Slappna av, Du är Inte Få de Coronavirus från Kinesiska Paket

0
146
Alissa Eckert, MS, Dan Higgins, MAM/CDC

Det är ett ämne som orsakar tillräckligt med ångest. Vi som inte ens har hjärta att leda med en fråga, så vi kommer få rätt till den punkt: det är alltid möjligt att du kan få coronaviruset, men du inte får det från ett paket som skeppas från Kina.

Om du tyckte om det i alla coronavirus nyheter, hej, vi klandrar dig inte ett dugg. Idén om en global influensapandemi är enerverande, och omedelbart att tänka på om eller inte alla dessa knock-off Amiibos du beställt av Alibaba är på väg att döda dig är en helt giltig anledning till oro.

Över på Tom ‘ s Hardware, de ville veta om ett paket skickas från Kina kan infektera du med coronaviruset, alltför, och de gjorde benet arbete för att ta reda på. Här är vad Dr. Amesh A. Adalja från John Hopkins Center för Hälsa, Säkerhet hade att säga om det:

“Jag misstänker att till och med över natten leverans, transitering villkor är inte bidrar till att viruset kvar lönsamt, med tanke på att det tar en speciell kombination av miljömässiga villkor för att ett virus ska förbli livskraftig (avsaknad av UV-exponering, specifika temperaturer, specifik fuktighet, et cetera) det är inte lätt uppnås i frakt,” Adalja förklaras. “Över en natt-paket är inte hur detta virus kommer att sända, och jag tror att den oron är helt obefogad.”

Dr. Adalja är inte orolig Kinesiska paket (och for the record, CDC är inte heller), så vila lätt att veta vad loot du har varit beställning från Kina kommer inte att komma med både en internationell stämpel och en gratis resa till sjukhuset.