Waarom Zou U niet Gebruik maken van Uw Web Browser ‘ s Password Manager

0
241
Astrovector/Shutterstock.com

Wij raden het gebruik van een password manager zoals 1Password, LastPass, of Bitwarden. Maar de moderne web browsers hebben een ingebouwde wachtwoord managers, dus waarom het installeren van een ander? Er zijn veel goede redenen om te voorkomen dat uw web browser ‘ s ingebouwde tool.

Waarom Moet Je een Wachtwoord Manager

Het gebruik van een password manager is van cruciaal belang. Het grootste risico voor uw online accounts een wachtwoord is het hergebruik. Als u dezelfde wachtwoorden over en over, een inbreuk op één website betekent dat uw e-mailadres en wachtwoord is er uit. Aanvallers zullen proberen om die te gebruiken e-mail en wachtwoord in om in te loggen op andere websites. Deze eenvoudige truc is hoe accounts zijn vaak “gehackt” deze dagen.

De oplossing is het gebruik van sterke en unieke wachtwoorden overal. Maar wie kan me herinneren honderden of zelfs tientallen van sterke wachtwoorden? Een wachtwoord manager kan herinneren als voor u. U vergeet uw wachtwoord manager master password, die bereikbaar is uw veilige kluis. Uw password manager kunt willekeurig genereren van sterke wachtwoorden, vergeet ze niet voor je, en log je in websites met hen.

1Password, LastPass, Bitwarden, en Dashlane zijn allemaal betrouwbare, stand-alone wachtwoord managers. De open-source KeePass is goed, ook, maar het hoeft niet ingebouwde sync-functies.

Web browsers zijn in staat om uw wachtwoord onthouden voor vele jaren, maar hun wachtwoord managers nu steeds meer verfijnd. Toch raden wij het overslaan van de password manager die ingebouwd zijn in uw web-browser of Chrome, Firefox, Safari, of de Rand—en met behulp van een speciaal password manager.

GERELATEERD: Waarom Moet U een Wachtwoord Manager, en Hoe aan de Slag

Uw Web Browser het Wachtwoord van de Manager Is Gewoon Goed

Uw web browser ‘ s password manager is beter dan niets. Zonder extra software, uw web browser kan herinneren al uw wachtwoorden en veilig te synchroniseren tussen uw apparaten. Ze kunnen worden versleuteld opgeslagen in de cloud. U kunt gebruik maken van sterke, moeilijk te onthouden wachtwoorden omdat uw software wordt automatisch onthoudt ze voor u. Dit houdt uw accounts veilig, als je niet aan het hergebruik van wachtwoorden.

De account is gesynchroniseerd met—zoals uw Google-account in Chrome of uw Apple ID in Safari kan worden beveiligd met twee-staps-verificatie te voorkomen dat mensen zich aan te melden.

Maar er zijn enkele problemen. Ingebouwde wachtwoord managers in web browsers zijn niet zo krachtig en nuttig als derde-partij wachtwoord managers. Ze zijn een inhaalslag, maar ze zijn niet zo goed maar toch. Hier is waarom.

Verder Dan Alleen Een Browser

Derde-partij wachtwoord managers zijn cross-platform en cross-browser. De ingebouwde browser wachtwoord managers zijn beperkt tot die specifieke browser. Laten we zeggen dat je gebruik maakt van Google Chrome op je PC of Mac en Safari op je iPhone. Als u gebruik maken van een derde partij password manager kunt u uw wachtwoorden in elke browser. Als u het gebruik van een ingebouwde web browser password manager, die je niet kunt mixen en matchen browsers.

Buiten dat, wachtwoord managers bieden een goede desktop-en mobiele applicaties, waardoor het gemakkelijk is om toegang te krijgen tot wachtwoorden, licentie sleutels, Wi-Fi-codes, en iets anders dat u wilt op te slaan overal.

Het Genereren Van Wachtwoorden

Derde-partij wachtwoord managers niet alleen onthouden van uw bestaande wachtwoorden—ze kunnen het automatisch genereren van sterke nieuwe als u een account aanmaken of wijzigen van een bestaand account wachtwoorden.

Sommige browsers zijn nu toevoegen ingebouwde wachtwoord generatoren—Chrome en Safari nu deze functie hebben—maar ze hoeven niet noodzakelijkerwijs bieden alle van de opties in het wachtwoord managers, zoals de mogelijkheid om te bepalen hoe lang het wachtwoord is en wat voor soort tekens bevat.

Eenvoudig Delen Van Wachtwoorden

Wachtwoord managers hebben een eenvoudig wachtwoord-functies voor delen. Wilt uw Netflix wachtwoord met uw gezinsleden? U kunt dit doen met een wachtwoord manager met een ingebouwde functie voor het delen. Je krijgt toegang tot hetzelfde wachtwoord en, als u het wachtwoord, het zal voor iedereen anders.

Browsers geen ingebouwde wachtwoord-functies voor delen. U kunt het verzenden van een wachtwoord aan iemand anders in een sms-bericht of e-mail, dat is niet erg veilig. Als u dat doet, het zal ook niet worden automatisch bijgewerkt als u ooit om het te veranderen. Wachtwoord-functies zijn een geweldige manier om te delen huishoudelijke rekeningen.

Waarschuwingen Over De Gevaren Wachtwoord

Wachtwoord managers hebben een ingebouwde waarschuwingen als LastPass s Veiligheid, Uitdaging en 1Password de Wachttoren. Zij zullen zwak en hergebruikt wachtwoorden voor u en ook u vertellen wanneer een wachtwoord dat u gebruikt is te zien in een uitgelekte wachtwoorden database. Dit helpt u blijft up-to-date zijn op het beschermen van uw digitale rekeningen. Er is geen noodzaak voor een aparte service om te controleren of uw wachtwoord heeft gestolen.

Web browsers zijn langzaam aan de functies zoals deze, ook Google heeft met een wachtwoord checker in de password manager. Google biedt ook de Wachtwoord Controle extensie voor Chrome, die het gebouw in de browser, maar dit is niet zo krachtig als vergelijkbare functies ingebouwd wachtwoord managers.

GERELATEERD: De Beste Manier om het Aanpakken van de LastPass Security Challenge

Het Opslaan Van Meer Dan Wachtwoorden

Wachtwoord managers laten we u meer dan alleen wachtwoorden. U kunt bijvoorbeeld het maken van een beveiligde notities met tekst vergelijken met de bouw van de toegangscodes en Wi-Fi wachtzinnen. Je kunt zelfs het toevoegen van bijlagen aan uw vault, waardoor het een geweldige plek om te slaan fiscale documenten, gescande kopieën van je paspoort en rijbewijs, en andere gevoelige informatie.

Om bestanden op te slaan als deze veilig, zou je jezelf het maken van versleutelde bestanden te archiveren en ze te uploaden naar een cloud-opslag-dienst. Voordeel van uw wachtwoord manager ‘ s vault is handiger.

Dit werkt goed met anderen te delen, te—u kunt het opslaan van alle soorten van gevoelige informatie en documenten en deze te delen met iedereen die toegang moet hebben.

GERELATEERD: Hoe Gebruik LastPass voor Meer Dan Alleen het Beheren van Wachtwoorden

Het maken van de overstap Is Eenvoudig

We zijn blij webbrowser wachtwoord managers worden steeds krachtiger, maar ze zijn niet concurrerend met de meer krachtige wachtwoord managers gewoon nog niet.

Als dit is er van overtuigd dat u en u momenteel gebruik van uw web browser het wachtwoord van de manager, wees niet ongerust—u kunt overschakelen naar een wachtwoord manager en importeer al uw gebruikersnamen en wachtwoorden in je browser ingebouwde wachtwoord manager. Password manager kunt u kiezen zal u door het proces van importeren.

Wachtwoord Managers Veilig?

Het opslaan van al je wachtwoorden in een enkel programma lijkt misschien een beetje vreemd was je niet hoort te vergeet niet al deze dingen?—maar wij (en vele andere deskundigen) betogen dat het veiliger is dan het alternatief. Hier is waarom je zou moeten vertrouwen wachtwoord managers.

GERELATEERD: Hoe Veilig Zijn Wachtwoord Managers?

LEES VERDER

  • “Het Maken van een Screencast op Linux
  • “Hoe u Betere Foto’ s met Je iPhone
  • “It’ s About Time: Microsoft Is Eindelijk het Doden van Mijn Mensen
  • “Het Gebruik van YouTube Wachtrij-Functie
  • “Het Downloaden van Disney+ Films en TV-Shows te Kijken Offline