Hur man Placera Text Över en Bild i Microsoft Word

0
3798

Det finns flera anledningar till varför du kanske vill placera text över en bild i ett Word-dokument. Kanske du vill att ditt företags logotyp i bakgrunden av ett dokument du skriver för arbetet, eller kanske du behöver en “konfidentiell” vattenstämpel i ett dokument som innehåller känslig information. Oavsett orsaken, kan du göra det enkelt i Microsoft Word.

Placera en Illustration Bakom Vanlig Text

En illustration i Ordet syftar på något av de objekt som du kan infoga från “Illustrationer” grupp på Ordet “Infoga” – fliken. Vi kommer att vara med hjälp av en enkel bild i vårt exempel här, men samma teknik gäller för någon av dessa illustration typer.

För att få texten att visas på toppen av en illustration, du ändrar textbrytning alternativ på bilden så att den visas bakom din text.

RELATERAT: Hur Radbryta Text Runt Bilder och Andra Illustrationer i Microsoft Word

Om du inte redan är isatt dina objekt i ett Word-dokument kan du gå vidare och göra det nu. När du sätter i de flesta av dessa illustration typer—bilder, ikoner, SmartArt-diagram, och skärmdumpar—att objekt är placerade i linje med din text som standard. Undantagen från detta är 3D-modeller och former, som är placerade framför text som standard.

Det spelar inte så stor roll eftersom du kommer att vara att ändra från standard för att få objekt bakom din text, men var medveten om att saker och ting kan se lite olika till att börja med beroende på vad du sätter in.

Efter insättning av ditt objekt, klicka på den för att markera den. Du kommer att märka en liten ikon i det övre högra hörnet.

Detta är den “Layout-Alternativ” – ikonen. Gå vidare och klicka på att dyka upp en liten lista på layout-alternativ. Välj “Bakom Text” – knappen under “Med Figursättning” – avsnitt. När du gör valfri text på Word-dokumentet som fick flyttas runt när du sätter in bild kommer att gå tillbaka till sin ursprungliga position.

Lägg märke till att när du väljer “Bakom Text”, två fler alternativ blir tillgängliga. “Flytta med text” – alternativet gör att din bild om du vill flytta på sidan som du lägger till eller tar bort text. “Fix position på sidan” alternativ håller din bild på samma ställe på sidan som du lägger till eller tar bort text. Det kan vara lite förvirrande hur detta fungerar, men vi har fått en guide på placering av bilder och andra objekt i Word om du vill lära dig mer.

RELATERAT: Hur man Position Bilder och Andra Objekt i Microsoft Word

I alla fall, nu när du har fått det “Bakom Text” alternativet är aktiverat, alla dina vanliga punkt texten visas framför dina objekt.

Infoga en textruta Över en Bild

Det finns också ett annat sätt att få texten som kommer att visas framför en bild eller ett annat objekt—en textruta. När du skapar en textruta, det fungerar precis som alla andra illustration objekt. Du kan dra runt och ha det visa sig framför ett annat objekt som en bild. Denna teknik är praktiskt när du vill använda något annat än regelbunden punkt sms: a.

Gå vidare och få din bild eller annan illustration införas först. Om du vill infoga en textruta, gå till “Infoga” – fliken och klicka på “Text Box” – knappen. På rullgardinsmenyn väljer du den typ av textrutan som du vill. Här kommer vi med en “Enkel Text i Rutan” alternativ.

Efter insättningspunkten i textrutan väljs automatiskt så att du kan gå vidare och skriv in din text. Sedan drar den över din bild. Du kommer att sluta med något som detta:

Du kommer att märka att det är en ram runt rutan och bakgrunden av textrutan är helt vitt. Låt oss gå vidare och ta bort gränsen och bakgrundsfyllning.

Klicka på kantlinjen för den textruta. Du kommer att märka ett nytt “Format” – fliken visas. Gå vidare och klicka på den fliken. Det finns två alternativ i “Form Style” – avsnitt som vi kommer att använda—”Formen Fylla” och “Shape Disposition.”

När du klickar på “Shape Fill” – knappen en drop-down meny med olika färger och tema alternativ visas. Klicka på “Fyll” alternativet.

Bakgrunden för ditt sms box är nu borta.

Nästa, klicka på “Formen Översikt” – knappen och välja “Ingen Kontur” alternativ från den nedrullningsbara menyn.

Nu, du ska se att gränserna har tagits bort.

Det är allt som finns till den. Den stora fördelen med denna metod är att du dra textrutan runt hur du vill få din text uppradade precis rätt med din bild.