Playstation vs Xbox: Hoe om Te Kies Wat goed is Voor U

0
193

Terwijl veel console-makers zijn gekomen en gegaan, vandaag de dag zijn er slechts twee grote spelers – Sony en Microsoft. Natuurlijk, Nintendo is nog steeds ontzettend populair, maar de hybride-Schakelaar console is niet echt in concurrentie met de PlayStation 4 of Xbox Één.

Deze twee mainstream console titans is waar vindt u de nieuwste AAA games. Met een focus op pk ‘ s en eye-popping graphics, de enige plek die u zult vinden een meer indrukwekkend is gaming op de PC. Tegen een prijs, natuurlijk.

De echte vraag is hoe om te beslissen welk platform u zou moeten kopen. Het eenvoudigste antwoord is om te kopen, maar dat is natuurlijk geen betaalbare of verstandige optie voor de meeste mensen. Als je hebt besloten om te gaan de console route over de game-PC, dan is die beter is?

De waarheid is dat het product dat het “beter” heeft meer te maken met je eigen waarden, smaken en omstandigheden dan een soort van doel superioriteit. Om u te helpen kies een kant, hier zijn een paar belangrijke punten om te overwegen wanneer het gaat om de PlayStation vs Xbox strijd.

Wat Doen Jullie Met Mijn Vrienden Te Spelen?

Voor veel mensen, video games zijn grotendeels een sociale hobby. Multiplayer-games zijn populairder dan ooit en een grote selling point voor de moderne consoles. Als je het type gamer dat is fors geïnvesteerd in online gaming met je vriendjes, dan is de beslissing bijna is voor u gemaakt.

Voor het grootste deel, kun je alleen spelen met andere spelers op hetzelfde platform als u. Dus als al je vrienden te zijn gegaan met de PS4 of, als alternatief, de Xbox, je zult moeten volgen.

Dat gezegd zijnde, alle de console fabrikanten beginnen op te warmen voor het idee van cross-platform play. Dus dit is misschien niet een probleem op de lange termijn. Specifieke titels al laat je spelen met gamers op andere consoles of zelfs de PC. Het blokkeren van specifieke technische beperkingen, die kan heel goed worden de norm in de toekomst.

Exclusieve Titels

Consoles zijn slechts een middel tot een doel. We willen niet dat de console voor zijn eigen belang, we willen om te spelen video games! Elke console merk heeft exclusieve franchises en titels, die vaak gefinancierd en ontwikkeld door de console maker zelf. Hetzij door middel van een studio die het bezit of het is gecontracteerd voor het ontwikkelen van exclusieve spellen.

Bijvoorbeeld, de Halo-en Forza-games worden beschouwd als system sellers voor de Xbox. Gran Turismo en de God of War-serie zou worden voorbeelden uit de Playstation-kant van de dingen.

Het plukken tussen de consoles kan vaak een kwestie van kiezen welke set van exclusieve game die u wilt spelen. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden hier, om u te helpen beslissen.

Ten eerste, echte exclusives zijn relatief zeldzaam deze dagen. Met uitzondering van de first-party titels, veel exclusieve games zijn eigenlijk “getimede” exclusives. Dat betekent dat als je lang genoeg wacht, dan komt op het platform van uw keuze.

Je moet ook rekening houden dat consoles goedkoper worden als de generatie hoofden in de richting van het einde. Dus als u bereid bent om te wachten, kunt u spelen andere platform-exclusieve titels later in de generatie-cyclus, wanneer de beste deals worden aangeboden. Als de exclusives op de ene kant van het hek voelen als de sortering van de titels die je kunt geen geduld voor, dan moet je luisteren naar je darmen en kopen de console die hen ondersteunt.

Backwards Compatibiliteit

Zowel de Xbox en Playstation hebben een lange geschiedenis van consoles met fantastische games, maar kunt u spelen een van hen op de laatste generatie van de console? Het kunnen spelen van oudere titels op nieuwere systemen is een eigenschap die bekend staat als “backwards compatibility”.

In de ware zin van het woord, het betekent dat de mogelijkheid om de oorspronkelijke schijf van de oudere console, popping in de nieuwe machine en het spelen van je spel. Uit dat oogpunt, alleen de Xbox heeft Een achterwaartse compatibiliteit tussen de twee huidige generatie consoles. U kunt uw Xbox 360 of de originele Xbox-schijven in uw Xbox-console en speel ze af.

Dit heeft wel een paar kanttekeningen echter. Alleen games op een lijst met ondersteunde zal werken en het spel niet spelen vanaf de oorspronkelijke cd. De disc is een bewijs van eigendom, die je toegang geeft tot een geteste digitale versie van het spel. Wat betekent u hebt een actieve internetverbinding nodig en het geduld om te wachten op een download.

Het is niet de universele compatibiliteit, maar de kans groot dat veel van uw bestaande Xbox 360 en Originele games zal werken. Als u niet de eigenaar van de discs, kunt u altijd gewoon kopen de digitale versies van deze games.

Op de PS4, de dingen er heel anders uitzien. Er is geen PlayStation 1 compatibiliteit op alle, althans niet op het moment van schrijven. Deze functie kan worden toegevoegd aan de PS4 (en PS5) op een bepaald punt, maar nu is dat niet het geval. Dit maakt de PS4 de eerste nieuwe console van Sony gebrek PS1 compatibiliteit. Evenzo, PS2 en PS3 discs niet werkt.

Dat wil niet zeggen dat je kunt spelen alle spellen van de PS1, PS2 en PS3 games op de PS4. Veel populaire titels zijn overgezet naar de PS4 en u kunt ze kopen als digitale downloads. Echter, de oorspronkelijke schijven hoeft u niet het recht om deze versies en ze werden zorgvuldig bewerkt om te spelen op de nieuwe console.

Raw Power

Het vermogen en de prestaties van video game consoles is altijd vruchtbare grond voor een verhit debat. Vooral als het gaat om cross-platform games, waar je kunt vergelijken beeldkwaliteit en prestaties. Dit is ook de gemakkelijkste gebied waarbinnen de rang van de consoles.

Er zijn eigenlijk twee PS4 en twee Xbox Één van de prestaties, het maken van voor de vier modellen die in totaal. Hier zijn ze gerangschikt van de zwakste tot de meest krachtig:

  • Xbox Één en Één S
  • Playstation 4
  • Playstation 4 Pro
  • Xbox One X

Als u wilt weten meer informatie over de twee high-performance modellen, bekijk ons artikel over hoe te kiezen tussen de basis en de “pro” – modellen van elk merk. In beide gevallen, als u het kopen van een nieuwe console hoe dan ook, het is de moeite waard met de high-end modellen als je kunt. Dat is als je een hoge prioriteit gegeven aan de technische prestaties van de video games.

Game-ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun games zijn leuk en speelbaar op de basismodellen van elke console. Dus het is niet een kwestie van slecht versus goed gaming ervaringen. Integendeel, het is een kwestie van goed versus beter.

Diensten Met Toegevoegde Waarde

Wanneer u besluit om te gaan met Playstation vs Xbox, je bent niet alleen het kiezen van een console. Bent u ook kiezen voor een ecosysteem. Beide merken komen met hun eigen betaalde online abonnementen, die u toegang geven tot multiplayer evenals maandelijkse gratis games. Daarnaast kunnen leden krijgen exclusieve content of kortingen.

Zowel de PlayStation ® Plus-en Xbox Live Gold concurrerend zijn met elkaar, maar je kan het vinden van een meer naar uw wens dan de andere. Bijvoorbeeld, verliest u toegang tot de PlayStation Plus “gratis” titels als uw abonnement vervalt, dat is niet waar voor Games met Goud titels.

Microsoft heeft ook de toonaangevende Game-Pass dienst, die werkt een beetje zoals Netflix doet, maar voor video games. Er is een bibliotheek van de titels die je kunt downloaden en spelen zo lang als je een abonnee. Nog beter, u kunt betalen voor een versie van de Game Pass die toegang geeft tot de titels op zowel de Xbox en Windows.

Virtual Reality

Virtual reality is beter en betaalbaarder dan ooit, maar het is nog steeds vrij duur. De meest kosten-effectieve AAA-VR ervaring die je kunt krijgen van vandaag komt van Sony ‘ s PS4, door het gebruik van de PSVR addon.

De PlayStation 4 is de enige console die biedt VR gaming, dus als je geïnteresseerd bent in VR-en niet wilt investeren in een PC-gebaseerde setup, je moet sterk rekening houden met de PlayStation 4.

Playstation Vs Xbox: De Volgende Generatie

Op het moment van schrijven, details over de PlayStation 5 en de volgende generatie Xbox beginnen te ontstaan. Het is nog veel te vroeg om goede beslissingen te nemen over welke van deze consoles zijn best, maar je keuzes tijdens het huidige generatie zal een impact hebben op die beslissing.

Beide consoles zijn er bijna zeker van te zijn achterwaarts compatibel met ten minste de huidige generatie consoles. Dat betekent dat u kunt naadloos beweeg je game collectie naar het nieuwe machines wanneer ze lanceren.

Gezien het dure video-games, het is een angstaanjagend idee om opnieuw te kopen uw video games op een nieuw merk van gaming machine. Dus hou dat in gedachten bij het denken over op welke manier u wilt gaan vandaag.