Is een Point-en-Shoot Camera Nog Waard om te Kopen?

0
509
logoboom/Shutterstock

Met de relatief recente sprong in smartphone camera kwaliteit en computationele fotografie doorbraken, het lijkt alsof point en shoot camera ‘ s zijn een ding van het verleden. Maar er zijn scenario ‘ s waar ze nog steeds zinvol.

Voor Informele Situaties, Stick met Uw Telefoon

Seasontime/Shutterstock

Point en shoot camera ‘ s zijn beter dan ooit, maar ze zijn niet hetzelfde product ze waren vijftien (of zelfs tien jaar geleden. Een $100 of $200 point en shoot gebruikt worden om het perfecte item voor casual foto ‘ s maken. Maar nu bent u beter af met behulp van uw telefoon.

Telefoons zijn beter dan goedkope punt en schiet om verschillende redenen, maar we beginnen door te praten over de kwaliteit van een foto. Op papier, cheapo punt en schiet moet beter zijn dan telefoons. Terwijl de telefoon camera ‘ s hebben 12 MP sensors en kleine lenzen, zelfs de dinkiest $100 punt en schiet 20 MP sensors, worden de middelgrote grootte van de lenzen, en “10X OPTISCHE ZOOM.”

Maar de specs niet dicteren van de kwaliteit. Een hoge megapixel camera met een bolle lens heeft de capaciteit om zeer gedetailleerde beelden, maar die capaciteit scharnier andere factoren—zoals verlichting, lens hardware, en de software die is gebakken in de camera. De camera van uw telefoon is gebouwd om te werken in omgevingen met weinig licht op een hardware-niveau, maar het beschikt ook over unieke rekenkundige software die is afwezig van goedkope point-and-shoots.

Wacht, ik heb de software van mijn foto ‘ s? Computational fotografie is een relatief nieuwe doorbraak die gebruik maakt van software voor het verwerken en corrigeren van foto ‘ s. Denk aan rode-ogen-correctie, tenzij uw volledige foto wordt verwerkt toon meer dynamisch bereik (helder wit en diep zwart).

De iPhone is Diep Fusion software en de Google Pixel HDR+ zijn prachtige voorbeelden van rekenkundige fotografie. Elke keer dat u een foto op deze (en andere) telefoons, je bent eigenlijk het nemen van een uitbarsting van de foto ‘ s die worden geleid door een DRAM-chip en verwerkt pixel per pixel te maken van een geweldig beeld. Goedkope punt en schiet dat niet doen. Vaak is het zo dat ze niet eens de nachtmodus.

Laten we niet vergeten dat uw telefoon heeft een ingebouwde foto-editors, direct toegang tot social media platforms, en potentieel onbeperkte opslag via diensten als Dropbox, iCloud, Google Foto ‘s, Amazone-Foto’ s, etc. Een goedkope kleine punt en schiet geen van die. Ze komt niet eens met SD-kaarten meer!

Zo goed als telefoon camera ‘ s zijn, hoewel, ze zijn meestal beperkt tot casual toepassingen. Als u probeert te nemen van beroeps-of artistieke foto ‘ s die verder reiken dan de grenzen van een telefoon met camera, een high-quality point en shoot kan uw beste optie. Het is gewoon gaan kost je een beetje geld.

Voor Kwaliteit, Bereid om te Besteden Meer Dan $400

Sony

Punt en twijgen hebben altijd geleefd in een geheim dubbelleven. Aan de ene kant, ze zijn goedkoop en makkelijk de camera ‘ s voor de massa. Maar ze zijn ook mooi gereedschap voor professionele of amateur-fotografen die niet kunnen (of niet willen) gaan met een grote DSLR.

Terwijl goedkope punt en schiet zijn gevallen achter telefoons, dure modellen hebben eigenlijk gevangen met een Dslr ‘ s. Ze profiteren van hun hardware te maken van betere foto ‘ s dan met uw telefoon, maar ze zijn nog steeds super draagbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Het probleem? Je neerzetten van ten minste € 400 om een punt te krijgen en te schieten dat is merkbaar beter dan de telefoon.

Dat kan de moeite waard zijn als je een foto neemt voor je werk, een hobby, of je eigen artistieke zelf-ingenomenheid. Maar het is nog steeds een hoop geld, en er zijn veel professionele situaties waarbij de telefoon met camera ‘s kan het werk prima gedaan (alle foto’ s in onze Pixel 4 beoordelen, bijvoorbeeld, zijn gemaakt met een Pixel 4).

En dan is er de vraag, weet je, waarom dan niet kopen van een DSLR in plaats?

Zou een DSLR Krijgen de Baan Gedaan?

DaLiu/Shutterstock

Een van onze favoriete punt en schiet is de Canon PowerShot G9 X Mark II. Het verkoopt voor iets meer dan $400 en (subjectief) beter presteert dan de telefoon camera ‘ s. Maar het is ook duurder dan de Canon EOS Rebel DSLR, een “starter camera” dat biedt verwisselbare lenzen, handmatige bediening, en een betere kwaliteit van de foto dan de canon PowerShot G9.

We vermelden dit omdat, in termen van raw-foto kwaliteit, DSLRs zijn beter dan een ” point en shoot. Als die het grote ding dat u zoekt, dan misschien is het tijd om een paar botten op een DSLR. Maar als je iets wilt, dat is een draagbaar, gemakkelijk te gebruiken, onderhoudsvrij en duurzaam genoeg om te gooien in een gecontroleerd zak, dan is een point en shoot is uw beste weddenschap.

Onze Favoriet en Shoots

Als je al zover bent gekomen zonder redding, dan is er een goede kans dat je geïnteresseerd bent in het kopen van een high-quality point en shoot ” camera. Dus, hier zijn enkele van onze favorieten. We zullen uitleggen waarom we ze, samen met de reden waarom ze kunnen een goede pasvorm voor u.

De Beste Overall: Sony RX100 VII

Sony

Het is moeilijk om te verslaan van de Sony RX100 VII. Het is zo ongelooflijk klein en dun, maar het heeft een 8x optische zoom lens, een 20.1 MP gestapeld CMOS-sensor, een intrekbare OLED-zoeker, geweldige foto bewerking software, en een ingebouwde Wi-Fi-zender voor draadloze bestandsoverdracht. De RX100 VII zelfs zorgt voor een geweldige video-camera heeft een ingebouwde microfoon aansluiting, object tracking-software en films in 4K.

De Beste Compact Camera

Sony RX100 VII Premium Compact Camera met 1.0-type gestapeld CMOS-sensor (DSCRX100M7)

De Sony RX100 VII is de koning van compacte camera ‘ s. De hardware en foto bewerking software is niet te evenaren, zeker in deze omvang.

Shop Nu

$1.00
Meer aanbiedingen

De Beste Budget Halen: Canon PowerShot G9 X Mark II

Canon

Oh, het is die camera we al eerder. De PowerShot G9 X Mark II is de beste budget-point en shoot die u zult vinden. Het is super klein, het rockt een solide 20.1 MP CMOS-sensor en een 3x optische zoom lens, en het heeft een indrukwekkende time-lapse modus die echt werkt goed. Het is een grote stap omhoog van de camera in uw telefoon, maar het zal niet breken de bank.

De Beste Goedkope Pick –

Canon PowerShot G9 X Mark II Compact Digital Camera w/ 1-Inch Sensor en het LCD-3inch – Wi-Fi, NFC, Bluetooth Ingeschakeld (Zilver)

We houden van de PowerShot G9 X Mark II. Het is een super compacte en betaalbare camera die in staat is beter te presteren dan de mobiele telefoons.

Shop Nu

$429.00
Meer aanbiedingen

Een DSLR in Zak: Panasonic Lumix LX100 II

Panasonic

Op zoek naar iets tussen een DSLR en een point-en-shoot? De Panasonic Lumix LX100 II is een vreemde eend compacte camera die beschikt over een aantal DSLR-achtige handmatige controles. Het heeft alle de spec-sheet toeters en bellen die je zou verwachten in deze prijsklasse (21 MP sensor en een Leica lens met 3x optische zoom), maar het heeft ook handmatig maatregelen ter beheersing van blootstelling, handmatige focus besturingselementen in een live zoeker, en een warme schoen in plaats van een ingebouwde flitser.

Net als de Sony RX100 VII, de Lumix LX100 II is ideaal voor het fotograferen van 4K-video. Maar pas op dat het niet op een built-in mic-aansluiting, en het filmen software (stabilisatie en focus) niet zo robuust als wat de Sony RX100 VII te bieden heeft.

Een DSLR In Uw Zak

Panasonic Lumix LX100 II Grote Four Thirds 21.7 MP Multi-Aspect Sensor 24-75mm Leica DC VARIO-SUMMILUX F1.7-2.8 Lens Wi-Fi-en Bluetooth-Camera met een 3″ LCD-scherm, Zwart (DC-LX100M2)

De Panasonic Lumix LX100 II is een compact camera met een klassieke manuele controle functies. Het is de perfecte camera voor iemand die nog wil DSLR-stijl besturingselementen.

Shop Nu

$897.99
Meer aanbiedingen