Madhya Pradesh is voltooid UID tagging van 2,5 lakh vee

0
168

“We zijn begonnen met het markeren van de runderen op grote schaal van deze maand. In de eerste fase, 40 lakh tags zijn verdeeld en de oren van 2,5 lakh vee zijn gelabeld.”

Bijna 2,5 lakh vee, van ongeveer 90 lakh in Madhya Pradesh, zijn gestempeld met een unieke identiteit, vergelijkbaar met de 12-cijferige Aadhaar aantal, voor het vergroten van hun veiligheid, evenals het verhogen van de melkproductie, de ambtenaren gezegd. De oren van deze runderen worden gecodeerd met UID nummers als onderdeel van een ambitieus stelsel van de National Dairy Development Board (NDDB). Een ambtenaar zei dat de koeien en buffels worden gelabeld op deze manier maken van een landelijke opname mechanisme genaamd de Informatie-Netwerk voor Dier Productiviteit en Gezondheid (INAPH).

Madhya Pradesh Veeteelt Gezamenlijke Directeur en INAPH staat nodale officer Gulabsingh Davar zei: “We zijn begonnen met het markeren van de runderen op grote schaal van deze maand. In de eerste fase, 40 lakh tags zijn verdeeld en de oren van 2,5 lakh vee zijn gelabeld.” Het plan, zei hij, was om te voltooien van het taggen van alle 90 lakh vee in MP in de tweede fase.

“Een vee-dossier, dat het dier de leeftijd, het ras en andere kenmerken, worden aangemaakt, die zou worden geüpload naar de INAPH de Informatie-Technologie-Toepassing, zodat elke koe of buffel unieke identiteit is beschikbaar op gadgets,’ legde hij uit. Het vee UID zou dan gekoppeld worden aan de Aadhaar aantal van de eigenaar die op zijn beurt zou de illegale verkoop en koop, smokkel en het verlaten van het vee, voegde hij eraan toe.

“Hiermee kunnen we een oogje houden op de productiviteit van de dieren, die uitgebreid kan worden met verbetering van het ras. Dit zal ook het verhogen van het inkomen van de veehouder. MP is de derde grootste producent van melk in India,” Davar zei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App