Rajasthan minister op ‘vader van het terrorisme’ Bal Gangadhar Tilak: Lees het in de juiste context

0
155

Sociale Hervormer Bal Gangadhar Tilak. Express archief foto

Terwijl Rajasthan Congres chief Sachin Pilot heeft kritiek op de overheid voor een Klasse VIII referentie te verwijzen naar de Bal Gangadhar Tilak als de “vader van het terrorisme”, Minister van Staat (Onafhankelijk betaling) voor Primair en Voortgezet Onderwijs Vasudev Devnani stelt dat het moet worden gelezen in het “juiste context van de Indiase vrijheidsstrijd”.

In een verklaring, Devnani zei: “Het moet gelezen worden in de juiste context van de Indiase vrijheidsstrijd. Het is misleidend om te lezen Tilak als ‘vader van het terrorisme’ door de huidige (definitie) van ‘terrorisme’. In het kader van de vrijheid van de strijd en van het terrorisme alleen maar bedoeld terroriseren de engelse en hij hen uit het land.”

Volgens Tilak heeft de minister opgemerkt, het engels kon worden verdreven “alleen door te terroriseren hun hart. Vandaar dat sommige woedend engelse historici gebruikt alle soorten woorden voor hem. Vandaar, ‘vader van het terrorisme’ moet niet worden bekeken in de huidige context (van de term terrorisme).” Devnani herhaald dat het een naslagwerk is, en niet een lesboek.
De Indian Express had gemeld op 10 Mei dat de Sociale Studies naslagwerk wordt gebruikt door enkele privé-engels-medium aangesloten scholen de Rajasthan Raad van bestuur van het Secundair Onderwijs.

Lees | Verontwaardigd, Bal Gangadhar Tilak de familie vertelt Rajasthan te verbieden boek, verwijzend hem ‘Vader van het Terrorisme’

Tijdens het bespreken van de ‘Incidenten van de Nationale Beweging tijdens de Achttiende en Negentiende Eeuw’ het boek staat, “Veel Indianen hieven hun stem tegen de wreedheden van de Britse regering. In zijn kranten namelijk ‘Maratha’ en ‘Kesari’, Bal Gangadhar Tilak schreef artikelen tegen dit alles in Maharashtra. Deze kranten zijn het bewijs van hun strijd tegen het onrecht. Tilak is aangetoond dat een pad in de richting van de nationale beweging, daarom wordt hij genoemd als de vader van het terrorisme.”

Het boek is uitgegeven door studieadviseur Publicaties Private Limited, opgericht in Mathura, Uttar Pradesh, in 2014. Eerder, Mukesh Yadav, een manager met de publicatie, vertelde De Indian Express, “Tilak niet wordt genoemd de vader van het terrorisme in het boek. Uska bhaav kuchh aur alag hi aa raha hai (De essentie is iets anders)…. Mocht u na het lezen van het geheel, zult u begrijpen dat het duidelijk.”

APK geciteerd Rajpal Singh, een productie ambtenaar bij de uitgever office, zeggende: “De vertalers de fout heeft gemaakt. Het had gezien en is gecorrigeerd in de herziene editie van afgelopen maand. De eerste editie werd vorig jaar gepubliceerd.”

Het congres leider Sachin Piloot genaamd de overheid een “self-verkondiging van ‘nationalistische’ BJP-regering”, waaronder de taal die wordt gebruikt voor een vrijheidsstrijders.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App