Burgers hebben het fundamentele recht’ te monteren op een rustige manier, zonder armen: het Hof

0
203

De rechter merkte op dat de demonstratie verliep rustig, hetgeen duidelijk bleek uit het feit dat de politie personeel van het beheersen van de demonstranten hadden geen last gehad van een blessure en er was ook geen prominente schade aan openbare eigendommen. (Representational Afbeelding)

Top Nieuws

  • Cannes 2018: Mahira Khan verlamt in een uitgebreide zwarte jurk op haar rode loper debuut; zie foto ‘ s

  • Sunanda Pushkar overleden geval: Delhi Politie namen Shashi Tharoor als verdachte, tegen hem met ‘abetment tot zelfmoord’

  • MP Raad 10e, 12e resultaat 2018 LIVE: Mumbai Swayam Das tops Klas 10 examen met 99,4 procent

Een Delhi hof heeft ontladen zeven vrijwilligers van India Tegen de Corruptie in een zaak in verband met een protest buiten de Prime Minister ‘ s Officer in augustus 2012, die de burgers hebben een “fundamenteel recht” te monteren vreedzaam en zonder armen. Extra Chief Metropolitan Magistrate Samar Vishal verleend met de hulp Anil Kumar Singh, Ranjit Singh Bist, Kishore Singhal, Gautam Kumar, Mohit, Jagdish en Jitender Kumar op een ontlading pleidooi ingediend door hen.

De rechter merkte op dat de demonstratie verliep rustig, hetgeen duidelijk bleek uit het feit dat de politie personeel van het beheersen van de demonstranten hadden geen last gehad van een blessure en er was ook geen prominente schade aan openbare eigendommen.

De volgorde van de politie onder sectie 144 CrPC op te leggen verbod op de vergadering was een niet-sprekende bestelling zonder opgave van reden doorgeven, vermeld.

“Het is niet in geschil dat de vrijwilligers van een organisatie, India bestrijding van Corruptie, die hebben het fundamentele recht om vreedzaam bijeen te komen en zonder armen, hielden een soort van demonstratie op de datum van het incident,” zei het hof.

Zij merkte op dat de vervolging niet had beweerd dat de verdachten werden met armen of dat ze een criminele bedoelingen in hun vergadering van, noch was er sprake van een algemeen probleem van het verkeer.

“Sinds de gemeente in dit geval niet van een onwettige vergadering en heeft niet begaan een strafbaar feit, ik heb geen twijfel in mijn gedachten om te kiezen voor het handhaven van de fundamentele rechten van burgers op grond van Artikel 19 van de Grondwet en vinden dat noch het verbod van artikel 144 CrPC geldig was, noch geldig gecommuniceerd.

“Sinds het verbod van artikel 144, is niet geldig, dus de verdachte is in deze zaak niet kan worden gezegd tot het plegen van enig misdrijf in het kader van sectie 188 van het IPC en om die reden kan niet gezegd worden tot het plegen van alle andere aangesloten feiten waarmee ze geladen zijn,” zei de rechter dat.

Volgens het openbaar ministerie, op 26 augustus 2012, rond de 30 demonstranten hielden een demonstratie in de voorkant van de PMO rond het middaguur en ondanks de waarschuwing dat prohibitory om onder sectie 144 CrPC werd opgelegd, zijn ze niet te stoppen.

In de worsteling om te stoppen met de vrijwilligers, één van de politie-personeel ontvangen verwondingen, het openbaar ministerie gezegd.

De politie had gebracht van de verdachten met strafbare feiten van het belemmeren van openbare ambtenaren in de uitoefening van hun publieke functies, vallen ze en ongehoorzaamheid aan de bevelen hen voorbijgaan.

De verdachte had verklaard in hun verzoek dat geen van de demonstraties die ze hebben gehouden in de afgelopen twee jaar zijn gewelddadig.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App