De overheid sancties Rs 456 crore voor ontwikkelingsprojecten van vier IITs

0
151

Een groot deel van de financiering zal worden gebruikt voor het bieden van uitdaging subsidies en apparatuur voor het centraal laboratorium voor onderzoek van het instituut.

Gerelateerd Nieuws

  • Arunachal tech genius, die uitgevonden bril voor blinden, wil de wereld een betere plek

  • IIT Kharagpur plaatsingen: Business school studenten ontvangen 112 biedt dus verre van top-notch bedrijven

  • IITs turn down govt voorstel te laten NTA houden JEE (Geavanceerd)

Op donderdag, een subsidie van Rs 456 crore werd goedgekeurd door de Unie Ministerie van Human Resource Development (HRD) voor IIT-Kharagpur en drie andere IITs voor ontwikkelings-projecten. Dit werd bevestigd door middel van een tweet door de HRD Ministerie, waarin gezegd wordt dat het verlenen van Rs 456.10 crore als eenmalige extra kapitaal financiering voor deze instituten. De financiering is bestemd voor lab-infrastructuur, uitrusting, etc. Rs 151.19 crore is bestemd voor IT-Kharagpur, Rs 105 crore voor IIT-Delhi, Rs 103.41 crore voor IIT-Madras en Rs 96.5 crore voor IIT-Bombay.

“IIT-Kharagpur is gericht in de richting van het aantrekken van jonge, talentvolle academici en de postdoctorale mandaten van over de hele wereld. Voor deze, moeten we, enerzijds, de wereld-klasse laboratoria, high-end apparatuur om het gedrag van cutting-edge onderzoek, en aan de andere kant, kwaliteit van leven ervaren, zoals accommodatie faciliteiten,” zei IIT-Kharagpur Directeur Partha Pratim konden chakrabarti.

Op basis van de voorstellen van oudere IITs voor uitbreiding van de infrastructuur en de voorzieningen voor holistische kwaliteit, de financiering kreeg een goedkeuring.

De Planning is al gedaan te bouwen lab infrastructuur van internationaal niveau en het verwerven van apparatuur voor de technologische convergentie domeinen, zoals de productie, het transport, de VLSI-ontwerp, cloud computing, smart infrastructuur en betaalbare gezondheidszorg.

“Wij zullen spoedig volgen van een woonproject voor het faciliteren van internationale faculty en postdoctorale mandaten,” voegde konden chakrabarti.

Deze financiering zal ook helpen bij het stimuleren van studenten’ innovatie projecten. Afgezien van dat, voor een belangrijk deel zal ook worden gebruikt voor het bieden van uitdaging subsidies en apparatuur voor het centraal laboratorium voor onderzoek van het instituut, zodat zowel de faculteit als de studenten kunnen gebruiken voor het onderzoek.

 

— Met de inbreng van IANS

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd