penseel in Photoshop.

Eerste, Photoshop openen en druk op B om te grijpen het gereedschap penseel. Vervolgens gaat u naar Venster > Penseel Instellingen of klik op de Borstel Instellingen pictogram in de werkbalk.

De “Brush Instellingen” – paneel is waar je alles onder controle een borstel kunt doen. Er zijn een heleboel opties, maar we houden dingen basic en maak een zachte, ronde borstel die kleine. Het zal een lage dekking wanneer u tekenen van licht en groter en donkerder wanneer u harder drukt.

Onder “Brush Tip Shape,” instellen van de “Hardheid” naar 0 procent, “Afstand” tot 1 procent, en de “Grootte” op te ongeveer 45 px. Dit geeft je een mooie zachte, middelgrote kwast.

Onder “Shape Dynamics,” instellen van de “Grootte Jitter Control” om “de Pen.” Nu, de borstel is kleiner, hoe zachter u op. Als u wilt, kunt u ook een “Minimale Diameter” om ervoor te zorgen dat uw borstel niet te klein.

Onder “Overdracht” de “Opacity Jitter Control” om “de Pen.” Nu, maar ook als kleiner, de borstel zal ook lichter worden de zachtere u op. U kunt een minimale ook hier.

Wanneer u al enige tijd, graven door het “Borstel Instellingen” – paneel en neem een kijkje op wat je kunt besturen met “de Pen,” “Pen” en “Pen Hoek.” Er is een hoop!

Een Snellere Workflow

Photoshop is een enorme app en het doen van bepaalde dingen kan enige tijd duren. Een grafisch tablet kan versnellen, in het bijzonder bij het doen van de dingen die we hierboven vermeld, zoals:

 • Tekenen en schilderen: Je hoeft niet te “Ongedaan maken” bijna net zo veel.
 • Het gebruik van de drukgevoeligheid en de kanteling om de controle van uw penseel: Je hoeft niet voortdurend opnieuw de grootte, dekking, of de stroom.

Maar er is meer aan de hand dan dat. De meeste grafische tabletten zijn een combinatie van de volgende:

 • Toetsen op de pen: deze kan Je gebruiken om snel een actie ongedaan maken of druk op aanpassingstoetsen.
 • Aanpasbare sneltoetsen: U kunt configureren dat deze voor de tools, acties en toetsenbord snelkoppelingen die u het meest gebruikt.
 • Een controle-ring of de schuifknop: snel aanpassen, grootte, dekking, flow, rotatie, en meer.
 • Touch-bewegingen: om te zoomen of Te pannen.

Met een goed geconfigureerd graphics tablet, je zult zelden aanraking van uw toetsenbord of een duik nemen in een submenu. U zult nooit aan een controle iets met je trackpad of muis, dus.

Door het houden alles binnen handbereik, zult u in staat om veel sneller werken. Plus, je hoeft niet te onderbreken en uw workflow op te jagen een optie.

Die Graphics Tablet Moet Je Kopen?

Grafische tabletten zijn een vrij niche markt, dus er zijn niet veel bedrijven die hen—en nog minder dat het maken van goede. Wacom is de gouden standaard en de tabletten worden aanbeden door digitale kunstenaars overal.

Wij raden u koopt de Wacom grafisch tablet die het beste bij uw budget past. Het begint bij $60, en ze gaan vanaf daar. De Wacom Intuos S ($80) biedt een aantal ernstige bang voor je buck.

Tenzij je werkt met een grote monitor, size matters minder dan je zou denken. We hebben zowel een middelgrote en een kleine tablet, maar op een 15-inch MacBook scherm van de tablet, middelgroot het tekengebied te groot was. Voor de meeste mensen, een kleine tablet perfect zal zijn.

Meer niveaus van gevoeligheid en aanpasbare toetsen beter zijn, maar slechts een punt. Als je net begint, is het verschil tussen de 4.000 en 8.000 niveaus van drukgevoeligheid niet merkbaar. Ook Bluetooth is leuk om te hebben, maar verre van een noodzaak.

Echt, zelfs de meest elementaire grafische tablet zal maken van digitale kunst, bewerken van foto ‘ s, het ontwerpen van een lettertype, of iets anders wat je hoeft te doen in een grafische app een duizend keer makkelijker. Pak nu!

LEES VERDER

 • “Waarom Moet Je een Grafische Tablet voor Photoshop
 • “Hoe Stream UFC 251 Usman vs. Masvidal Live Online
 • “Het Aanpassen van Automatische Updates op iPhone en iPad
 • “Kunt U Verplaatsen Windows 10 Kennisgeving van Pop-ups?
 • “Cpu’ s Gedecodeerd: het Begrijpen van Intel ‘ s Microarchitectuur Namen