Hur (och Varför) för att Hålla Dina Rutiner När du Reser

0
157
Jacob Lund/Shutterstock

När du är på semester, att hålla sig till din dagliga rutin kan vara en utmaning. Semester är verkligen dags att prova nya saker. Det kan dock vara bra att hålla sig så nära som möjligt till din vanliga rutin.

Fördelarna med att hålla sig till Din Rutin

Resor är bra på många sätt—särskilt när du går med ett öppet sinne och en bra anpassningsförmåga. Det kräver dock en hel del av förändringar, som gör det svårt att behålla dina vanor. Det ögonblick du lämna bekvämligheten av ditt hem, du vänder dig under din kontroll för att spänningen av att vara någonstans ny. Mer ofta än inte, detta bidrar till dålig beslutsfattande. Hur många gånger har du spenderat mer än hälften av din semester äta skräpmat? Brukar du komplettera din dagliga att göra-lista medan du lever det upp på en tropisk ö eller på en skidort?

Det händer att de bästa av oss. Efter alla, semestrar ska vara roligt. Det är en chans att sparka tillbaka, slappna av och glömma bort den stress som vi ofta ta itu med på jobbet eller i våra dagliga liv. Men det betyder inte att vi ska kasta vår vardag ut genom fönstret så snart vi lämnar.

Rutiner hålla oss jordade och hjälpa oss med time management. De kan också förbättra vår hälsa genom att hjälpa oss hantera stress och uppnå våra mål.

När du är i en ny och spännande miljö, men ditt perspektiv om dina vanor kan förändras. Saker som att motionera, äta hälsosam mat, meditera, uppdatera din tidning eller läsa plötsligt känner sysslor.

Den goda nyheten är, det behöver inte vara så. Allt som krävs för att behålla din sunda vanor när du reser är en sked av organisation och en droppe av engagemang.

Hur att Upprätthålla Vanor När du Reser

Minimera skillnader mellan din vardag och din resa schema är nyckeln till att hålla sig frisk, produktiv och motiverad att behålla dina vanor. Ju mer strukturerat du är, desto lättare blir det.

Varje lyckad resa börjar med en bra plan. När du schemalägger aktiviteter du vill göra på din resa, försök att mejsla ut tid för dig att delta i en av dina dagliga ritualer. Till exempel, om du vet att du förmodligen kommer att vara ute varje dag efter 10 på morgonen, försök att vakna upp ett par timmar tidigare, så att du kan meditera, träna eller göra en del att skriva innan frukost. Om du redan gör det hemma, det kommer inte att vara svårt för dig att hålla sig till som vana.

För att göra saker enklare, prova att bo på hotell som har gym och ligger nära hälsokostbutiker, juice barer, eller co-working spaces. Det kommer att spara dig tid för att hitta sätt att upprätthålla din rutin när du kommer dit.

lassedesignen/Shutterstock

När du planerar din resa schema, kommer du att bli mer medveten om vad som komma skall och bättre förberedda för det. Se till att packa saker man använder dagligen, som en meditation skål, din tidning, eller din favorit protein pulver. När du har dessa poster med dig på en resa, det gör att du känner dig mer hemma och mer benägen att hålla med dina vanor.

Slutligen, fokus på ditt välbefinnande. Prioritera saker som gör att du mår bra och är viktiga för dig. Bo åtagit sig att din rutin kan ge dig en känsla av prestation, men det kan också göra att du känner dig frustrerad eller besviken när du misslyckas med att göra så.

Du reser kan hålla dig upptagen, och det är okej. Fokusera på ett fåtal dagliga vanor som du vill behålla och integrera dem i din resa schema som mini-mål. Det är en mer realistisk strategi för att hålla sig frisk medan du njuter av livet.

De Bästa Rutinerna för att Hålla

Vissa hälsosamma vanor är bra på att prioritera, även när du är på andra sidan av världen. Vi har valt de tre som vi tycker är de mest positiva, men känn dig fri att byta ut dem mot dina egna.

Träning

  • Plan: en Gång till, välja ett hotell som har ett gym, antingen på plats eller inom gångavstånd. Om du föredrar avskildhet när du tränar, se till att välja ett boende med mycket utrymme.
  • Förbereda: se till att packa din träning redskap och tillbehör. Om du inte har tillgång till ett gym, packa en hoppa rep eller band motstånd, eller spara några YouTube-workout videos att göra, i stället.
  • Prioritera: Bestäm hur många gånger du vill träna medan du är borta, hur många filmer du vill göra per session, eller hur många specifika övningar du vill göra per dag.

Morgon och kväll

RELATEDWant att Få till Sängs Tidigare? Här är Hur!

  • Plan: om du är en ljus sovhytt, se till att ditt boende är inte i närheten av en hög trafik område. Kontrollera online-recensioner för något omnämnande av tunna väggar eller höga ljud. Om du gillar yoga i soluppgången, välja ett hotell som är nära strand eller har takterrass tillgång för gäster, så att du kan göra alla dina sol hälsningar i fred.
  • Förbereda:- Pack öronproppar och en sovande mask för att göra det lättare att somna. Få lite tröst poster också, som din favorit PJ ‘ s, örngott, eller eteriska oljor.
  • Prioritera: Det är lätt att ryckas med drinkar och samtal när du är på en ny plats, men sömnbrist har inga fördelar. Försök att hålla dig till din sänggåendet rutin så mycket som möjligt. Gå till sängs tidigt och få så många timmars sömn som du behöver för att vara på ditt bästa. Om du behöver några tips på hur man får mer shut-eye, kolla in vår guide om hur man får till sängs tidigare.

Äta

  • Plan: Om du gillar att laga mat, välja ett hotell nära en stormarknad. Om du har kosten restriktioner eller preferenser, gör din forskning och välja att bo någonstans nära restauranger som erbjuder alternativ för dig.
  • Förbered dig: Packa några av dina favorit saker, som protein barer, mutter blandar, kaffe-och eller, i fall du inte kan hitta dem på din destination.
  • Prioritera: Försök att ha en hälsosam frukost och undvika att äta för mycket till middag. Men kom ihåg, ett litet hänge—i synnerhet på semester—aldrig skada någon.

Att hålla sig till rutiner medan du är borta behöver inte vara krångligare. Om du är realistisk, och planera, förbereda och prioritera samt att du kan övergången in i semester-mode smidigt, och samtidigt behålla din sunda vanor.