Facebook Vill Ta Ditt hemmakontor I Virtuell Verklighet

0
132
Josh Hendrickson

Frågar fem personer hur många skärmar du behöver, och du kommer sannolikt att få sex svar. En hel del av det slutliga svaret inte komma ner till budget. Men tänk om man kunde ha så många skärmar som du ville, utan att behöva köpa dem? Facebook är att tidigt arbeta på en virtuell verklighet hem kontor kan ge dig just det.

Andrew “Boz” Bosworth, Facebook ‘ s head i AR och VR visade upp en tidig begreppet mixed reality home office. För närvarande, om du vill, kan du don ett VR headset, dra upp några virtuella skärmar, och blind skriva på ett tangentbord. Om du är en touch maskinskriverska, det skulle nog fungera tillräckligt bra.

Men det är inte perfekt, eftersom du inte kan se ditt skrivbord eller din omgivning. Så du kan fortfarande springa in i saker, och du kan inte se att mountain dew du lägger på skrivbordet.

Facebook är begreppet syftar till att lösa det problemet. Det använder genomströmning funktionalitet, som finns på den Oculus Quest, för att visa din omgivning. Så du kan se ditt skrivbord, din tangentbordet, och allt annat i ditt kontor.

Vanligtvis, passthrough-stänger den virtuella verkligheten gränssnitt. I Facebook är begreppet video, det är inte fallet. Samtidigt som du kan se ditt tangentbord och skrivbord, du får också virtuella skärmar och hand och tangentbord överlägg så att du kan arbeta virtual touch-kontroller.

Boz konstaterar att även om videon är äkta bilder, använder prototypen hårdvara. Detta faktum borde vara uppenbart för alla som har försökt Oculus Quest hand spårning, vilket är inte alls lika exakt som video hand spårning.

Och alla som har försökt att skapa en VR-home office kommer sannolikt att peka ut en extra fråga som inte behandlas i begreppet komfort. VR headset blir mer och mer bekväm, men att de fortfarande krama ditt ansikte tätt och inte är något du skulle vill ha för en åtta-timmars skift. Som skulle lämna ansiktet varm och svettig, och ger dig en hals som värker.

Just nu, detta är ett tidigt koncept. Vi får vänta och se om Facebook kan lösa dessa frågor och nästan uppfinna hjulet på nytt—eller home office.

via Väg