Hvordan du Feilsøker Vanlige Problemer med Skriveren i Windows-10

0
182

En av gledene ved å bruke Windows-10 er at, i motsetning til eldre Windows-utgaver, det er ganske stand til å ta vare på å installere noen ekstra tilbehør som skriveren. Hvis du går inn i et problem med skriver sette det opp på Windows-10, det er noen enkle reparasjoner.

Mesteparten av tiden, kan du ta vare på en Windows-10 oppsett-problem ved å følge noen ganske standard trinnene, som dobbelt-sjekke kabler eller tilkobling. Installere drivere er et must, men hvis alt annet svikter, kan du kjøre Windows Feilsøking for å prøve og løse de vanligste skriveroppsett problemer for Windows 10 skrivere.

Sjekk For Manglende Kabler Eller Trådløs Tilkobling

Det kan virke ganske grei, men en av de vanligste skriveroppsett problemer på Windows er en mangel på forbindelse mellom skriveren og datamaskinen.

For kablet skrivere, som betyr en kabel som er ikke helt tilkoblet i begge ender. Moderne skrivere kan du bruke USB eller ethernet, så kontroller at skriveren leveres kabelen har en tettsittende passform i begge ender. Feilsøking av trådløse skrivere kan være vanskeligere, men.

Trådløse skrivere, som de fleste Wi-fi-enheter, må du være koblet til din egen trådløse nettverket før andre enheter kan skrive til den. Sjekk skriveren dokumentasjonen videre til guidede trinn på hvordan å gjøre dette, men i mange tilfeller, bør det være en WPS-knappen på både skriveren og nettverket ruteren.

Avhengig av skrivermodellen og produsent, denne enheten kan være oppført som WPS eller har et generelt etikett som Wi-fi. Ved å trykke på denne knappen på begge enhetene, skriveren bør automatisk koble seg til det trådløse nettverket. Hvis det ikke virker første gang, må et ekstra forsøk.

Fra det, bør enheten din være oppdaget av Windows, så lenge din Windows-PC eller bærbare pc-en er koblet til det samme nettverket. Hvis WPS-metoden ikke fungerer, må du kanskje å se på koble skriveren til datamaskinen ved hjelp av USB-først og konfigurere den trådløse konfigurasjonen manuelt.

Installere Manglende Skriverdrivere

Skrivere er en felles perifere for Windows-10 Stk. Med det i tankene, Microsoft har en omfattende katalog av skriverdrivere allerede tilgjengelig for nedlasting og installasjon når en ny skriveren er koblet til.

I de fleste tilfeller bør du ikke trenger å gjøre noe for å installere en skriverdriver, som Windows skal gjøre dette for deg. Det er ikke alltid tilfelle, men. Microsoft kan mangle drivere for ny eller uvanlig modeller, eller det kan rett og slett ikke klarer å installere automatisk.

 • Først, bruk Windows til å søke på internett etter relevante driver-programvaren. For å gjøre dette, høyre-klikk på Windows Start-knappen menu og klikker på Innstillinger.
 • Fra her, klikker du på Enheter > Skrivere og Skannere.
 • På toppen, klikk Legg til en skriver eller en skanner.
 • Vente på at Windows skal skanne enheten til skriveren. Hvis Windows oppdager den, klikk på den når den vises i søk i-listen. Hvis det ikke kan finne skriveren, klikk På skriveren jeg vil ha er ikke listet i stedet.
 • I den Legg til Skriver veiviseren, velger du det aktuelle alternativet for enheten. Hvis det er en trådløs skriver, velger du Legg til et Bluetooth, trådløst eller nettverk søkbar skriveren , og klikk på Neste for å fortsette.
 • Velg skriveren Min er litt eldre, hvis skriveren er eldre (for eksempel, hvis det spiller ikke bruke USB).
 • Følg instruksjonene på skjermen for skriver for å starte installasjonen. Du kan også bruke Windows Enhetsbehandling til å finne eller oppdatere drivere. For å gjøre det, høyre-klikk på Windows Start menu-knappen, og klikk på Enhetsbehandling.
 • I Enhetsbehandling, kan du se etter Skrivere kategori. Hvis du ikke kan se skriveren er oppført her, klikk på vis > Vis skjulte enheter eller se etter enheten under Andre enheter i stedet.
 • Høyreklikk på enheten og klikk på Oppdater driver.
 • Klikk Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare i vinduet som vises etterpå.
 • Windows vil søke på internett etter relevante drivere for skriveren din-og hvis det blir funnet, må du installere dem automatisk. Hvis Windows ikke finner skriveren din, vil du trenger for å finne og installere de manglende skriverdrivere deg selv.

  Se for skriveren din modell i nedlastinger eller støtte deler av produsentens hjemmeside og laste ned den nyeste driveren pakke for din enhet.

 • Når du har de nyeste driverne for skriveren, kan du gå tilbake til Enhetsbehandling, høyreklikk på enheten, og klikk deretter på Oppdater driver > Browse my computer for driver software i stedet. Alternativt kan produsenten kan gi en installer for å installere driverne for deg automatisk.

Angi Som Standardskriver

Hvis du har flere skrivere som er installert, kan du ha noen problemer når du kommer til et dokument skrives ut. Angi skriveren som standard Windows-skriveren kan løse disse problemene, noe som hindrer utilsiktet sende utskrevne dokumenter til feil skriver.

 • For å angi skriveren som standard Windows-skriver, høyre-klikk på Windows Start-knappen menu og klikker på Innstillinger.
 • I Innstillinger, klikker du på Enheter > Skrivere og Skannere. Du trenger å fjern merket for Tillat at Windows til å administrere min standardskriver – avmerkingsboksen, eller vil du ikke være i stand til å angi en standardskriver deg selv.
 • Når denne innstillingen er deaktivert, klikk på skriveren, og klikk på Administrer.
 • I skriveren management innstillingene, klikker du bruk som standard for å angi den som standard Windows-skriver.

Hvis skriverens konfigurasjon er riktige, bør du være i stand til å begynne å skrive ut fra denne skriveren. Dette vil være standard alternativet når du velger å skrive ut.

Kjør Windows-10 Feilsøking

Hvis skriveren fortsatt ikke fungerer etter at du har fulgt disse trinnene, må du kjøre Windows-10 Feilsøking kunne løse problem med skriver. Dette sjekker din printer configuration og guider deg gjennom noen ekstra skritt for å gjøre skriveren klar til å kjøre.

 • For å starte Windows-10 Feilsøking for skriveren, høyre-klikk på Windows Start-menyen.
 • Klikk Innstillinger, og deretter Oppdatere & Security > Feilsøk.
 • I Feilsøker delen, i henhold Få opp og kjører, klikker du på Skriveren.
 • Klikk Kjør feilsøkingsprogrammet for å begynne.
 • Du må velge skriveren fra listen. Velg den aktuelle skriveren, eller velg Min skriveren ikke vises på listen, og klikk deretter på Neste for å fortsette.

Windows vil deretter begynne å søke gjennom din printer configuration og alle aktuelle Windows-innstillinger for å søke etter konflikter. Hvis det er noen problemer med skriveren er oppdaget, vil Windows spørre om tillatelse til å anvende de relevante fix for å få skriveren fungerer.

Å Løse Windows Problemer Med Skriveren 10

Disse tipsene er ikke uttømmende, men disse instruksjonene skal hjelpe deg å løse noen av de mer vanlige installasjonsproblemer som Windows 10 skrivere noen ganger kaster opp for brukerne.

Hvis du fortsatt står overfor problemer med å sette opp og bruke skriveren, kan du prøve å fjerne skriveren eller installere skriverdriveren som neste trinn før du kontakter produsenten (customer support team.