Wat Betekent “TFW” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?

0
865
Ranta Images/Shutterstock

TFW is een internet acroniem dat u zult meestal vinden op sociale netwerksites en in memes op het internet. Maar wat doet TFW bedoel, waar is de afkorting vandaan komen, en hoe gebruik je het?

Dat Voelt Als

TFW is een internet afkorting die staat voor “die voelen als de.” Deze afkorting wordt meestal vergezeld door een grappig of emotioneel beeld (zoals aanbevolen boven), en het is gebruikt om de emotionele context of commentaar op een situatie.

Op een manier, TFW is meer een hype dan een echte afkorting die u gebruikt in een zin, zoals FOMO. Meestal volgt een strikte indeling, waarbij een zin begin met TFW is vaak (maar niet altijd) gepaard met een emotionele foto. Deze zin kan worden die relevant zijn voor uw leven, zoals “TFW uw badkamer overstromingen,” of kan dat gewoon een grap, zoals “TFW ook uw vrienden weten over Pennywise de clown.”

Dat is niet om te zeggen dat TFW volgt altijd een strikte meme-formaat. Op zijn eigen, TFW geeft lezers dat een bericht of post bevat een emotionele context. Dus is het mogelijk voor “TFW” te betekenen dat er iets op zijn eigen, zonder vergezeld te zijn van een foto of berichten.

Dus in sommige gevallen kan het antwoord op een belachelijk of hatelijk Facebook met een basic “TFW.” Mensen die weten wat TFW middelen moeten begrijpen dat je zegt “dit bericht is absoluut waanzinnig!” Evenzo kan antwoorden op een onverwacht bericht van een ex met “TFW,” of het antwoord op een grappige foto met “TFW.”

De etymologie van TFW

Sommige mensen zweren dat TFW staat eigenlijk voor “dat gezicht bij.” En op een manier, hebben ze misschien gelijk.

Terug in 2009, de mensen die op de 4chan muziek van bestuur (met de naam /mu/) begon te zeggen “MFW”, of “mijn gezicht toen.” Vreemd genoeg, MFW werd gebruikt in de dezelfde manier dat TFW is vandaag de dag gebruikt. Mensen zouden post een grappige foto van een gezicht samen met een zin als “MFW mensen noemen schaken een sport.”

Google Trends laat zien dat het gebruik van MFW piekte na 2010 en is inmiddels ingehaald door TFW. Google Trends

Rond diezelfde tijd, het woord “voelen” ontwikkeld als slang voor het woord “gevoel”. Memen als “ik weet dat voel me bro” begon te verspreiden over het internet, en de “Voelt Guy” reactie afbeelding werd een gemeenschappelijk stuk van internet en ‘nerd’ – cultuur.

Als MFW, het Voelt Vent meme werd gebruikt om te reageren op emotionele situaties. Maar terwijl MFW meestal overgebracht afschuw of ontzag, het Voelt Vent meme werd gebruikt voor het beschrijven van een gevoel van schaamte, twijfel, verdriet, of emasculation.

Herkent u dit gezicht? Het is de oude Man Voelt. Know Your Meme

Duidelijk is, dat deze twee soortgelijke ideeën samengevoegd te worden TFW in 2010 of 2011—dat is wanneer TFW werd voor het eerst omschreven op de Urban Dictionary. Terwijl de grammaticale gebruik van TFW niet veel is veranderd sindsdien, het woord is uitgegroeid tot een veel breder. Het is een handige afkorting voor het uiten van emoties op het internet, een plek die is berucht om zijn emotionele dekking.

Hoe Gebruik Je TFW?

Als je gooit TFW aan het begin van een zin, de lezers zullen intuïtief kijk voor de emotionele context. Je zou kunnen zeggen “TFW er is geen bologna in de koelkast,” of “TFW je bent bijna thuis en het low fuel lampje branden.” Één van beide manier, proberen mensen te trekken emotionele betekenis van de zinnen.

Terwijl je zou kunnen gebruik maken van deze zinnen op hun eigen, TFW werkt het beste wanneer het gepaard gaat met een foto of GIF. Je zou kunnen technisch gebruik een foto, maar het beste is om foto ‘ s van emotionele gezichten. De meer emotie in de foto, hoe makkelijker het is voor mensen om te peilen naar de juiste emotionele context van uw gebruik van TFW.

TFW u het vinden van een leuke nieuwe woord, maar weet niet hoe het te gebruiken. fizkes/Shutterstock

Zoals eerder vermeld, kunt u ook gebruik maken van TFW zonder enige begeleidende woorden of foto ‘ s. Zorg er wel voor dat de situatie is een voor de hand liggende emotionele context eerste. Terwijl een eenzame “TFW” is een gesprek over honden niet veel zin te maken, beantwoorden “TFW” een vervelende of gemene sms-bericht kan communiceren een idee, zoals “get uit mijn postvak in” of “hoe wil je dat ik reageren?”

TFW vind je een hele nieuwe wereld van freaky internet woorden. Als je even bijgepraat met enkele van de taal die is vaak online te vinden, kijk op onze artikelen op woorden als TLDR en YEET.

LEES VERDER

  • “Wat Doet “NSFW” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Hoe om Permanent te Verwijderen van Microsoft Teams op Windows 10
  • “Zes Gemeenschappelijke Smarthome Fouten Die Beginners Maken
  • “Wat Kan ik Doen met Mijn Oude iPhone?
  • “Gratis te Downloaden: Microsoft PowerToys voor Windows 10