Scholen niet onthouden toegeven kaarten vast te houden in aanmerking komende studenten weergegeven in de examens: CBSE

0
190

De CBSE raad examens voor Klas 10 en 12 studenten beginnen vanaf 5 Maart (Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • CBSE Raad examens: Kinderen met speciale behoeften toegestaan om te schrijven examens met laptops

  • CBSE class 10, 12 bestuur examens te beginnen vanaf 5 Maart, ruim 28 lakh studenten te verschijnen

  • CBSE class 10 studenten nodig hebben 33% te geven van commissarissen examens 2018

De afgifte van duidelijke instructies aan de scholen met betrekking tot de komende raad tentamens van klasse X en XII, de Centrale Raad van het Secundair Onderwijs (CBSE) heeft verklaard dat er geen school kan weigeren toegeven kaarten van de studenten of vast te houden een geschikte kandidaat wordt weergegeven in de examens.

De raad heeft ook gezegd dat het is opgevallen dat sommige scholen zijn ‘ s avonds opladen extra vergoeding voor release toegeven kaarten die in strijd is met het Onderzoek Huishoudelijk reglement.

De brief is uitgegeven door KK Choudhury, de controller van de tentamens, CBSE zegt, ‘Enkele exemplaren van het niet afgeven toegeven kaarten door verschillende CBSE de aangesloten scholen op grond van de prestaties van leerlingen in het kleuter-raad proeven (uitgevoerd door scholen intern) de kennisgeving van de CBSE. Verder wordt opgemerkt dat sommige scholen opladen vergoeding voor de release van toegeven kaart.’

De verklaring dat dit de praktijk van de scholen in te houden, geeft kaarten van X en XII studenten is in duidelijke schending van het Onderzoek huishoudelijk reglement, letter verdere citaten Regel 15 van de wetten die het leest, ‘In geen geval, de hoofden van de aangesloten scholen zullen houden in aanmerking komende kandidaten wordt weergegeven op het examen.’

De raad heeft verder aangegeven dat toegeven kaarten van leerlingen worden alleen na scholen voltooien lijsten, zodat zij later niet onthouden hun kaarten en als de scholen dit doen, is een duidelijke overtreding van de regels. ‘Board problemen toegeven kaarten alleen voor die kandidaten die zijn gesponsord door de scholen in hun definitieve lijst van kandidaten. Daarom school heeft al bevestigd geschiktheid van deze kandidaten voor het verschijnen van het bestuur van de examens. Dus het vasthouden van toegeven kaarten of niet toestaan van de in aanmerking komende kandidaten worden weergegeven in praktische/theorie examens in klasse X/XII is in overtreding van CBSE onderzoek huishoudelijk reglement. De School zal ook geen enkele vergoeding voor de afgifte toegeven kaarten aan de in aanmerking komende kandidaat,’ het leest verder.

Ondertussen beweert dat sommige scholen in Ludhiana zijn nog steeds roerende toegeven kaarten van de studenten, ondanks CBSE orders, de Ludhiana Scholen Ouders Association (LSPA) een klacht ingediend bij het district education officer (secundaire) op maandag.

Swaroop Singh, vice-voorzitter van de vereniging zei: “We hebben ingediend lijst van scholen DEO die roerende toegeven kaarten van een aantal leerlingen het maken van een aantal vage excuses. DEO is verzocht om toegeven kaarten uitgebracht en krijgen CBSE orders uitgevoerd.”

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App

Voor montage verkiezingsuitslag LIVE updates van elk kiesdistrict in Tripura, Nagaland en Meghalaya