Hoe Vindt u de Gegevens in een Google-spreadsheet met VLOOKUP

0
1187

VERT.ZOEKEN is een van de meest onbegrepen functies in Google spreadsheets. Hiermee kunt u zoeken door middel van en aan elkaar koppelen van twee sets van gegevens in uw spreadsheet met een enkele zoekopdracht waarde. Hier is hoe het te gebruiken.

In tegenstelling tot Microsoft Excel, er is geen VERT.ZOEKEN wizard om u te helpen in Google spreadsheets, dus je moet het type van de formule handmatig.

Hoe VERT.ZOEKEN Werkt in Google spreadsheets

VERT.ZOEKEN klinkt misschien verwarrend, maar het is vrij simpel als je eenmaal begrijpt hoe het werkt. Een formule die gebruikmaakt van de functie VERT.ZOEKEN heeft vier argumenten.

De eerste is de search-toets waarde die u zoekt, en de tweede is het celbereik dat u zoekt (bijv., A1 tot en met D10). Het derde argument is de kolom index nummer van uw assortiment op te zoeken, waar de eerste kolom in het bereik is de nummer 1, de volgende is nummer 2, enzovoort.

Het vierde argument is de vraag of de zoek kolom is gesorteerd of niet.

Het laatste argument is alleen belangrijk als u op zoek bent naar de beste match voor uw zoekopdracht waarde van de sleutel. Als u liever terug exact overeenkomt met uw zoekopdracht-toets, kunt u dit argument instellen op FALSE.

Hier is een voorbeeld van hoe je zou kunnen gebruiken VERT.ZOEKEN. Een bedrijf spreadsheet kunnen twee bladen: één met een lijst van producten (elk met een ID-nummer en de prijs), en een tweede met een lijst van de bestellingen.

U kunt gebruik maken van het ID-nummer van uw VERT.ZOEKEN te zoeken waarde te vinden is in de prijs voor elk product snel.

Een ding om op te merken is VERT.ZOEKEN kan niet zoeken via de gegevens aan de linkerkant van de kolom-index-nummer. In de meeste gevallen, moet u geen rekening te houden met de gegevens in de kolommen aan de linkerkant van de search-toets of plaats uw zoekopdracht belangrijkste gegevens in de eerste kolom.

Gebruik VERT.ZOEKEN op een Enkel Vel

Voor dit voorbeeld, laten we zeggen dat je twee tabellen met gegevens op een enkel vel papier. De eerste tabel is een lijst van de werknemers namen, ID-nummers en verjaardagen.

In een tweede tabel, kunt u gebruik VERT.ZOEKEN om te zoeken naar gegevens die gebruik maakt van een van de criteria uit de eerste tabel (naam, ID-nummer, of verjaardag). In dit voorbeeld gebruiken we VERT.ZOEKEN om de verjaardag voor een specifieke werknemer-ID.

De juiste VERT.ZOEKEN formule is: =VERT.ZOEKEN(F4, A3:D9, 4, FALSE).

Te breken, VERT.ZOEKEN maakt gebruik van de F4 cel waarde (123) als de toets zoeken en zoekt u het bereik van cellen A3 tot en met D9. Het retourneert de gegevens van kolom nummer 4 in deze reeks (kolom D, “Verjaardag”), en, als we willen dat een exacte match, de laatste argument is VALS.

In dit geval, voor ID-nummer 123, geeft VERT.ZOEKEN een geboortedatum van 19/12/1971 (met gebruik van het DD/MM/JJ). We breiden dit voorbeeld verder door het toevoegen van een kolom in tabel B voor voornamen, waardoor het koppelen van de verjaardag van data om de werkelijke mensen.

Dit vereist slechts een simpele wijziging in de formule. In ons voorbeeld, in cel H4, =VERT.ZOEKEN(F4, A3:D9, 3, ONWAAR)zoekt de naam die overeenkomt met ID-nummer 123.

In plaats van terugzending, de geboortedatum, het geeft de gegevens van kolom nummer 3 (“Achternaam”) gekoppeld aan de ID-waarde ligt in de kolom nummer 1 (“ID”).

Gebruik VERT.ZOEKEN met Meerdere Werkbladen

Het voorbeeld hierboven is gebruik gemaakt van een set van gegevens uit een enkel blad, maar u kunt ook gebruik VERT.ZOEKEN gegevens zoeken over meerdere vellen in een spreadsheet. In dit voorbeeld is de informatie uit tabel A is nu op een blad genaamd “Medewerkers”, terwijl in tabel B is nu op een blad genaamd “Verjaardagen.”

In plaats van een typische cel bereik zoals A3:D9, kunt u met de rechtermuisknop op een lege cel, en vervolgens typt u: =VERT.ZOEKEN(A4, Werknemers!A3:D9, 4, FALSE).

Als u de naam van het blad aan het begin van het celbereik (Medewerkers!A3:D9), de VLOOKUP-formule kunt u de gegevens van een apart blad in de zoekopdracht.

Het gebruik van Wildcards met VERT.ZOEKEN

Onze voorbeelden hierboven gebruikt exacte waarden te vinden van de overeenkomende gegevens. Als u geen exacte waarde, u kunt ook jokertekens gebruiken, zoals een vraagteken of een sterretje, met VERT.ZOEKEN.

Voor dit voorbeeld zullen we gebruik maken van dezelfde set gegevens uit onze bovenstaande voorbeelden, maar als we naar de “First Name” kolom naar kolom A, kunnen we gebruik maken van een gedeeltelijke eerste naam en een jokerteken sterretje om te zoeken op de achternaam van de werknemers.

De formule VERT.ZOEKEN om te zoeken op achternaam met een gedeeltelijke eerste naam is =VERT.ZOEKEN(B12, A3:D9, 2, FALSE); uw zoekopdracht waarde van de sleutel gaat in cel B12.

In het voorbeeld hieronder “Chr*” in cel B12 overeenkomt met de achternaam “Geek” in de steekproef in de opzoektabel.

Op zoek naar de beste Match met VLOOKUP

U kunt gebruik maken van de laatste argument van een formule VERT.ZOEKEN om te zoeken naar een exacte of meest overeenkomt met uw zoekopdracht waarde van de sleutel. In onze vorige voorbeelden hebben we gezocht naar een exacte overeenkomst te krijgen, dus we zetten deze waarde dan in op FALSE.

Als u wilt zoeken naar de beste match om een waarde te wijzigen VLOOKUP ‘ s laatste argument is WAAR. Als dit argument wordt opgegeven of een aanbod wordt gesorteerd of niet, zorg ervoor dat je zoeken kolom is gesorteerd van A tot Z, of het zal niet goed werken.

In onze tabel hieronder hebben we een lijst van items te kopen (A3 tot en met B9), samen met het item namen en prijzen. Ze zijn gesorteerd op prijs van laag naar hoog. Ons totale budget te besteden aan een enkel item is $17 (cel D4). We zijn met een VLOOKUP-formule te vinden van de meest betaalbare item op de lijst.

De juiste formule VERT.ZOEKEN voor dit voorbeeld is: =VERT.ZOEKEN(D4, A4:B9, 2, TRUE). Omdat deze formule VERT.ZOEKEN is ingesteld om te vinden van de dichtstbijzijnde overeenkomst lager is dan de te zoeken waarde zelf, het kan alleen maar kijken naar items goedkoper is dan de ingestelde budget van $17.

In dit voorbeeld is het goedkoopste item onder $17 is de tas, die kost $15, en dat is het item voor de VLOOKUP-formule als resultaat gegeven in D5.

LEES VERDER

  • “10 Manieren om het Personaliseren van Uw Slack Account
  • “Hoe om te Stoppen met Uw Disney-Account van het Krijgen Van een Gehackte
  • “Het Downloaden van de Apple TV+ Toont op iPhone, iPad en Mac
  • “Het Blokkeren van Websites in Google Chrome
  • “Hoe Gebruik OneDrive’ s “Persoonlijke Kluis” om Uw Bestanden te Beveiligen