4 Geweldige Desktop Omgevingen Voor Android

0
220

Android is een besturingssysteem dat is een lange weg afgelegd sinds de eerste mank stappen op de vroege apparaten, maar het ontbreekt nog steeds een goede desktop-omgeving. In andere woorden, als u de stekker van uw krachtige smartphone op een groot scherm, krijg je nog steeds een telefoon-interface. Gewoon opgeblazen tot epische proporties.

Er zijn enkele pogingen tot het creëren van een goede werkomgeving voor Android-telefoons. Samsung leidt de manier waarop hier met DeX. Het is exclusief voor bepaalde Samsung-telefoons, maar zet uw toestel in een volwaardige desktop-computer wanneer u deze aansluit op een grote monitor, DeX-station (in sommige modellen) een andere computer met behulp van de DeX desktop-app.

Leena Desktop UI

Nu, Leena Desktop UI is nog in beta vorm, maar het ziet er al ontzettend veelbelovend. Leena is in feite gewoon een Android-app, maar het is al knap geschreven om u te voorzien van veel van de functies die u zou krijgen van een echte desktop UI voor uw telefoon.

Het nadeel van Leena is dat je niet kunt lancering andere apps en voer ze binnen. In plaats daarvan moet u gebruik maken van de ingebouwde sub-apps. De kop van Leena is dat je niet hoeft om root of anderszins aanpassen van uw telefoon te gebruiken. Gewoon downloaden als een gewone app en gebruik het.

Er is een betaalde “pro” versie van de software en dat meer functionaliteit biedt, maar voor de meeste mensen is de basis gratis beta al bieden een snelle manier te verplaatsen naar een meer comfortabele werkruimte.

Sentio Desktop

Sentio Desktop biedt een meer feature-rijk product dan Leena op dit punt, maar het bedrijf is gegaan dan alleen maar het aanbieden van een bureaublad omgeving voor Android. Ze verkopen ook hardware combineert met de app echt schakel uw telefoon in een laptop.

Het heet de Superbook en is in feite een laptop met de computer ingewanden ontdaan. Uw telefoon wordt op de kant van de Superbook en de app draait op het hoofdscherm. Het is erg cool, hoewel misschien niet klaar voor het vervangen van een laptop voor de meeste mensen.

Het goede nieuws is dat je niet hoeft te kopen Sentio hardware om gebruik te maken van deze app. U kunt het simpelweg aansluiten van een muis, toetsenbord en externe monitor aan op de setup en dezelfde ervaring.

Sentio echt lijkt te hebben dacht dat het door als het gaat om welke desktop-functies zijn erg belangrijk voor het dag-tot-dag werk. Het maakt het mogelijk om apps te worden aangepast, resolutie wijzigt, multi-venster apps en alles wat u wilt in het algemeen verwachten van een Windows-of Linux-desktop UI,

Het is ook sport een traditionele menu start, een taakbalk met de system tray en een notification center. Als geheel, Sentio Desktop lijkt een echte concurrent voor de Samsung DeX, maar zonder de hardware beperking. Dan opnieuw, aangezien Sentio zal draaien op een Android-apparaat, stabiliteit zal onvermijdelijk lijden.

Kijken door ervaringen het lijkt erop dat, terwijl het loopt perfect voor vele, sommige gebruikers krijgen crashes of andere tekortkomingen die op hun specifieke toestellen. Niet dat groot van een deal als je nog niet geïnvesteerd in de SuperBook hardware, dus het is de moeite waard het proberen van de app uit, voordat je overweegt dat.

Sentio is zeker genoeg ambitieuze en als u niet beschikt over een DeX-compatibele telefoon (of zelfs als je dat doet!) het is zeker de moeite waard om een keer te proberen.

AndroNix

Terwijl Leena en Sentio bieden een desktop front-end voor je Android-telefoon, AndroNix gaat verder door het toevoegen van een hele extra besturingssysteem op uw telefoon. Ja, deze app is het mogelijk om een Linux installatie op je Android telefoon. Dat is zonder de behoefte om te wroeten, maar het vergt wel enige elleboog vet om het te krijgen allemaal.

Andronix is eigenlijk meer een verzameling van stapsgewijs scripts die u kopieert naar een terminal app. De instructies zijn duidelijk en er is genoeg documentatie, maar ze hebben gehad omzeilen van de beperkingen van Android hier. Bijvoorbeeld, hebt u toegang tot uw Linux-instantie met behulp van VNC, een remote desktop client. Het is een kludge dat werkt prima, maar het is een kludge toch.

AndroNix heeft een geweldige community, veel documentatie en ontwikkelaars die echt lijken op de bal met ondersteuning aanvragen. De betaalde premium-versie wordt geleverd met speciale ondersteuning, die misschien voor u van belang zijn als dit wordt een bedrijfskritische toepassing.

Het is zeker niet voor iedereen, maar ongelooflijk indrukwekkend toch.

Maru OS

Het eerste wat je moet weten over Maru OS is dat het alleen werkt op een zeer klein aantal van de apparaten van nu. Deze zijn niet eens bijzonder populaire telefoon modellen, dus de kans is groot dat u niet een van deze. Echter, Maru is de moeite waard bookmarking en in het oog te houden. Het is een prachtige, lichtgewicht besturingssysteem voor smartphones.

Ja, MaruOS eigenlijk vervangt het volledige besturingssysteem, is het niet een OS van binnen en van OS, of gewoon een app met een desktop UI. Het is gebaseerd op Android Oreo en naadloos verschuift van een mobiele OS op een desktop één.

Dit zijn de apparaten die u kunt laden MaruOS op het moment van schrijven:

  • Nexus 6P (visser)
  • Nexus 5X (bullhead)
  • Nexus 5 (hammerhead)
  • Pixel (Sailfish)
  • Samsung S9+ (star2LTE)

Besteed aandacht aan de interne condenames hier. Bijvoorbeeld, “star2LTE” verwijst naar de Exynos-uitgerust S9+ telefoons. Dus niet elke S9+ zal werken.

MaruOS vertegenwoordigt een extreme aanpak om aan de slag uw telefoon in om te werken als een desktop, maar het is misschien ook de meest betrouwbare en elegante manier om het te doen. Voor de meeste van ons, dit is slechts een nieuwsgierigheid nu, maar hopelijk iets als MaruOS zal de norm worden voor alle Android-apparaten op een bepaald punt in de toekomst.

Uw Telefoon Met Uw Computer!

Met vlaggenschip Android-telefoons zijn nu verpakking zo veel rekenkracht als een typische laptop, het lijkt een schande om het te verspillen al op Instagram en Twitter te browsen. Met deze apps kunt u die grunt goed gebruiken en misschien zelfs laat die laptop thuis als u van de ene monitor naar de volgende.

Zelfs als u alleen gebruik van de optie bureaublad in een snuifje, het is nooit een slecht ding te zijn opties!