USB4: Wat is er Anders en Waarom is Dit belangrijk?

0
245
kontrymphoto/Shutterstock

De volgende grote (en mogelijk verwarrend) versie van USB is dat op zijn manier. In het begin van September 2019, het USB Implementers Forum (USB-IF) publiceerde de USB4 specificatie die de weg vrijmaakt voor een razendsnelle USB verbindingen vergelijkbaar met de snelheden van Thunderbolt-3.

De Specificatie Is Klaar

Dat Thunderbolt vergelijking is geen toeval. Intel aan bijgedragen dat de Thunderbolt-protocol-specificatie USB Promoter Group. (De Promoter Group is een branche organisatie die belast is met het ontwikkelen van USB-specificaties, terwijl de USB-ALS pleitbezorgers voor de vooruitgang en de vaststelling van de USB-technologie.)

Wanneer USB4 poorten laten zien in laptops en elders, het belooft een maximale snelheid van 40 Gigabit per seconde (Gbps). Dat is het dubbele van het maximum van de huidige USB-3.2 Gen 2×2. Net als bij andere versies van USB, USB4 zal worden achterwaarts compatibel met USB 2.0 en hoger, en in sommige gevallen de USB4 poorten zal zelfs werken met Thunderbolt-3 versnelling.

Helaas, Thunderbolt 3 is niet verplicht. Sommige USB4 apparaten kunnen weglaten.

Het klinkt als een goede upgrade, maar als er iets is wat we kunnen zeggen over de mensen achter USB, het is dat ze zeker weten hoe te verwarren iedereen. USB4 kan niet anders. Duik in.

GERELATEERD: USB-4 Zal Brengen Thunderbolt-Snelheden voor Minder Geld

Meerdere Snelheden

USB4 niet alleen van één standaard die u kunt verwachten om te werken op alle apparaten. In plaats daarvan, zal komen in twee verschillende snelheden. Naast de mogelijkheden voor een maximum 40 gbps snelheid, er is ook een 20Gbps snelheid. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een derde optie van 10Gbps in de USB4 spec. Echter, de USB-IF vertelde ons dat dit gewoon een fallback snelheid ter ondersteuning van achterwaartse compatibiliteit. In andere woorden, niet verwacht te zien USB4 apparaten beperkt tot die laagste snelheid.

Het is momenteel onduidelijk wat de twee grote USB4 snelheden zal worden geroepen wanneer ze in de winkel rekken. Achter de schermen, de 40 Gbps USB4 snelheid wordt genoemd Gen 3×2, en de 20 Gbps de snelheid is Gen 2×2. Dat zijn technische termen voor device makers en niet iets voor de bewegwijzering op uw lokale computer op te slaan.

De USB-IF zegt de branding-richtlijnen zullen worden aangekondigd in het begin van 2020. Op dat moment, “zal er een focus op een duidelijke vermelding van prestaties om de algemene consument”, aldus een USB-ALS woordvoerder.

Dat is goed nieuws, want het is verwarrend genoeg nu met USB 3.2, die komt in Gen 1 en Gen 2 Gen 2×2 smaken. Ja, het is heel verwarrend.

Achterwaartse Compatibiliteit

Net als bij andere versies van USB, dit is achterwaarts compatibel met zijn voorgangers. Specifiek, USB 2.0 en hoger. Dat betekent dat als je een USB 2.0 externe harde schijf voor back-ups, kunt u een verbinding maken met een USB4 de haven. Om het te laten werken, hebt u een adapter nodig om van USB Type A (standaard-USB) van de USB Type-C, en onze denkbeeldige schijf nog steeds beperkt tot de snelheden van USB 2.0.

Ook deze USB Type-C kabels die je nu hebt zijn waarschijnlijk niet goed genoeg voor USB4. Het zal nog wel ondersteuning voor de oudere snelheden, maar als je wilt om te zien dat de overdracht van rente te verhogen, moet u nieuwe kabels en nieuwe spullen.

Thunderbolt 3 Backwards Compatibiliteit

Intel

De USB-IF zegt dat USB4 kan worden achterwaarts compatibel met Intel ‘ s Thunderbolt-3, die ook gebruik maakt van Type-C-connectoren. Dat is logisch, aangezien USB4 bevat Thunderbolt-3 specificaties. Thunderbolt 3 ondersteuning is niet verplicht voor USB4, echter. Terwijl Intel gaf het USB-IF-gratis gebruik van de Thunderbolt-3 spec, het niet bieden gratis gebruik van de Thunderbolt-3 naam.

Elke fabrikant van het apparaat dat wil adverteren zijn USB4 poorten als achterwaarts compatibel zijn met Thunderbolt-3 moet worden gecertificeerd door Intel. Dat is de reden waarom Intel ‘ s data overdracht technologie is niet bijzonder veel voor.

In praktische termen, we verwachten niet dat de situatie met Thunderbolt-3 te wijzigen erg veel voor Pc ‘ s. U kunt vergeten over het zien van een officiële Thunderbolt 3 compatibiliteit op AMD-gebaseerde machines, bijvoorbeeld—net als voor de USB4.

Er zal waarschijnlijk een paar Intel-gebaseerde moederborden schommelen USB4 poorten gecertificeerd voor Thunderbolt-3, maar voor het grootste deel, PC-bouwers zal afhangen van uitbreidingskaarten ondersteunen Thunderbolt 3 apparaten.

Laptops zijn iets anders. Thunderbolt 3 is niet wijdverspreid, maar het komt vaker voor op clamshells dan op desktops. Thunderbolt 3-in staat om laptops zijn populair voor gebruik met externe grafische kaart-docks, bijvoorbeeld.

Wanneer het gaat om het vervangen van een oude laptop met een nieuwe verpakking USB4, het kritieke punt zal worden om ervoor te zorgen dat het ondersteunt uw oude Thunderbolt-3 versnelling. Als het niet, je moet ofwel dump je oude randapparatuur of kijk voor een laptop die wel ondersteuning voor de oudere standaard via USB4.

Dynamische Bandbreedte Delen

Een van de beste delen van USB4 is dat het gaat om aandacht te besteden aan hoe veel bandbreedte apparaten nodig hebben wanneer ze middelen te delen. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is als u een extern opslagapparaat en een display op hetzelfde moment.

USB4 is slim genoeg om te houden van het frame hoge tarieven voor het scherm, terwijl de externe schijf wat er nodig is voor het overbrengen van gegevens.

USB-Voeding Levering Overal

Alle USB-4-apparaten zijn de USB-Power Delivery technology USB (PD), die kan leveren tot een vermogen van 100 watt door middel van een USB-poort. Het idee is om meer dan alleen de langzame infuus voor het opladen van telefoons via de USB-poort van een laptop.

USB-PD maakt gebruik van intelligente opladen zorg ervoor dat het apparaat opgeladen wordt zo veel macht als het opladen van het apparaat kunnen opbrengen. De twee apparaten zullen onderhandelen over het opladen van de tarieven, zodat de last niet te snel of te langzaam, afhankelijk van het apparaat nodig.

Een Soort van Poort

USB4 is de bedoeling om de haven-en kleinbedrijf revolutie dat maakt USB-meer universele in het dagelijks gebruik. Momenteel hebben we een boot van standaard USB Type-A-poorten met een snelheid van gegevensoverdracht tussen, “ik ben een verhoor mijn keuzes in het leven” en “nou, dat was niet zo slecht.” Dan zijn er de micro-USB-poorten voornamelijk gebruikt voor het opladen van telefoons, en de nieuwe Type-C-poorten met meer snelheid keuzes dan een mountainbike.

Dit is allemaal te wijzen dat de USB is een warboel van kabels en verwarring. Sinds USB4 steekt met de Type-C-aansluitingen, kunnen we eindelijk een soort van poort geschikt voor elk formaat-apparaat, en een enkele kabel connector voor alles.

Zouden We niet verwachten dat de universele revolutie te gebeuren op elk moment snel, echter, als de laptop makers zal waarschijnlijk blijven zijn van het Type A poorten in laptops te bieden dongle-gratis compatibiliteit met bedrijven en thuisgebruikers.

Plus, zelfs als het Type C wordt uiteindelijk universeel, zal er nog een ton van de snelheid van de variaties tussen de verschillende smaken van USB.

GERELATEERD: USB Type-C Uitgelegd: Wat is een USB-C en de reden Waarom Je Wilt het

USB4 Klinkt goed, Maar Wanneer?

We zijn niet helemaal duidelijk wanneer USB4 zal beginnen te rollen. Apparaat makers zijn meestal bereid om vast te stellen nieuwe USB-technologieën relatief snel in vergelijking met andere normen, zoals de huidige achterstand van SD-en microSD-Express. We zijn het er waarschijnlijk op zoek op het midden – tot laat-2020, en mogelijk zelfs tot 2021 voordat USB4 echt van start gaat.

GERELATEERD: Wat Is de microSD-Express, en Waarom Is dat belangrijk?

LEES VERDER

  • “Het Aanpassen van Gmail op het Web
  • “Hoe om te Controleren Uw Afgedrukte Document Geschiedenis in Windows 10
  • “Hoe het Gebruik van Canonical’ s Livepatch Service op Ubuntu
  • “20 Apple Horloge Tips & Trucs die Je Moet Weten
  • “Het opzeggen van Uw Apple TV+ Abonnement