Hoe te Wijzigen of wijzig de Naam van het Actieve Netwerk Profiel Naam in Windows 10

0
2774

Windows 10 maakt automatisch een netwerk profiel gebruikt wanneer u verbinding maakt met een netwerk. Ethernet-netwerken met de naam iets als “Netwerk”, terwijl de draadloze netwerken zijn vernoemd naar de SSID van de hotspot. Maar u kunt deze naam met een simpele Registry hack of instelling van lokaal beveiligingsbeleid.

Deze naam wordt weergegeven onder “de actieve netwerken Weergeven” in het Network and Sharing Center. Het hernoemen van netwerken is vooral handig wanneer u meerdere bedraad netwerk profielen met de naam “Netwerk” en “network 2,” omdat het maakt het makkelijker om te vertellen dat je actief netwerk profiel.

Windows-Gebruikers: wijzig de Naam van het Netwerk Profiel door het Bewerken van het Register

Als u Windows-10 Home, moet u het Register bewerken om de naam van een netwerk profiel. U kunt ook gebruik deze methode als u werkt met Windows 10 Professional of Enterprise en zou liever de naam van de profielen door het bewerken van het Register. (Echter, als u Windows Pro of Enterprise, adviseren wij u het gemakkelijker Local Security Policy editor methode in de volgende paragraaf.)

Hier is onze standaard waarschuwing: met De Register-Editor is een krachtig hulpprogramma, en misbruik kan maken van uw Windows-systeem instabiel is of zelfs onbruikbaar. Dit is een vrij simpele registry hack en je moet geen problemen zolang u onze instructies. Echter, als je nooit hebt gewerkt met de Register-Editor voor, u kunt lezen over hoe het te gebruiken voordat u aan de slag. We raden ook aan een back-up van het register (en uw computer!) voordat u wijzigingen aanbrengt, just in case.

Ten eerste, start u de Register-Editor. Om dit te doen, klik op de knop Start en typ regedit in het vak zoeken. Druk op Enter en het toestaan om wijzigingen aan uw computer.

In het venster Register-Editor, navigeer naar de volgende sleutel in de linker zijbalk. U kunt ook een kopie-plak het adres in de Register-Editor naar de adresbalk en druk op Enter.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionNetworkListProfiles

Klik op de kleine pijl aan de linkerkant van de “Profielen” subsleutel uit te breiden en de inhoud ervan bekijken.

Elk van de toetsen (mappen) onder Profielen geeft één van uw netwerk profielen. Deze hebben lange namen, die de Guid ‘ s (globally unique identifiers) die de profielen.

Klik op elke toets onder Profielen en onderzoek de “Profielnaam” veld om het profiel die de sleutel overeenkomt. Bijvoorbeeld, als u de naam wilt wijzigen van een netwerk met de naam “Network1,” klik op elke toets ingedrukt totdat u ziet de een met “Network1” aan de rechterzijde van de Profielnaam.

Dubbelklik op de “Profielnaam” waarde voor het netwerk waarvan u de naam wilt wijzigen.

Typ een nieuwe naam in voor het netwerkprofiel in de “Value data” veld en klik op “OK”.

Het netwerk profiel heeft nu een nieuwe naam. U kunt dit proces herhalen om de naam van de andere profielen. Wanneer u klaar bent, sluit u het venster Register-Editor.

We hadden zich afmelden en opnieuw aanmelden voordat ons actieve netwerk profiel naam gewijzigd in het Configuratiescherm. Als de naam niet direct wijzigen, start uw computer opnieuw op of meld u af en weer aan.

Wijzigen van de naam van het netwerk in de toekomst nog een keer terug, dubbel-klik op de gewenste “Profielnaam” waarde weer in en voer een nieuwe naam.

Windows Pro en Enterprise-Gebruikers: wijzig de Naam van het Netwerk Profiel met de Local Security Policy Editor

Als u Windows 10 Professional, Enterprise of het Onderwijs, kunt u de register-editor en gebruik de Local Security Policy Editor om de naam van netwerken. U mag geen toegang hebben tot deze tool als je op een bedrijfsnetwerk en uw computer deel uitmaakt van een domein.

U opent dit hulpprogramma, klikt u op Start, typ secpol.msc in het vak zoeken in het menu Start en druk op Enter.

(Als u niet kunt vinden van deze tool op uw systeem, bent u met behulp van Windows-10 Home. U moet het gebruik van de Register-Editor methode in plaats daarvan.)

Selecteer “Network List Manager Beleid” in het linkervenster. U krijgt een lijst te zien van alle netwerk-profielen op uw systeem.

Om de naam van een profiel wijzigen door erop te dubbelklikken.

Selecteer het vak “Naam”, typ een nieuwe naam voor het netwerk in en klik vervolgens op “OK”.

Om de naam van aanvullende profielen, dubbel-klik je telkens de naam wilt wijzigen en wijzig de naam op dezelfde manier.

Het actieve netwerk de naam veranderd meteen in het Network and Sharing Center op ons systeem. Als de naam verandert niet onmiddellijk op uw PC, kunt ondertekenen en te ondertekenen terug in—of herstarten van uw PC.

Als u van gedachten verandert in de toekomst nog een keer terug. Het selecteren van “not Configured” in de naam van de sectie en klik dan op “OK” om te herstellen van de standaard naam.