Waarom $2.200 SawStop tafelzaag Is een Grote Investering, Zelfs voor een Amateur

0
143
SawStop

Ik ben een amateur houtbewerker. Ik ben niet helemaal ongeschoolde, maar ik ben niet een professionele of zelfs uitzonderlijk. Nog nooit heb ik verkocht alles wat ik heb gebouwd. Ondanks dat, heb ik $2,200 op een SawStop tafel zag en verlost van een oude $300 tabel zag. En het is elke cent waard, want van haar prachtige hek, groot oppervlak, en het vermogen om mij te beschermen tegen ernstig letsel.

Mijn oude tafel zag, een draagbare stijl zag (ook wel bouwterrein), was een geschenk, en het past in mijn krappe twee auto garage mooi. Wanneer ik het niet nodig deze in te klappen en weg, en toen was ik klaar om het te gebruiken, een snelle druk op een pedaal uitgeklapt. Maar voor mijn meest recente projecten, die tafel zag er gewoon niet knippen.

Ok, het knippen dingen, maar niet recht. De afrastering was vrij slecht en ging vaak uit van de aanpassing. Ik zou gedacht hebben dat ik had een rechte snede, maar vaak heb ik later ontdekt dat alles wat ik deed was verkeerd.

Dankzij zijn draagbare natuur, het had een klein oppervlak, waardoor behandeling zelfs een half blad van multiplex bijna onmogelijk is zonder hulp. Dat maakte grote projecten moeilijk op zijn best. Nee, ik wilde iets met een beter hek, meer oppervlakte voor materiaal en veiligheid mechanismen om te voorkomen dat ik permanent het verwonden van mijn hand. Omdat ik bijna heb dat eens.

Een Superieure Hek Dat Glijdt en Blijft Rechtdoor

Tafel zagen voornamelijk twee soorten bezuinigingen: kopse en rip snijden. Bij de aankoop van een stuk hout, meestal, het is langer dan het breed is. Een kopse verkort de raad van bestuur, terwijl een rip-cut vernauwt de raad van bestuur.

Josh Hendrickson

Elke tafel zag komt met een hek te maken rip bezuinigingen gebeuren. Het loopt parallel aan het lemmet (en mijter slots), en schuif je naar links en rechts om te bepalen hoe smal die u wilt knippen. Maar als je hek is van afstemming en gericht op een diagonaal in vergelijking met het mes, krijg je geen rechte snede.

Op mijn oude tafel zag, het hek had twee vergrendelingen, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. U getrokken op elke voor het ontgrendelen van het hek, dan duwde links en rechts. Het hek zelf was erg smal en niet glijden over de tafel laten verlopen. Dat leidt tot problemen waar de achterkant van het hek was iets schuin ten opzichte van de voorkant. En dus, heb je scheve sneden.

Een Superieure hek voor superieure bezuinigingen. Josh Hendrickson

Voor bijna die reden alleen al, heb ik gekozen om overslaan SawStop de werf zag, ondanks een groot verschil in prijs. Ik stapte naar een aannemer zagen, die laat ik een upgrade naar een T-Glide hek. Zoals de naam al impliceert, de schutting lijkt op een T, met de horizontale streep die dwars over de voorkant van de tabel zag.

Dat de cross bar helpt bij het slot van het hek in zijn plaats en laat glijden soepel van de ene kant van het oppervlak naar de andere. Als je het in positie, verlaag je een handvat, en het is vergrendeld. Omdat dat enkel mechanisme, het hek sloten rechte, het geven van u een rechte snede.

Met mijn oude tafel zag ik vaak mezelf aanpassing en bijstelling van het krijgen van een schutting, maar uiteindelijk ben ik dan toch met kromme snijdt. Met mijn SawStop, ik schuif -, sluis -, en krijgen een rechte snede elke keer. Dat scheelt mij tijd en geld door het vermijden van verspilling van materialen.

Een Groter Oppervlak voor Grotere Projecten

Mijn oude zag en mijn nieuwe zag zijn zeer verschillend in grootte. Josh Hendrickson

Ik ben nog steeds een amateur in houtbewerking, maar mijn vaardigheden vooruit. Met dat komt grotere projecten en materialen. Onlangs heb ik het maken van banken, bureau ‘ s en zwevende planken. Dat kan betekenen dat het werken met bladen van multiplex of live rand van de platen die ik nodig heb om te bezuinigen.

Voor sommige dingen, een cirkelzaag is nog een betere optie, maar met een groot genoeg oppervlak om te werken met een tabel zagen kan helpen. Mijn oude draagbare zag kon hooguit een 1/4e blad van multiplex. Ik heb meer nodig.

De omheining ik wilde vereist minimaal een aannemer zag, de draagbare jobsite-versie niet te bieden. Zo, ik heb het opgelost met twee vogels met één steen, ik stapte op de grotere opdrachtnemer zag, die kreeg me aan het hek ik wilde en meer oppervlakte.

Terwijl mijn oude zag de top is 47 inch, 20 inch, dat wordt ondersteund luchtspleet. Het hek dia ‘ s uit met twee bars om meer ruimte te creëren. Mijn nieuwe zag de top is 68 centimeter en volledig ondersteund. Nu, ik kan snijden grote stukken, en dankzij de extra steun, ik kan doen is meer veilig. Maar dat is niet alles, dat maakt deze tafel zag veiliger. Het kan voorkomen dat een ongeval dat anders knip van mijn vingers uit—iets wat ik bijna heb een keer.

Ik (Waarschijnlijk) niet Knippen met Mijn Vingers Uit

Waarschuwing: De volgende sectie besproken mogelijke verwondingen en details dat kan sommige lezers preuts of ongemakkelijk.

Deze rem is een belangrijke component van het veiligheidsmechanisme. Sawstop

Tabel zagen zijn gevaarlijk. Voor iedereen die zegt dat het anders is liegen of niet correct nakomen van hun instrumenten. Het is gemakkelijk te zien waarom ze gevaarlijk: dit is een tool die dwars door hout en metaal. U bent niet harder dan hout of metaal, dus alles dat kan snijden door hout kan snijden door u.

Vanwege de aard van een tabel zag het draaiende mes kan snijden door u en sleept u in het maken van een slechte letsel erger. Volgens de U.S. Consumer Product Safety Commission, er waren 33,400 tafel zag afdeling spoedeisende hulp behandeld verwondingen in 2015 alleen.

In 2018 net voordat ik begon te schrijven voor How-To Geek, ik was één van hen. Terwijl het proberen om een project te voltooien in een haast, ik maakte een snede met een slechte techniek. De tafel zag, pakte het stuk hout en gooide het naar mij. Dat gemist, maar ik flinched en geborsteld mijn vinger over het draaiende mes. Ik heb ongelooflijk veel geluk; ik voorgoed verloren in het midden-gedeelte van mijn nagel. Maar ik hield mijn vinger. Het kan nog veel erger; ik gemakkelijk zou kunnen hebben gemangeld mijn hele hand. Ik eindigde bijna mijn carrière voordat het begon.

Ik heb veel geleerd van de lessen die dag, en ik ben meer waken over de veiligheid protocollen nu. Maar hier is het ding: ik wist wel beter. Ik wist wel beter dan te werken in een haast en het gebruik van dergelijke slechte techniek—en ik deed het toch. Ik ben tevreden met mijn gereedschap en veiligheid, en ik maakte een stomme menselijke fout. Fouten gebeuren, soms door middel van bewuste keuze of glijdt, en ik wil niet te lopen dat risico weer. En dat is waar SawStop komt in het grootmachten.

Een SawStop tafel zag geleverd met een extra component, een vlees-het opsporen van de sensor. Het loopt een stroom van elektriciteit via het blad en het bewaken van het signaal. Als u aanraking van het blad, dat veranderingen in het signaal en zet de veiligheid van het systeem. Binnen milliseconden rem slams in het blad, die stopt de spin en trekt het naar beneden onder de tafel. Na dat gebeurt, kunt u het vervangen van de rem en het mes, en weer aan het werk.

Check out deze slow-motion demonstratie op een hete hond:

Zelfs wanneer vastgelopen door op onredelijke snelheden, de SawStop systeem gereageerd en liet het mes. Na het verwonden van mezelf en het realiseren van hoe het zou kunnen zijn een leven-veranderende gebeurtenis, ik beoordeeld op mijn situatie en de verschillende besluiten en beloften.

  1. Als afronding van een project vandaag de dag betekent werken in een haast, ik wacht tot morgen
  2. Ik zal altijd gebruik maken van de juiste techniek, met inbegrip van het gebruik van push-sticks en duw de blokken.
  3. Ik gebruik elke bit van de veiligheid van de apparatuur beschikbaar. De kosten van een dure zag is ongetwijfeld minder dan de prijs van een ER-bezoek en het ontbreken van een aanhangsel.

Dat de uiteindelijke beslissing op de hoogte van mijn keuze om te kopen een SawStop tabel zag. Ik gespaard en kocht het zo snel mogelijk.

Het maken van het Mobiele

Deze wielen maken mijn zag wendbaar en kunnen worden opgeslagen. SawStop

Als je kijkt naar de SawStop website, zie je dat de optie die ik heb gekozen is minder dan $2,000. Maar ik zei: ik heb $2,200. De prijs is gedaald sinds ik kocht een paar maanden geleden, maar dat is niet het hele verhaal. Ik nodig wendbaarheid. Mijn workshop is een 2-car garage, en als de winter komt sloot ik de workshop naar beneden. We parkeren onze auto in de garage door de winter, en het is een strakke pasvorm. Tot dat einde, ik moest een manier om te verplaatsen van de 258-pond SawStop gemakkelijk en berg hem op.

Dus ik sprong voor de $250 mobiele kar. Dat geeft niet alleen mijn tafel zag wielen, maar ik kan het uiteinde op zijn kant als de winter komt. Op dat moment sla ik hem tegen de muur, waardoor er ruimte in de garage voor zowel auto ‘ s.

De mobiele kar wordt geleverd met nadelen—het is niet zo stabiel, en sommige accessoires niet compatibel zijn met het. Maar voor mijn scenario, het is perfect.

Ik Hou Van Dit Zag

Dus, hoe wil ik mijn SawStop tafel zag? Ik hou er van. Al snel nadat ik begon te gebruiken, ontdekte ik extra voordelen, had ik niet eens in overweging genomen. Ondanks dat ze groter en sterker dan mijn oude draagbare zag, het is half zo rustig, en het trillen minder. Dat laatste stukje is meer troost dan kan ik in woorden te beschrijven.

Dankzij een meer krachtige motor, ik heb een gemakkelijkere tijd het snijden van harde en exotische houtsoorten. Paars Hart de oorzaak van mijn oude zag worstelen, maar nu ik dwars door het als boter. Dat geeft me cleaner bezuinigingen, en ik vlugger klaar zijn.

Zelfs de wielen die ik gebruik op te heffen en laten zakken van de blade of wijzigen van de hoek zijn een genot om te gebruiken in vergelijking met mijn oude zag. Ze zijn groter, dus moet ik minder draait om het maken van belangrijke veranderingen, en toch zijn ze gladder. Het is een gigantische stap in kwaliteit, zoals het hoort.

Ik ben nog steeds te waken over de veiligheid, maar ik minder gestrest voelen wetende dat ik een back-up systeem voor als ik een fout maak. Dat betekent dat ik met behulp van mijn tafel zag voor bezuinigingen die ik maight voorkomen, vóór—niet omdat ze niet veilig gedaan worden, maar omdat ik vreesde dat mijn gereedschap te veel.

Laten vallen van $2,200 op iets, laat staan een tafel zag, is niet iets wat ik kan doen bij de daling van een hoed. Hij was betrokken bij het offer en opslaan. Maar nu heb ik het, ik weet het de moeite en het geld besteed wordt gerechtvaardigd.