De 3 Bästa Platserna Att Använda För Att Arkivera Webbsidor

0
280

Internet-tjänster för arkivering är en mycket viktig del för att bevara ett öppet och öppet internet. Webbsidor och sociala medier inlägg inte garanterat att finnas online för evigt. Men med hjälp av en arkivering service ger trygghet i att veta att alla viktiga dokument, tweet, eller någon annan del av webb media kommer att vara runt dig när du behöver det.

Dessa tjänster för arkivering utföra en enkel uppgift. Du ange webbadressen till en webbsida som du vill ska arkiveras och arkivering som kryper det och sparar alla bilder och andra externa filer till sina egna servrar så att sidan är ett effektivt sätt speglas.

Arkivering en webbsida kan vara användbart på flera sätt. Den mest uppenbara är att bevara en webbsida i fall det är senare bort, men det kan också användas för att kopiera innehåll från en källa och samtidigt undvika vissa hinder.

Ett exempel är att undvika att ge webbplatser annonsintäkter. Journalister ofta arkivera webbsidor som innehåller innehåll som de inte vill att främja, men ändå rapportera om, så att de inte skicka trafik direkt till webbplatsen.

Oavsett anledningen till att du behöver för att arkivera en webbsida, det är ett par tjänster som står över resten. Låt oss tala om den bästa webbplatser.

Internet Archive

Vanligen kallat Wayback Machine, Internet Archive, som är den ledande arkivering service på webben. Om du någonsin att längta tillbaka om en hemsida från ett decennium eller längre sedan, och du vill återkomma till det, det finns en god chans att Internet Archive har några ögonblicksbilder av det.

Men visste du att du kan tilldela Internet Archive webbservrar för att skapa en omedelbar bild av vilken sida du är intresserad av? Genom att navigera på denna sidan, kan du börja denna process.

Under Spara Sidan Nu kolumn, bara mata in WEBBADRESSEN för varje sida som du vill att Internet Archive för att genomsöka och spara. När du trycker på Enter – tangenten eller SPARA SIDAN – knappen, du förflyttas till sidan medan det arkiveras.

Inom ett par sekunder, beroende på hur stor sidan är Internet Archive kommer att skapa en permanent ögonblicksbild.

arkivet.idag

Arkivet.idag har snabbt blivit en populär arkiv, sannolikt på grund av hur enkelt det är att använda och söka.

Allt
du behöver finns på en enda sida, som omfattar ett område arkiv
en sida (överst) och en annan för att söka igenom sparade snapshots (botten).

En av de bästa skäl att välja arkiv.idag som din arkivering tjänsten är på grund av sin bookmarklet. Om du drar och släpper de arkiv.idag bookmarklet-knappen i webbläsarens bokmärken bar, kan du navigera till en sida som du vill skapa en ögonblicksbild av och klicka på bookmarklet.

Detta kommer att öppna upp en ny sida och börja spara process omedelbart.

Arkivet.st

Arkivet.st tar minimalization av tjänster för arkivering till nästa nivå med sin tjänst.

Om
den reCAPTCHA kryssrutan inte vända dig bort, Arkivera.st är en snabb
och enkel arkivering lösning. Inte bara kommer det att skapa en spegel av
sida, men det skapar också en helsida skärmdump för dig.

För
Webbadresser redan arkiverade Arkiv.st kommer att visa ett felmeddelande och ger dig
en länk till den senaste ögonblicksbild. Men du kan klicka på de
Arkiv – knappen igen för att kraft-spara en ny snapshot.

Online
tjänster för arkivering fungerar bra som en extra åtgärd mot
försvinner innehåll. Även om de inte idiotsäker, att använda flera av
dem är ett bra sätt att se till att internet-data som du behöver kommer att vara
runt under en lång tid.

Om du letar efter en mer lokala sätt att spara innehåll på webben, kolla in vår senaste artikel om hur man kan spara webbsidor för att Word-dokument.