Hvordan Du Oppsett Og Bruk Tor På Android

0
207

Tor (The Onion Router) er vedlikeholdt av frivillige over hele verden med ett hovedfokus i tankene – personvern sikkerhet. Formålet med Tor er å gi en tryggere, mer sikkert miljø enn det som er vanligvis tilbys på standard web, og det gjør dette ved hjelp av multi-layer-kryptering.

The Onion Router bruker Firefox søkemotor som standard, og gir et alternativ til forbrukere som ønsker å handle på internett uten å bekymre deg for at en hacker kommer til å stjele deres private informasjon eller personlige identitet. I en tid hvor internett-sikkerhet er enda mer nødvendig, flere og flere mennesker er blitt Tor brukere.

Få tilgang til the deep web er faktisk ganske enkelt fra en personlig datamaskin. Alt du trenger å gjøre er å installere Tor nettleser eller en plugin. Men hva om fra en Android-enhet? Du kan velge å laste ned en av de mange Tor programmer som Google Play-Butikken tilbyr. Noen av dem også kommer med tilbud som er tilsatt VPN sikkerhet.

Imidlertid, for å få full Tor erfaring, vil du trenger å laste ned og installere tre separate apps. Du trenger også å heie og jailbreak telefonen for å aktivere tredjeparts app-installasjon.

Hvordan Å Sette Opp Og Bruke Tor På Android

Før vi kommer inn i de appene som er nødvendig for Tor, og vi må først sørge for at din Android-enhet er forankret.

Hvis du er kjent med Windows Explorer, og tenker på den roten som C: av enheten. Android tillater ikke du å få tilgang til denne standard for å holde brukere uforvarende sletting av viktige filer. Men for å få tilgang Tor gjennom enheten, er du nødt til å få det gjort.

Rooting Enheten

Hvordan du går om rooting enheten vil være bestemt av hvilken enhetsmodell du eier. På grunn av at det blir flere enheter, det er ikke en universell metode for å heie dem alle. Din beste alternativet er å gjøre en bit av online forskning, etter modell av telefonen og hvordan du skal gå om å forankre det.

Jailbreaking

Jailbreaking er et merkelig begrep å bruke, som det gjør det virke som om du gjør noe ulovlig. Dette er ikke tilfelle. Alt du gjør er å aktivere enheten for å være i stand til å installere apper fra kilder som ikke er funnet i Google Play-Butikken.

Prosessen er enkel, men vil avhenge av hvilken versjon av operativsystemet Android-enheten er i drift.

For Android Nougat & tidligere:

Ordlyden kan variere fra versjon til versjon, men de grunnleggende arbeidsflyt forblir den samme.

  • Gå inn i Innstillinger på telefonen, og trykk på for å åpne Sikkerhet.
  • Veksle på Ukjente Kilder alternativ, og bekreft endringene med OK.

For Android Oreo & senere:

Kaste rundt i Innstillingene er ikke lenger nødvendig. Noe som ikke er lastet ned via Google Play-Butikken vil gi deg en bekreftelsesdialogboks. Klikk for å aktivere installasjon fra en Ukjent Kilde , og du er godt å gå.

Den OrWall App

OrWall styrker alle Android-enheten er programmer til å bruke Tor-nettverket når data blir overført.

  • Klikk på linken for å laste ned APK-filen, og installere det.
  • En gang installert, kjører gjennom oppsettet, og start enheten på nytt.
  • Når enheten er oppe igjen, kan du starte OrWall og manuelt bestemme hvilken av dine programmer som har sine data overføres via Tor.

Den OrBot App

OrBot er broen fra enheten til Tor-nettverket. Appen kan også bli funnet i Google Play-Butikken, men den linken kommer direkte fra utviklerens side.

Når appen er lastet ned og installert, komplett setup wizard. Dette bør bare skje når innstillingen OrBot opp for første gang. Alle etterfølgende aktiveringer kan gjøres fra Power-knappen som ligger i programmet.

Den OrFox App

OrFox er følgesvenn nettleser laget for Orbot, også utviklet av flotte folk over på Guardian-Prosjektet. Hvor OrBot gir Tor-tilkobling, OrFox er bilen du vil bruke mens du er på reise informasjonen motorvei. Med andre ord, OrFox er Tor nettleser og, hvis du ikke allerede gjette, nettleseren som brukes er Firefox.

Appen har ingen nødvendig oppsett før annen bruk enn en avhengighet på OrBot. Du bare starte den og venter på “suksess” – ledeteksten slik at du vet at du er koblet til. OrFox gir bonus for å komme rundt de fleste online restriksjoner. Så hvis du er for øyeblikket i ditt arbeid office ute av stand til å få tilgang til bestemte nettsteder, og du OrFox kan bare bli den beste venner.

OrWeb, som er en forenklet versjon av Tor Nettleser for Android, som ble gjort avleggse med utgivelsen av OrFox. OrWeb kommer som standard nettleser med nedlasting og installasjon av OrBot men inneholder mange begrensninger. Sørg for at du skaffer deg OrFox for bruk med OrBot så for ikke å bli begrenset i Tor-surfing evner.