Plex Blijft Pivot Afstand Van Servers, Biedt Web Toont

0
214

Plex biedt nu een “Web Toont” – functie in bepaalde versies van hun interface, het verlenen van toegang tot shows van merken als TWiT, GQ, en Populaire Wetenschap.

De nieuwe sectie, beschikbaar in de web-versie van Plex, komt slechts enkele maanden nadat de Plex gestart met een podcast directory. Beide functies werken zelfs als de gebruikers niet het instellen van een Plex server.

GERELATEERD: Plex Media Center Ondersteunt Nu Podcasts

Maar terwijl de Podcasts-functie die de meeste alles wat je zou kunnen denken recht uit de poort, Web Toont ontbreekt. Er zijn 69 toont vermeld nu, en 19 van die Rotzak podcasts in video-vorm. Niet echt een vervanging voor Netflix en YouTube, maar een begin. Hier is Plex video pitch voor de functie:

Andere shows zijn Epic Meal Time, ASAPscience, Huishoudelijke Hacker, de Mensen zijn Geweldig, en De Pet Collective.

Het interessante voor mij is dat deze functie niet vereist dat een Plex server, of iets anders dan een account. Dit in combinatie met de Podcasts en Nieuws suggereren mij zou het bedrijf willen verplaatsen gebruikers buiten de server-client model en start met het gebruiken van functies gecontroleerd door Plex direct. Logisch: Plex Servers zijn meer-of-minder piraat paradijzen, en vermoedelijk Plex wilt schuur, die de reputatie en de start van het werken met entertainment bedrijven rechtstreeks.

Dit is waarschijnlijk een deel van de reden waarom Plex gedood de plugin directory van vorige week—het bedrijf wil niet gezien worden als een piraterij-applicatie zoals Kodi (oneerlijk) is. Het zal interessant zijn om te zien of dit lopende pivot werkt, en in welke mate de huidige gebruiker op basis gaat samen met het.