Hoe Inschakelen of Uitschakelen van een Windows-gebruikersaccount 10

0
862

Windows kunt u meerdere lokale gebruikers-accounts op hetzelfde apparaat. Hiermee kan elke gebruiker zijn eigen bestanden op te slaan, gepersonaliseerde desktop, instellingen en de aangepaste instellingen.

Echter, soms moet je het uitschakelen van de account van een gebruiker zonder het te verwijderen, omdat het verwijderen van het account zou verwijderen al hun bestanden, apps en persoonlijke instellingen. Het uitschakelen van een account verwijdert de account pictogram van de sign-in scherm, en uit het menu om te schakelen tussen gebruikers. Dit kunt u re-activeren van het account later, zonder verlies van hun gegevens. Hier is hoe je kunt inschakelen of uitschakelen van een gebruiker account in Windows 10.

Let op: Dit artikel is de bedoeling vooral voor mensen met Windows 10 in hun woningen of kleine bedrijven. Als u Windows 10 in een groter bedrijf, u waarschijnlijk niet meerdere lokale gebruikersaccounts instellen op een systeem en deze tools zal waarschijnlijk worden uitgeschakeld toch.

Windows-10 Home en Pro-Gebruikers: Schakel de gebruikersaccounts met de Opdrachtprompt

Welke editie van Windows 10 u (Home, Pro, of zelfs Enterprise) kunt u gebruikmaken van een snelle opdracht bij de Opdrachtprompt voor het inschakelen of uitschakelen van een lokale gebruikersaccount. Hoewel er is een grafische manier om dit te doen voor Windows-10 Pro-gebruikers (die we zullen behandelen in de volgende paragraaf), de Opdrachtprompt is beschikbaar voor iedereen en zeer snel.

Eerste, open een Opdrachtprompt als administrator. Op Start, typ “cmd” in het zoekvak en u ziet een “Command Prompt” genoemd als het belangrijkste resultaat. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en kies “Uitvoeren als administrator’.

Op de prompt, typ (of kopieer en plak) de volgende opdracht, waarbij <gebruikersnaam> de naam is van de gebruikersaccount die u wilt uitschakelen:

net user <username> /active:no

Nadat de opdracht is voltooid, sluit u de Opdrachtprompt. De gebruikersaccount uitgeschakeld en zal niet langer te zien als een actieve account voor aan te melden. U kunt het herhalen van dezelfde procedure voor eventuele andere accounts die u wilt uitschakelen.

Opmerking: Als u niet weet de exacte naam van de account, typ het commando net user om een volledige lijst van alle gebruikers.

Als u wilt re-activeren van het account weer alles wat je hoeft te doen is het openen van een andere Opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheden sessie, maar dit soort “nee” in plaats van “ja” voor het actief: – schakelaar. De opdracht zal uitzien, weer terugplaatsen <gebruikersnaam> de naam is van de gebruikersaccount die u wilt inschakelen:

net user <username> /active:yes

Windows-10 Pro-Gebruikers: het Uitschakelen van een gebruikersaccount met de Computer Management Tool

Voor deze methode, dan zullen we met behulp van het Hulpprogramma computerbeheer. Het is een snelle en krachtige manier om toegang te krijgen tot een groot aantal administratieve tools, zoals Taakplanner, Performance Monitor, Device Manager, Disk Manager, en nog veel meer. Windows-10 Pro en Enterprise-gebruikers kunnen gebruik maken van de Lokale Gebruikers en Groepen sectie te verlenen en het beperken van de toegang van een gebruiker op uw apparaat. (Weer, hoewel, als je Windows draait 10 Enterprise, bent u waarschijnlijk een deel van een Active Directory-Domein en niet gebruiken voor, of de toegang tot deze tool.)

GERELATEERD: 10+ Handig Systeem Tools Verborgen in Windows

In Windows 10 Pro of Enterprise, open het Start Menu en zoek voor “Computer Management”.

U kunt ook op Windows+X en selecteer “Computer Management” aan de Macht Gebruikers menu.

In het venster computerbeheer ga naar systeemwerkset > Lokale Gebruikers en Groepen > Gebruikers. Aan de rechterkant ziet u een lijst van alle gebruikersaccounts op uw systeem.

Met de rechtermuisknop op de gebruikersaccount die u wilt uitschakelen en klik vervolgens op Eigenschappen.”

In het venster dat wordt geopend, selecteert u de “Account is Uitgeschakeld” checkbox en klik vervolgens op “OK” om de veranderingen op te slaan.

Herhaal de vorige stappen voor de andere gebruikersaccounts die u wilt uitschakelen. Daarna kunt u sluit computerbeheer, en de uitgeschakelde accounts zullen niet langer op enig teken-in-schermen.

Voor het opnieuw activeren van een user account, terug naar het venster Eigenschappen voor dat account en kikker de “Account is Uitgeschakeld’.