Tysklands SPD løfter til sammenstøt med “ned for telling’ Angela Merkel

0
147

Andrea Nahles av sosialdemokratiske Partiet (SPD) – drikke en øl i løpet av de tradisjonelle askeonsdag partiet møte i Schwerte, Tyskland den 14. februar 2018. (Reuters Bilde/Fil)

Relaterte Nyheter

  • STORBRITANNIA PM Kan heads til Berlin for å møte tøff tysk linje på Brexit

  • Tyske SPD-leder Martin Schulz avsluttes i forsøk på å roe partiet etter koalisjon tilbyr med Angela Merkel

  • Skynd deg, tysk konservativ oppfordrer sosialdemokratene på koalisjon

Tysklands sosialdemokratene (SPD) vil sammenstøt over politikken med Angela Merkel i den neste regjeringen, den største kandidaten til å lede sentrum-venstre partiet sa på onsdag, og legger til at den konservative kansleren begynte å nærme seg slutten av sin karriere.

Søker å samle støtte for en avtale om å fornye en allianse med Merkels konservative bloc at SPD medlemmer har ratifisert i en post stemmeseddelen, Andrea Nahles sa partiet kunne gjenoppfinne seg selv ved å kjempe for sin politikk i en koalisjonsregjering.

“Vi vil ikke gjøre en løper i denne regjeringen. Vi vil gjøre våre egne forslag. Vi vil bevisst å stå opp til Fru Merkel,” Nahles sa i en flammende tale i Schwerte, en by i den vestlige delstaten Nordrhein-Westfalen, SPD tradisjonelle kjerneområde.

Hennes stridslystne tale framhevet at det neste ekteskapet mellom de to største partiene ikke ville være så harmonisk som de to foregående allianser under Merkels 12 år ved makten.

“Hun kan bli den mektigste kvinnen i verden, men Twilight of the Gods gang for lenge siden,” sa Nahles, som er sannsynlig å bli valgt som SPD-leder på et ekstraordinært partikongress den 22. April. “Hun har blitt satt ned for telling av hennes eget parti. Sjansen til å fornye står foran oss.”

Hun oppfordret SPD er 464,000 medlemmer til å godkjenne i en post stemmeseddelen starter på Feb. 20 en fire-års statsobligasjoner program som parti ledere clinched forrige uke.

Resultatene av avstemningen vil bli annonsert på Mars 4. Hvis avtalen er avvist, Tyskland ville mest sannsynlig holde et nytt valg.

Mange innen SPD harbour bange anelser om å dele makt med Merkel, å tro at partiet skal bygge i opposisjon etter å ha opplevd sin verste resultatet i September i fjor er valget siden Tyskland ble en føderal republikk i 1949.

Merkel er også overfor misnøye med de tilbyr blant konservative som føler hennes konsesjoner til SPD gikk for langt. Tidlig denne uken har hun avvist forslag økende kritikk blant konservative av hennes beslutning om å avstå finansdepartementet til hennes rivaler var et tegn på at hennes autoritet var avtagende.

VINDU AV MULIGHETER

Snakker kort tid før Nahles, Merkel forsvarte avtalen i en tale til medlemmene av hennes Kristne Demokratene i den østlige delstaten Mecklenburg-Vorpommern.

Hun sa at ved å kontrollere økonomien departementet, CDU kunne kutte regulering og hjelpe den “Mittelstand” av mellomstore eksportører som utgjør ryggraden ikke bare av Tysklands økonomi, men også av CDU og sine og sin Bayerske CSU søster partiet.

Olaf Scholz, utnevnt SPD midlertidig leder på tirsdag og forventes å bli finansminister, sa EU-reform planer inngår i koalisjonen avtalen var en sterk grunn til å tilbake avtale.

“Vindu av muligheter er nå, ikke i fem eller 10 år – kanskje da det ikke vil være der lenger,” sa han til partiets medlemmer samlet i et øl telt i Vilshofen, i den sørlige delstaten Bayern. “Vi må handle nå.”

Koalisjonen tilbyr forutsetter sterkere Fransk-tysk samarbeid, tildeling av økonomiske midler for økonomisk stabilisering i Europa, økte tysk bidrag til EU-budsjettet, og transformere den ESM bailout fondet i en Europeisk pengefondet.

Men EU-reform, som har flyttet opp dagsorden med Storbritannia klar til å forlate unionen til neste år, er et problem som ikke klarer å resonere med mange partimedlemmer som er mer opptatt av jobb-og arbeidsvilkår.

SPD ledere, mot en nedgang på meningsmålinger, som har sitt arbeid kutte ut å overbevise rang-og-filen for å støtte koalisjon tilbyr med Merkel, en re-run av kraft-deling en ordning de begynte i 2013.

SPD har glidd inn i uorden siden dens ledere truffet koalisjonen tilbyr forrige uke, ødelagt av bitter divisjoner over om å bli med i koalisjonen, tap av tillit i utgående leder Martin Schulz og misnøye over hverandre prosessen.

Søker å gjenopprette orden, Schulz trakk seg med umiddelbar virkning tirsdag og fest ledere installert Scholz som vaktmester SPD-leder. De bekreftet også at de anbefalte parlamentariske etasje leder Nahles som Schulz er lengre sikt etterfølger.

På hvilken måte Schulz opprinnelig salvet Nahles som hans etterfølger, – uten bred høring – rankled med mange i partiet, og det resulterte i Scholz blir utnevnt som midlertidig leder på tirsdag.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App