6 Nybörjare Tips För Att Göra Ett Gott Första YouTube-Video

0
227

Jag minns den allra första gången jag gjorde en YouTube-video. Jag var extremt nervös och svettas som en galning. Min nervositet fick mig att stamma och i slutet, jag såg ut som om jag hade haft en för många öl kvällen innan.

Den videon är nu långt bort (tack och lov), men sedan dess har jag räknat ut de delar av vad som gör en bra YouTube-video. Vad kan du göra för att skapa ett gott intryck framför kameran? Hur kan du göra video-bästa kvalitet kan det möjligen vara?

Se Presentabel

Du skulle ha trott att detta var en no-brainer, men i början kommer jag aldrig brytt sig om att borsta mitt hår eller ens raka sig. Titta på andra videor på YouTube, många andra människor inte bryr sig heller.

Det är inget fel med att ha skägg – jag har en. Men det viktigaste är att se välvårdade och presentabel. Ge inte mindre hemlös person vibe. Det minsta du kan göra är att kamma håret, sätta på sig rena kläder, och i allmänhet vara trevligt att titta på. Du vill inte traumatisera barn.

Använda ett Anständigt Video Kamera (App)

Detta är förmodligen kommer att vara en fråga om påstående med några av er, men jag skulle säga att du behöver inte köpa en dyr kamera. Kameran på en smartphone kommer att mer än räcka.

I själva verket, skulle jag gå så långt som att säga att din smartphone kamera kommer att överträffa en hel del vanliga videokameror. Cue mordiska lynch folkmassor.

Den vanliga standard kamera-app på en smartphone är lite begränsad. Om du har budgeten, prova och gå till en bra video-app. Jag rekommenderar den fantastiska Filmiska Pro, som finns för både iOS och Android.

Det kostar bara $14.99 och i min mening, en mycket god investering. Det är en liten inlärningskurva för att få ut det mesta av det, men din video kommer att se fantastisk.

Placera Kameran På ett Stativ

Om det är en sak som skriker ut “amatör!” under en video broadcast, det är den bilden jonglering upp och ner som en ekorre på crystal meth. Bilden måste vara helt smidigt och för att du behöver för att sätta kameran på ett stativ.

Jag har en liknande den på bilden ovan och dess fördel är att den kan sitta på ett skrivbord eller någon annan kan hålla stativ som är lättare än att hålla i telefonen. Det frigör dina händer om du behöver dem under videon.

Rigga Upp Anständiga Belysning

I början av året, jag gjorde vad jag trodde var en stor strömmande video. Men till min fasa, jag fick reda på efteråt att belysningen var helt fruktansvärt. Jag såg ut som en seriemördare lurar i en mörk gränd.

Det finns två lösningar på detta. Antingen står framför ett fönster med direkt solljus strömmar in. Eller köpa en LED mini-ljus som den ovan. Tekniskt är det tänkt att vara ansluten till en DSLR-kamera, men du kan också sitta på en slät yta bredvid din video kamera, lyser upp området runt omkring dig.

Se till att Du är Fast För Ljud

Så, du letar bra, kameran är stadig och belysning är top-notch. Men kan folk hör du? Detta var en blunder jag befann mig, under det jag trodde var en lada-stormer av en YouTube-prestanda. Jag viskade så tyst bara döva lip läsare kan förstå mig.

Video skaparna att gå en av två vägar här. Du kan antingen ha en clip-on mikrofon eller så kan du ha ett ordentligt skrivbord mikrofon som den magnifika Blue Yeti. Christian nyligen profilerad några av de bästa mikrofoner på marknaden, varav en Yeti.

Liksom mikrofon, du kommer också att behöva en pop-filter som tar ut oavsiktliga ljud från din röst. Detta gör att din röst låter mjukare och gör att du lättare att förstå. Skillnaden i ljudkvalitet är häpnadsväckande.

Repetera Dina Ord i Förväg (Eller Använd en Teleprompter)

Slutligen, det bästa råd att ha i åtanke är att repetera vad du vill säga i förväg. Ingenting är värre än att tvinga dina besökare att lyssna till dig stamning och stammande som Hugh Grant. Det kan gehör hos kvinnliga fans, men om du gör det, kommer tittarna att reagera genom att stänga av.

Om du inte har något emot att repetera om och om igen tills du har memorerat vad du vill säga, att alternativet är att vara som en politiker och använda en teleprompter. Du kan antingen ladda ner och använda en teleprompter app på en annan smart enhet, eller så kan du använda en webbläsare-baserade teleprompter.