Det Bästa Podcasts Du Bör Lyssna På & Varför

0
129

Att sätta ut en podcast är så lätt som att köpa en bärbar dator, podcast mic och bara gå för det. Så, förutsägbart, det finns en till synes oändlig rad av podcasts där ute, och de allra flesta av dessa är, tja, inte bra.

Så vi har gjort lite research och kom upp med en lista av (i vår mening) den bästa podcasts du bör lyssna på just nu.

Du Är Inte Så Smart

Människans psykologi är fascinerande, och ökningen av pop psykologi är ett bevis på detta. Men, vad som är mest fascinerande är hur vi kan luras, lura oss själva och i allmänhet göra en röra av att göra rätt beslut, eller att hitta sanningen.

Vilket är anledningen till att Du Är Inte Så Smart är både en viktig och fascinerande podcast. Drivs av David McRaney, varje episod fokuserar på konstiga sätt vi göra mentala fel, lura oss själva och utveckla konstiga föreställningar. Du kommer att lära sig lika mycket om hur du kan undvika dessa misstag som du får lära dig om människor i allmänhet.

Den har också en fantastisk intro låten, om du fortfarande var på staketet om det.

I Dag, Förklarade

Vox har gjort ett fantastiskt jobb med sin Förklarade serie på Netflix, men tyvärr är dessa tillfällen är få och långt mellan, så det är en bra sak de också köra en daglig podcast vid namn Idag, Förklaras. Som en daglig podcast, de ämnen som tenderar att bli väldigt mycket om vad som händer i nyheterna just nu.

Till skillnad från de flesta dagliga nyheter visar i Dag, Förklarade tar tid att samråda med experter och verkligen gräva djupt i vad som händer just nu. Det är en av de bästa podcasts för att få ett bra grepp på fakta och faktorer som spelar in rubriker, som kan vara bara en sak som många människor läsa innan man bildar sig en egen uppfattning. Om du lyssnar till i Dag, Förklarade du behöver inte vara en av dem.

Svärd och Skala

Sant brottslighet har alltid varit en populär genre, men podcasts har helt blåst upp fanbase för dessa smutsiga berättelser om stygga människor att göra stygga saker. Svärd och Skala anses allmänt vara en av de allra bästa exemplen.

Produktionen värden är sky hög och du kommer att behandlas på en blandning av återberättade berättelser, intervjuer med experter, brottslingar, brottsoffer och alla andra med inblick i varje särskilt brott.

I skrivande stund finns det en svindlande 153 avsnitt fördelade över sex säsonger. Så du har massor av catching up att göra!

Joe Rogan Experience

Är det verkligen nödvändigt för oss att punt en av de mest populära podcasts i världen? Kanske inte, men om du på något sätt har inte hört av Joe Rogan Experience eller har, men är inte en lyssnare, vi är här för att säga er att det definitivt är en show du borde ge en chans.

Joe Rogan Experience är värd, naturligtvis, Joe Rogan. En man som steg till berömmelse, till stor del som en komiker. Det visar sig dock att han är också en fantastisk intervjuaren, att låta ett brett utbud av intressanta gäster spiller bönorna om vad de tror och tänker. Showen är verkligen unika och, ibland, politiskt inkorrekt, men ingen kan någonsin beskylla det för att vara tråkig!

Rogan kommer att ha någon på visa om han tycker att människor ska höra dem. Många forskare, teknisk celebriteter och politiker kan räknas bland deras antal, men det finns inget att berätta som Mr Rogan kommer att ha på hans show nästa. Den känsla av “allt kan hända” är definitivt en del av podcast varaktig överklagande.

Planet Money

Money makes the world go ’round, men mycket få människor verkligen förstår hur pengar fungerar, hur det påverkar oss och vad som händer när den finansiella världen verkligen går söderut. Planet Money förklarar komplexa finansiella begrepp och händelser på ett sätt som alla kan förstå.

Det är en annan NGN hit och en viktig lyssna för den som söker att förstå ekonomi. Vilket i slutändan borde vara alla av oss.

Analog(ue)

Analog(ue) är en teknisk podcast som handlar faktiskt om hur tech gör att människor känner sig. Som teknisk fans det är lätt att fastna i tekniska data och siffror, men är värd Myke Hurley och Casey Liss koncentrera sig på hur dessa tekniker för att passa in i våra liv och hur människor kan göra bättre tech en del av deras liv, snarare än att göra tech gång i sitt liv.

Bookclub

Det är otroligt att någon annan inte ringa dibs på ett namn som “Bookclub”, men ja det passande namnet podcast handlar om det skrivna ordet. Det är ett utmärkt sätt att upptäcka nya anmärkningsvärda böcker att läsa och har intervjuer och samtal med författarna själva verken.

Bookclub är en BBC Radio 4 produktion, så kvaliteten är professionell. Om du fortfarande älskar att läsa i en ålder av internet, det är en match made in heaven.

Flash Framåt

Spekulativ fiktion och verkliga vetenskapen har alltid haft en mysig relation. Mycket av den teknik vi har i dag var inspirerade av serier som Star Trek eller böcker och skriver av författare som Arthur C. Clarke. Vilket är vad som gör Flash Fram en så övertygande podcast.

Den podcast som börjar med “vad händer om?” fråga och sedan tar oss till framtiden för att se vad konsekvenserna kan bli. Så du kommer att få höra berättelser som informerade av experter baserat på lokaler som “tänk om det var någon mer mörker” eller “vad händer om vi aldrig fast Y2K-bugg?”.

Det är utmanande underhållning som får dig att tänka till. Kan det vara en bättre godkännande än så?

Radiolab

Radiolab är en av många NGN radioprogram som får syndikerade som en podcast. NGN har ett fantastiskt rekord för att producera innehåll med kvalitet och Radiolab står med den bästa av dem. Tja, det var en av deras enastående visar, men nu Radiolab distribueras av WNYC.

Radiolab episoder är exceptionellt väl producerade och kör ungefär en timme långa. Visa behandlar tunga ämnen som filosofi och vetenskap, medan scoring det märkliga och underbara experimentell musik. Intervjuer med experter på dessa ämnen har en levande och obearbetade känsla, medan komplexa begrepp är uppdelade så att en icke-expert publik lätt kan förstå den.

Med nästan två miljoner regelbundna lyssnare, det är klart att vem som helst med ett intresse för vetenskap eller filosofi bör ge detta trippy visa ett lyssna.

Poddsändningar Sparas Radio Star

Med en sådan lista av hög kvalitet podcast underhållning, bör du vara inställd för alla längder av “mig tid” som du kan ställas inför. Oavsett vilka podcaster passar din personliga smak, du är säker på att komma ut på andra sidan en mer utbildad och informerad person.

Vad anser du vara den bästa podcasts som finns där ute? Har du funderat på att skapa din egen podcast? Dessa är de väsentliga podcast verktyg du behöver för att komma igång.