Wat is het Verschil Tussen 5G en 5 ghz Wi-Fi?

0
4506

5G en 5 GHz Wi-Fi, worden beide gebruikt voor een draadloze verbinding, maar ze hebben niets anders gemeen. Iedereen heeft die verwijzen naar “5G Wi-Fi” betekent eigenlijk 5 GHz Wi-Fi, die verschillend is van de 5G mobiele standaard.

5G Is De Nieuwe Mobiele Standaard

U zult het horen van een veel meer over 5G snel. Het is een gsm-standaard en is de opvolger van 4G LTE en 3G. 5G staat voor “vijfde generatie”, want het is de vijfde generatie van deze mobiele standaard.

5G is ontworpen om veel sneller en hebben een lagere latency dan 4G LTE. Je zult beginnen te zien de eerste 5G smartphones in 2019, en mobiele providers zoals AT&T, T-Mobile, Sprint en Verizon zal de uitrol van hun 5G mobiele netwerken. 5G kan transformeren uw Internetverbinding thuis door het leveren van een snelle breedband-Internet service ook draadloos.

Terwijl 5G is een spannende nieuwe standaard, het heeft niets te maken met Wi-Fi. 5G wordt gebruikt voor mobiele verbindingen. Toekomstige smartphones ondersteunen 5G en 5 GHz Wi-Fi, maar de huidige smartphones ondersteunen 4G LTE, en 5 GHz Wi-Fi.

GERELATEERD: Wat Is 5G, en Hoe Snel Zal Het Worden?

5 ghz Is Een van de Twee Bands Voor Wi-Fi

Wi-Fi heeft twee frequentiebanden kunt u gebruik maken van: 2,4 GHz en 5 GHz. 5 GHz is de nieuwere. Het werd veel gebruikt is met de 802.11 n Wifi standaard, die werd in eerste instantie gepubliceerd in 2009. Het is nog steeds onderdeel van het moderne Wi-Fi-standaarden zoals 802.11 ac en Wi-Fi-6.

5 GHz Wi-Fi is groot. Het biedt meer niet-overlappende kanalen, waardoor het veel minder druk. Het is uitstekend op plaatsen met veel Wi-Fi congestie, zoals appartementen-of kantoorgebouwen, waar elk appartement heeft zijn eigen router en Wi-Fi-netwerk. 5 GHz Wi-Fi is ook sneller dan de 2,4 GHz Wi-Fi.

Maar, ondanks deze lagere snelheid en de toegenomen congestie, 2.4 GHz Wi-Fi-nog steeds heeft zo zijn voordelen. 2.4 GHz heeft betrekking op een groter gebied dan 5 GHz en is beter op gaat door muren dankzij de langere radiogolven. Die kortere 5 GHz radiogolven zorgen voor een snellere verbinding, maar ze niet kunnen dekken zoveel grond.

Als u ook maar een redelijk moderne router, is het waarschijnlijk een dual-band router die ondersteuning biedt voor zowel 5 GHz en 2,4 GHz Wi-Fi op hetzelfde moment.

We hebben mensen gezien die het gebruik van de term “5G Wi-Fi” om te verwijzen naar 5 GHz Wi-Fi, maar dat is onjuist. Ze betekenen “5 ghz Wi-Fi.”

GERELATEERD: Wat is het Verschil Tussen 2,4 en 5 Ghz Wi-Fi (en Welke Moet ik Gebruiken)?

Waarom Doen Sommige Wi-Fi-Netwerken, Zeggen Ze “5G”?

Om de zaak een beetje meer verwarrend, soms de naam van hun netwerken dingen zoals “Mijn Netwerk” en “Mijn Netwerk – 5G”. Dat is nogal misleidend, maar het was niet al te verwarrend voor 5G kwam langs. Hier, “5G” is gewoon een afkorting voor “5 GHz.”

Dit is omdat de Wi-Fi-routers die ondersteuning 5 GHz Wi-Fi kan worden geconfigureerd in meerdere verschillende manieren. Deze routers kunnen onderbrengen zowel de 2,4 GHz-en 5 GHz-netwerk in een keer, dat is handig voor oudere apparaten die alleen ondersteuning 2.4 GHz, of in grotere gebieden waar de apparaten kunnen verplaatsen van de 5 GHz-bereik, maar nog steeds binnen de 2,4 GHz-bereik.

Als zowel de Wi-Fi-netwerken zijn met de naam hetzelfde ding—bijvoorbeeld, als zowel de 2,4 GHz-en 5 GHz-netwerken zijn met de naam “Mijn Netwerk”—elke aangesloten smartphone, laptop of ander apparaat zal automatisch schakelen tussen netwerken, het kiezen van de 5 GHz-netwerk en laten vallen op de 2,4 GHz-netwerk wanneer dat nodig is. Dat is het doel, hoe dan ook. In werkelijkheid, veel apparaten doen dit niet goed en kan aansluiten op de 2,4 GHz-netwerk, of ze kunnen proberen om verbinding te maken met de 5 GHz-netwerk en mislukken.

Dat is de reden waarom mensen het configureren van routers hebben twee aparte Wi-Fi-netwerk namen. Men zou de naam iets zoals “Mijn Netwerk – 2.4 GHz” en nog iets zoals “Mijn Netwerk – 5 GHz.” Beide worden gehost door dezelfde router, maar het is een 2,4 GHz en 5 GHz. Vervolgens kunt u kiezen welk netwerk u verbinding wilt maken op uw apparaten. Natuurlijk hoef je niet te gebruiken, informatief namen als dit je zou kunnen noemen een “Lime” en een “Citroen” als je wilde

Waarom Doen Mensen Zeggen “5G Wi-Fi”?

5G is een vrij nieuwe standaard. Sommige mensen gaan bellen 5 GHz Wi-Fi “5G Wi-Fi” in de dagen wanneer de 3G-en 4G LTE waren de dominante mobiele standaarden.

Het was nooit heet dat officieel, maar het was een kortere naam van sommige mensen. Het is net als hoe zoveel mensen genaamd de iPod Touch van de “iTouch.” Dat was niet de officiële naam, maar iedereen wist waar ze het over hadden.

Maar nu 5G is op de vooravond van de lancering van de apparaten van de consument, “5G Wi-Fi’ is alleen maar verwarrend en onduidelijk. Wanneer zie je de term “5G” in verband met Wi-Fi, is het waarschijnlijk gewoon verwijst naar 5 GHz Wi-Fi.

Echter, in de meeste gevallen, “5G” zal verwijzen naar de nieuwe mobiele standaard. En, als 5G verspreidt, moeten mensen hopelijk een beetje meer precies om verwarring te voorkomen.

Image Credit: areebarbar/Shutterstock.com, Tadej Pibernik/Shutterstock.com, Mayuree Moonihurun/Shutterstock.com.