Felsökning av Vanliga Problem med Skrivaren i Windows 10

0
302

En del av glädjen av att använda Windows-10 är att, till skillnad från äldre utgåvor av Windows, det är ganska klarar av att ta hand av att installera någon extra kringutrustning som din skrivare. Om du stöter på en skrivare problem att ställa upp på Windows-10, finns det några enkla lösningar.

De flesta av den tid, kan du ta hand om en Windows-10 skrivarinställningar problemet genom att följa några ganska vanliga steg, som dubbel-kontrollera kablar och anslutningar. Installera drivrutiner är ett måste, men om allt annat misslyckas, kan du köra Felsökaren för Windows att försöka lösa de vanligaste problem vid installation av skrivaren för Windows-10-skrivare.

Kontrollera Om Det Saknas Kablar Eller Trådlös Anslutning

Det kan tyckas vara ganska enkelt, men en av de mest vanliga problem vid installation av skrivaren i Windows finns en brist på kommunikation mellan skrivaren och DATORN.

För kabelanslutna skrivare, som innebär en kabel som inte är riktigt ansluten i båda ändar. Moderna skrivare använda USB-eller ethernet, så dubbelkolla att din medföljande kabel-skrivare har en l ‘ habitat passform i båda ändar. Felsökning trådlös skrivare kan vara svårare, dock.

Trådlös skrivare, som de flesta WiFi-enheter, kommer att behöva vara uppkopplad till ditt trådlösa nätverk innan andra enheter kan skriva ut till den. Kontrollera dokumentationen till skrivaren ytterligare för guidad steg om hur man gör detta, men i många fall bör det vara en WPS-knappen på din skrivare och ditt nätverk router.

Beroende på din skrivare modell och tillverkare, här enheten kan anges som WPS eller har en generisk etikett som Wi-fi. Genom att trycka på knappen på båda enheter, skrivaren bör automatiskt ansluta till ditt trådlösa nätverk. Om det inte fungerar första gången, göra ett ytterligare försök.

Från det att enheten ska kunna identifieras i Windows, så länge som din Windows-PC eller bärbar dator som är ansluten till samma nätverk. Om WPS metod inte fungerar, du kan behöva se till att ansluta din skrivare till din DATOR med hjälp av USB-först och konfigurera den trådlösa konfigurationen manuellt.

Installera Saknade Drivrutiner För Skrivare

Skrivare är en gemensam perifera för Windows 10 St. Med detta i åtanke, Microsoft har ett stort sortiment av skrivardrivrutiner som redan finns tillgänglig för nedladdning och installation när en ny skrivare är ansluten.

I de flesta fall bör du inte behöver göra något för att installera en skrivardrivrutin, som Windows bör göra detta för dig. Det är inte alltid fallet men. Microsoft kanske saknar drivrutiner för nya eller ovanliga modeller av skrivare, eller så kan det bara inte installeras automatiskt.

 • För det första, använd Windows för att söka på nätet för relevanta drivrutinen. För att göra detta, höger-klicka på ditt Windows Start-meny-knappen och klicka på Inställningar.
 • Från här, klicka på Enheter > Skrivare och Skannrar.
 • Högst upp, klicka på Lägg till en skrivare eller scanner.
 • Vänta på att Windows ska söka igenom enheten för skrivaren. Om Windows upptäcker den, klicka på den när den visas i söklistan. Om det inte hittar din skrivare, klickar du på skrivaren jag vill använda finns inte med i listan i stället.
 • I Lägg till Skrivare i guiden, välj det aktuella alternativet för din enhet. Om det är en trådlös skrivare väljer du Lägg till en Bluetooth, trådlös eller nätverk, synlig skrivaren och klicka på Nästa för att fortsätta.
 • Välj Min skrivare är lite äldre om din skrivare är av äldre (till exempel, om den inte använder USB).
 • Följ instruktionerna på skärmen för din typ av skrivare för att starta installationen. Du kan också använda enhetshanteraren i Windows för att lokalisera eller uppdatera drivrutinerna. För att göra det högerklickar du på din Windows Start-meny-knappen och klicka på enhetshanteraren.
 • I enhetshanteraren, leta efter Skrivare kategori. Om du inte kan se din skrivare visas här, klicka på visa > Visa dolda enheter eller leta efter din enhet som Andra enheter i stället.
 • Högerklicka på enheten och klicka på Uppdatera drivrutin.
 • Klicka på Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner i fönstret som visas efteråt.
 • Windows kommer att söka på nätet för relevanta drivrutiner för skrivaren, och om den hittas, och installera dem automatiskt. Om Windows inte kan hitta din skrivare, måste du hitta och installera de saknade drivrutiner själv.

  Leta efter din skrivartyp i den nedladdningar eller support på tillverkarens webbplats och hämta den senaste drivrutinen för din enhet.

 • När du har de senaste drivrutinerna för skrivaren, kan du återgå sedan till enhetshanteraren, högerklicka på enheten och klicka sedan på Uppdatera drivrutin > sök på min dator efter drivrutinen istället. Alternativt tillverkaren kan ge ett installationsprogram för att installera drivrutinerna automatiskt.

Ange Som Standardskrivare

Om du har flera skrivare installerade, kan du ha några frågor när du kommer att skriva ut ett dokument. Att ställa in din nya skrivaren som standard Windows-skrivare kan åtgärda dessa problem, och hindrar dig från att av misstag skicka tryckta handlingar till fel skrivare.

 • För att ställa in skrivaren som standard Windows-skrivare, höger-klicka på ditt Windows Start-meny-knappen och klicka på Inställningar.
 • I Inställningar, klicka på Enheter > Skrivare och Skannrar. Du måste avmarkera Tillåt Windows för att hantera min standardskrivare kryssruta, eller kommer du inte kunna ställa in en standardskrivare dig själv.
 • När denna inställning har inaktiverats, klicka på din skrivare och klicka på Hantera.
 • I din skrivare hantering av inställningar, klicka på Ange som standard för att göra det till standard Windows-skrivare.

Om din konfiguration är korrekt, bör du kunna för att börja skriva ut från skrivaren. Detta kommer att vara standard alternativ när du väljer att skriva ut.

Kör Felsökaren För Windows 10

Om skrivaren fortfarande inte fungerar efter dessa åtgärder, som kör Windows 10 Felsökaren kan lösa utskriftsproblem. Detta kontrollerar din printer configuration och guidar dig genom några extra steg för att få din skrivare igång.

 • För att starta Windows 10 Felsökaren för din skrivare, högerklicka på Start-menyn i Windows.
 • Klicka på Inställningar, sedan på Uppdatera & Säkerhet – > Felsök.
 • I Felsökning avsnitt, enligt Komma igång, klicka på Skrivare.
 • Klicka på Kör felsökaren för att börja.
 • Du måste välj din skrivare från listan. Välj lämplig skrivare, eller välj skrivaren inte visas, klicka på Nästa för att fortsätta.

Windows kommer då att börja söka igenom din konfiguration och alla relevanta inställningar i Windows för att söka efter konflikter. Om någon skrivare problem upptäcks, Windows ber dig om tillstånd att tillämpa relevanta fix för att få skrivaren att fungera.

Lösa Dina Windows-10 Problem Med Skrivaren

Dessa tips är inte uttömmande, men dessa instruktioner bör hjälpa dig att lösa några av de mer vanliga installationsproblem i Windows 10 skrivare ibland kasta upp för användarna.

Om du möter fortfarande frågor att ställa upp och använda din skrivare, kan du prova att ta bort skrivaren eller installera den skrivardrivrutin som ditt nästa steg innan du kontaktar din tillverkarens kundtjänst.