Kull svindel saken: Gondwana Ispat Ltd Leder dømt til fire års fengsel, bøter Rs 1 crore

0
168

CBI hadde hevdet at i 2001, Daga søkt om tildeling av Warora Vest kull blokker i Maharashtra å sette opp 1.2 lakh tonn per år washery cum sponge iron anlegg.

Relaterte Nyheter

  • Domstolen straffedømte Gondwana Ispat, direktør i kull svindel-saken

  • Hva er kull svindel?

  • Kull svindel: CBI offiser oppmerksom på korrupsjon av kolleger innstilt til å gå inn SC onsdag

En spesiell CBI-domstolen i Delhi har dømt Direktør for Gondwana Ispat Ltd Ashok Daga til fire års fengsel og pålagt Rs 1 crore fint på Daga og Rs 60 lakh på firmaet i Maharashtra kull svindel-saken, PTI har rapportert.

April 27, spesielle domstolen hadde holdt Daga og hans selskap skyldig i fusk (Seksjon 420 IPC) og kriminell konspirasjon (§120-B IPC), mens anskaffelse av kull blokker i Maharashtra. Spesialtilbud på hoteller i CBI Dommer Bharat Parashar, utnevnt til utelukkende å håndtere kull svindel tilfeller, som hadde ledet Daga å bli tatt i forvaring.

CBI hadde hevdet at i 2001, Daga søkt om tildeling av Warora Vest kull blokker i Maharashtra å sette opp 1.2 lakh tonn per år washery cum sponge iron anlegg. Basert på en tidligere søknad som er gjort i 2000, M/s GIL bedt om MoC å undersøke tildeling av Majra-Belgaon kull blokker som hadde en reserve av 8 til 10 millioner tonn som et alternativ til Warora Nord-kull blokker.

Søknaden ble vurdert i 2003 og byrået reservert Majra kull blokkere for M/s GIL underlagt visse vilkår.

Under etterforskningen, CBI videre hadde hevdet at i 2003, Daga arkivert et foretak å MoC om sine intensjoner om å installere enten en plante, eller til å utvikle en kullgruve. I henhold til CBI, Daga tjent store overskudd i 2005 ved å selge selskapet til Nand Kishore Sarda.

En FIR ble fremlagt i 2014 og CBI hadde påstått i chargesheet at Daga hadde gjort “ubekreftede hevder selv mot finansiell beredskap og binde opp om jernmalm med Odisha regjeringen”.

(Med PTI innganger)

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd