Hur att Spela Retro-Spel på Din NVIDIA SHIELD-TV med Emulatorer

0
1223

Kort av en HTPC, NVIDIA SHIELD TV är den mest mångsidiga box som du kan lägga i din underhållning-konsol. Det stöder 4K HDR uppspelning från Netflix och YouTube. Du kan spela spel från Google Play Store och streama spel från din PC-eller NVIDIA: s servrar. Och du kan även ställa upp en emulator för retro spel.

Medan vi har sett retro konsoler som PlayStation Klassiska NES och Klassiska, deras enda användningsfall kan vara lite av en turn-off. Det är inget fel med att bara vilja att plugga något i och dyka in i spel, men andra alternativ är bättre om du vill ha ett mer mångsidigt system. Och NVIDIA SHIELD kan vara den bästa av dem.

Vad Är Emulatorer och Rom?

Du behöver två delar för att spela äldre spel på ett nyare system:

  • Ett Emulator: Detta är den programvara som imiterar den klassiska konsol, ger systemet ett sätt att spela klassiska spel. Emulatorn är ansvarig för att genomföra kontroller samt hantering av video och ljud. De flesta emulatorer också aktivera spara stater, så att du kan spara ditt spel framsteg på någon punkt.
  • Rom: Detta är den version av spelet du spelar.

Emulatorer är helt lagligt, men ROM-filer är lite murkier. Copyright lagar varierar från land till land, men i bästa fall, det enda juridisk metod för att få en ROM är att slita det från en kassett som du äger. Patronen behöver för att stanna i din besittning, och som du inte kan dela ROM-fil med någon. Innan du börjar, ta en titt på vilka lagar som gäller i ditt område och se till att du får dina Skivor på ett lagligt sätt.

Varför Använda SKÖLD Istället för att Köpa en Klassisk Konsol?

Medan du ställer upp emulatorer på SKÖLDEN är inte så enkelt som att bara koppla in en NES-Klassiker, det är mycket enklare än att bygga dina egna system och en mer TV-vänlig än att emulera spel på din PC. Och när du inte är i spel, du kan använda samma box för att binge titta på dina favoritprogram.

Eftersom NVIDIA har en första part controller för SKÖLD, emulator utvecklare vet att det är den registeransvarige de flesta användare kommer att ha. Detta gör det enklare att inkludera stöd för styrenheten, vilket innebär att du har mer tur att få det att fungera med din favorit retro spel direkt ur lådan.

En annan fördel med SKÖLDEN är att du kan spela spel från flera plattformar. PlayStation Classic kommer endast att låta dig spela den 20 spel det kommer med, så när du är klar med dem alla, konsolen blir en (mycket attraktiv, mind you) dekoration. Som vi kommer till om en stund, de flesta emulatorer för SKÖLD stöd för en mängd olika plattformar. Du kan spela din NES-spel, men också SNES, GameBoy, PlayStation och mer—allt från en och samma enhet.

Kolla in Spel på Google Play Butik

Även om du har en laglig kopia av ditt spel ROM och en emulator för att spela på den, bör du ändå överväga att titta för samma spel i Google Play Store. Du kommer troligen att behöva köpa den igen, men även äldre AAA-spel som Grand Theft Auto – serien kommer in på mindre än tio dollar (varje). Och med att du helt undvika rättslig gråzon av att få spelet ROM. Du vet också att du kan ladda ner spelet igen som helst från Play Store, så att du inte behöver för att hålla din gamla kassett-och ROM-fil.

En portade spelet kommer förmodligen också att prestera bättre än en emulerad en och kan ha funktioner som bättre handkontroll och moln sparar. Det svider lite att återköpa något som du redan äger, men bekvämligheten är sannolikt värt några tior.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur man får en emulator som arbetar.

Här är Vad Du Behöver

Du behöver en del saker för att göra detta arbete:

  • RetroArch: Denna emulatorn är gratis i Play Store, så du behöver inte oroa dig för att sideloading den på din enhet. Det stöder också massor av äldre system, lätt att staten sparar och laddar, och inkluderar stöd för SKÖLD controller.
  • Solid Explorer: Detta är den bästa filhanterare för Android, även på en 160-tums skärm.
  • En USB-enhet: Äldre spel-filer är små, så att du inte behöver en stor tumme med bil. Ett tjugotal spel jag hade, var bara ca 1,3 GB.

För att förbereda USB-hårddisk, formatera den som NTFS, exFAT eller FAT32 på din Windows-dator.

Hur att Ladda Din ROM-Filer

Det ska vara enklare att senare om du separat ROM-filer i olika undermappar för varje system. Min NES-Rom i en mapp märkt “(NES),” min GameBoy Advance Rom i en mapp märkt “GBA”, och så vidare. När du har din Rom mapp alla set upp, kopiera hela mappen till din USB-enhet.

Nästa, sätt in usb-enheten i din NVIDIA SHIELD.

Använd navigeringen pad på skärmen fjärrkontrollen för att välja hamburger-menyn i det övre vänstra hörnet.

Välj Inställningar-ikonen.

Använd navigeringsknapparna för att flytta nedåt i listan och kryssa i “Botten sammanhang verktygsfältet” alternativet. Med denna okontrollerade, verktyg som att kopiera, klistra in, och mer blir tillgängliga för dig med SKÖLDEN fjärrkontroll.

Tryck på tillbaka-knappen på fjärrkontrollen en gång, för att sedan gå ner och välj “USB-Enhet 1.”

Flytta ner till Rom mapp, tryck och håll-knappen i mitten på fjärrkontrollen för att välja det. Navigera till toppen och välj kopiera-ikonen.

Använd navigeringsknapparna för att flytta till höger sida, vilken som standard bör lista din interna lagring. Välj urklipp knappen för att klistra in Skivor mapp.

När Rom mapp har kopierat till ditt interna lagringsutrymme, tryck på home-knappen på fjärrkontrollen för att återgå till Android-TV-home-skärmen.

Att Sätta Upp RetroArch

När du öppnar RetroArch för första gången, kommer det att be om tillåtelse att läsa din förvaring. Appen behöver det här för att läsa din ROM-filer, så du behöver för att bevilja tillstånd. RetroArch kräver att du använder gamepad, så här på alla instruktioner kommer med detta i åtanke.

Nästa sak att göra är att ladda ner en Kärna, som är ett plugin som är skräddarsydd för att arbeta med en specifik plattform du försöker att efterlikna. Till exempel, innan du börjar spela ett GameBoy Advance spel, du behöver för att ladda ner en Kärna som stöder GameBoy Advance. Allt detta händer inom RetroArch appen, så du behöver inte oroa dig om att gå till en webbplats eller kopiera saker runt om i filhanteraren igen. Varje Kärna kan komma att uppdateras från tid till annan för att spela dina spel lite bättre, och du kan uppdatera dessa från insidan RetroArch.

Att installera en Kärna, välj “Ladda Core.”

Nästa, välj “Hämta Kärnan.”

Bläddra ner och tryck på “A” på den registeransvarige eller center-knappen på fjärrkontrollen för att välja och ladda ner en Kärna för de system som du skulle vilja efterlikna.

Du kan ha flera Kärnor att välja mellan för ditt system. Varje Kärna kan utföra något annorlunda, så om ditt spel inte spelar helt rätt, en annan Kärna kan fungera bättre. Du kan alltid ladda ner en ny Kärna utan att skada ditt spel framsteg.

Nästa projekt är att få RetroArch för att skanna din ROM-filer. Tryck på B på handkontrollen för att gå tillbaka till RetroArch hem skärmen, använd sedan vänster thumbstick att gå hela vägen till höger. Välj “Scanning Directory.”

Markera “/lagring/emuleras/0-alternativet.

Använd vänster thumbstick att flytta och välj “Rom” (eller vad du heter din mapp i Rom).

Välj “Scan Denna Katalog.”

Det tar en stund att skanna alla dina filer från ROM, men efter att tryck på B-knappen på handkontrollen tills du är tillbaka på RetroArch: s hemsida. Använd vänster thumbstick att flytta över till höger, och du kommer att se ikoner som representerar alla av de system som du har ROM-filer.

Gå tillbaka till vänster och höger i menyn under Inställningar-ikonen, välj “Input.”

Välj “Meny Växla Gamepad Combo.”

Menyn inne RetroArch används för att spara och ladda ditt spel så att du kan spara och ladda ditt spel framsteg. Den här inställningen ändrar vilka knappar du trycker på för att få upp menyn, så väljer du en kombination som du inte kommer att använda i spel.

Medan du är i skärmen inställningar kan du också ändra en del av de kontroller och video inställningar. Till exempel, du kanske vill justera fördröjningen för spel som är utformade i CRT-eran. CRT-skärmar har inte möjlighet att lagra bilddata innan det visas, medan nyare display technologies lägga till några millisekunder fördröjningen. På grund av detta, kanske du upptäcker att du har för att justera fördröjningen, så att dina knapptryckningar på-punkt.

När du är redo att faktiskt spela, flytta tillbaka till listan av system du har. Välj det spel du vill spela.

Välj “Kör”.

Välj den Kärna du vill använda för att spela upp den.

Välj “Kör” en sista gång.

Det är det! Du har ditt spel igång, och du kan spela till ditt hjärta innehåll.

Samtidigt som alla verkade som en massa set upp, det tar inte mer än ett par minuter när du har din ROM-filer. Med emulatorn installerat, du har nu en enhet för strömmande media, spela nyare spel, och spela din favorit vintage spel!