Hvorfor Ville Du Vil ha en CRT-Skjerm I 2019?

0
240

Med mindre du har fulgt mindre mainstream tech samtaler som skjer i disse dager, du kan ha gått glipp av en fornyet diskusjon på grunnlag av CRT-eller cathode ray tube-skjermer. Ja, vi snakker om den opprinnelige ‘t’ som nå er alle, men erstattes av ulike flatskjerm-teknologi.

Tro det eller ikke, det er en hel generasjon av mennesker som har nok aldri sett en CRT-i det virkelige liv! Så hvorfor er folk i tech sirkler snakker om dette eldre teknologi i dag? Hva er CRT-skjermer brukes til? Er ikke moderne vise tech overlegen?

Det viser seg at svaret på disse spørsmålene kan være mer komplisert enn du tror. Er det noen gode grunner til å ønske en CRT i 2019?

De Ser Bra ut på en hvilken som Helst Oppløsning

En av de største ulempene med flatskjerm-skjermer er at de har en “native” oppløsning. Med andre ord, de har en fast, fysisk rutenett av bilde-elementer. Så en full HD-panel har 1920 x 1080 piksler. Hvis du vil sende et bilde med en lavere oppløsning, til et slikt panel, den har å bli skalert slik at flere fysiske punkter opptre som en enkelt virtuell piksel.

I de tidlige dager skalerte bilder på LCD-skjermen så helt forferdelig, men moderne skalering løsninger ser flott ut. Så det er ikke mye av et problem lenger.

Likevel, bilder på en CRT-se bra ut på en hvilken som helst oppløsning. Dette er fordi det ikke er noen fysiske punkter ved hjelp av denne teknologien. Bildet er tegnet på innsiden av skjermen ved hjelp av elektron bjelker, så ingen skalering er nødvendig. Pikslene er bare trukket på størrelsen de trenger å være. Så selv relativt lav oppløsning på bildene ser fin og glatt på en CRT-skjerm.

I det siste var dette en god måte å få ytelsen i 3D-programmer og tv-spill. Bare lavere oppløsning for å få en bedre opplevelse. Med bruk av LCD-teknologien du ganske mye hadde til utgang i oppløsning, noe som betydde å kutte hjørner i andre områder, for eksempel tekstur og belysning detalj.

Ved hjelp av en CRT for high-end 3D-programmer som betyr at du kan klippe oppløsning, holde eye candy og få gode resultater. Med nesten ingen visuell hit i forhold til å gjøre det samme på en LCD-skjermen.

Skarpe Bevegelse

LCD panelene bruker en skjerm metode kjent som “prøve-og-hold”, der bildet som for øyeblikket vises på skjermen i en helt statisk måte til den neste er klar. CRTs (og plasma-skjermer) bruk en pulserende metode. Bildet er tegnet på skjermen, men begynner å fade to black som fosfor miste energi.

Mens prøven og hold metoden kan kanskje virke overlegen, den perseptuelle effekt er et uskarpt bilde i bevegelse, takket være måten vi oppfatter tilsynelatende bevegelse. Eksempel inne er ikke den eneste årsaken til uønsket bevegelse uskarpt på Lcd-skjermer, men det er en stor en.

Moderne skjermer enten bruke noen form for “bevegelse utjevning”, som fører til den fryktede “soap opera-effekten”, eller de setter svart rammer mellom vanlig de som forårsaker lysstyrke reduksjon. CRTs kan vise skarpe bevegelse med ingen lysstyrke offer og kan derfor ser mye bedre når du spiller av video.

Utrolig Svart Nivåer

På grunn av måten Lcd-skjermer arbeid, det er egentlig umulig å vise ekte sort i et bilde. LCD-panelet består av LCD-skjermen i seg selv, med sitt utvalg av farge-skiftende punkter og et baklys. Uten motlys, kan du ikke se bildet. Det er fordi Lcd-skjermer ikke gi ut noen lys av sine egne.

Problemet er at når en pixel slås av for å vise svart, er det ikke blokkere alt lys kommer fra bak det. Så det beste du kan få er en slags grå tone. Moderne LCD-skjermer er mye bedre på å kompensere for dette, med flere Led jevnt lys av panelet, og lokale baklyset dempes, men sant svarte er fortsatt ikke mulig.

CRTs på den annen side kan vise svarte nesten perfekt takket være hvordan den tegner bildet på baksiden av skjermen. Moderne teknologier som OLED-ikke på langt nær så godt, men er fortsatt altfor dyrt for mainstream forbrukere. Plasma var også veldig god i denne sammenheng, men i stor grad har vært faset ut. Så akkurat nå i 2019 beste sort nivåer er fortsatt å finne i CRTs.

Noen Retro Innhold Var Utformet For CRTs

Hvis du som forbruker retro innhold, som inkluderer gamle spill fra før HD-konsoller og standard 4:3 bildeforhold video-innhold, kan det være best å se dem på en CRT-skjerm.

Det er ikke så tidkrevende dette innholdet på en moderne flatskjerm-panelet er dårlig av noen mål, det er bare ikke hva som skaperne var i bruk som en referanse. Så hva ser du aldri vil matche deres intensjoner nøyaktig.

Noen videospill faktisk tok fordel av CRT quirks for å generere effekter som for eksempel rennende vann, eller gjennomsiktighet. Disse effektene ikke fungerer eller ser rart på moderne flatskjerm-paneler. Det er derfor CRTs er populære og ettertraktede blant retro spillere.

Hvorfor Du IKKE Vil ha en CRT I 2019

Mens det er mange måter der CRTs er objektivt overlegen selv de beste moderne flatskjermer, det er også en lang liste av ulemper! Tross alt, det er en grunn til verden flyttet til nye teknologien.

Det er også viktig å huske på at flatskjermer på tidspunktet for skiftet var langt verre enn i dag, men folk følte fordeler av Lcd-skjermer var på balanse en bedre avtale.

CRT-skjermer er stor, tung, maktsyk og mindre egnet for produktivitet og ser på widescreen-filmer. Mens oppløsningen deres grenser er ikke et stort problem for tv-spill, noen form for alvorlig arbeid blir til kamp med lav oppløsning tekst og en mangel på skrivebordet fast eiendom.

Til tross for sin store størrelse, faktiske dimensjonene på skjermen er liten i forhold til flate paneler. Det er absolutt ikke en CRT tilsvarer 55″ og større monstre som vi har i dag. Til tross for den betydelige bildekvalitet og bevegelse fordeler CRTs har over selv de beste moderne flatskjerm-paneler, bare en liten nisje gruppe mennesker er villige til å sette opp med den lange listen av ulempene som følger med CRT-bruk.

Så hvis du tenker om dabbling i verden av CRTs, sørg for at du vet hva du får til.